שאלה בקשר למתכון לחלה

שאלה בקשר למתכון לחלה

בעמוד הראשי של העמותה מופיע מתכון לחלה, שאותה רציתי לנסות השבת. ברכיבים מופיע 'קאסטן גאם' - הייתי בנטורל קייקס ובעוד שתי חנויות טבע באיזור שלי ולא מצאתי (הם אפילו לא ידעו מה זה) האם ניתן לוותר עליו או לשים במקומו 'משפר אפיה 10' אותו כן מצאתי בחניות? מה זה בכלל קאסטן גאם ומה תפקידו?
 
בגלוטן פרי

יש בגלוטן פרי באמצע העמוד שבקישור. אני קניתי בזמנו בגן שמואל. כתוב על זה "משפר את הלישה והמרקם". אין לי מושג אם ניתן להחליף במשהו אחר... בהמלחה ואשמח לשמוע איך יצא.
 
ביררתי בגלוטן פרי

ביררתי באי-מייל לגלוטן פרי לגבי קאסטאן גאם. יש להם את המוצר כפי שאמרת. שאלתי אם ניתן להמירו במשפר אפיה והם אמרו שלא. אולי במקרה יש לך מתכון אחר לחלות - כי לא בטוח שאספיק להגיע לשם לפני שבת
 
אני מכינה חלות מתוקות

מהמתכון שמופיע בספר "העוגה המיוחדת של רוני" אולי המומחים לאפיה יוכלו לתת לך המלצות טובות יותר. אם את האיזור כפ"ס אשמח להשאיל לך...
 

עינית

New member
הקסנטאן-גאם לא ממש מהותי לדעתי

זה חומר שנותן את תכונת הלישה והמתיחה לבצק, תכונה שנמצאת בגלוטן שבחיטה. כאמור - זהו חומר תחליפי. לפעמים השתמשתי ולפעמים לא - ולא מצאתי הבדלים. אם משתמשים, אמרו לי להוסיף כמות קטנה, כרבע כפית לחלה.
 

glutenfree

New member
שימוש במשפרי אפיה

שלום, בגלל העניין במשפרי האפיה אני שמח לשתף אתכם בתשובה ששלחנו לאמא של ענת :) ואף להוסיף קצת מידע. יש מגוון משפרי אפיה בשימוש שכיח במתכונים ללא גלוטן: משפר אפיה 10, קסנטן גאם, גואר גאם, פייברקס ועוד. לכל משפר אפיה ייעוד והתנהגות כימית שונה. גואר גאם - מעניק גמישות, דביקות ורכות למוצר במקום הגלוטן החסר. הגואר הינו צמחי ויש אנשים שרגישים לגואר (ללא קשר לצליאק). קסנטן גאם - הינו התחליף הסינטטי לגואר גאם שפותר את בעיית הרגישות ולכן בשימוש נפוץ יותר. משפר אפיה 10 - משמש להתפחת שמרים באפיה עם שמרים. פייברקס - הינם סיבים תזונתיים על כל המשתמע מכך, טובים למערכת העיכול. בנוסף הסיבים סופחים נוזלים ומעניקים לחות למוצר. המלצתי, לפחות בתחילת הדרך, להשתמש במשפרים השונים על פי דרישות המתכון. חשוב מאוד להקפיד על מדידת כמויות נכונה. כשכתוב כפית הכוונה לכפית מידה ולא לכפית שיש במקרה במגירה. משפרי האפיה מאוד מרוכזים וסטיה במדידה משפיעה מאוד על התוצר הסופי. לשרותכם תמיד, נועם
 
ואם יותר לי לשאול $$$ ../images/Emo13.gif

שימוש בשקית שמרית וכ - 2 כפיות משפר אפייה 10, על כמות של כרבע ק''ג קמח (המורכב מעמילן טפיוקה ואורז,, ד''א), הנה השאלה: האם אני אקבל עוגת שמרים גמישה ולא מתפרקת?? כמה כפיות שמרית לנסות להוסיף ביחס למשפר האפייה? אם התשובה בידייך יהיה זה נהדר:)
 
למעלה