מצביעים למתכון המנצח

simad1

New member
קוביות חמאה, בננה צ'יפס ושוקולד

קוביות חמאה, בננה צ'יפס ושוקולד----סימה.ד: 250 גרם חמאה בטמפ' החדר 1/2 כוס אבקת סוכר 2 חלמונים מס' 2 2 כוסות קמח רגיל מנופה 1/2 כוס קורנפלור 1/2 כוס אגוזים טחונים 1/4 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים וגרוסים) 1/2 כוס בננה צ'יפס קצוצות (פרוסות בננות יבשות) 1 מקופלת מפוררת 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר כפית תמצית וניל *** מערבבים בכף עץ את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ומאחדים אותם במסה. מנפים את הקמח והקורנפלור לתוך הקערה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד אשר מתקבל בצק נעים. יוצרים ביד את הצורה – עיגולים, אליפסה או גליל (אותו עוטפים בתוך ניילון נצמד ומקפיאים עד להתקשות. פורסים לפרוסות ). אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות.
 

mmw2008

New member
עוגיות שוקולד כמו הקוקיס שוקולד מהסופר

בס"ד מרכיבים: כוס קמח תופח (כוס חד פעמית) חצי כפית מלח 85 גרם מחמאה רכה (1/3 קופסה) 80 גרם סוכר חום (חצי כוס חד פעמית) 3 וחצי כפיות סוכר ביצה תמצית וניל מעט 50 גרם שוקולד מריר או צימקאו מומס 100 גרם צימקאו קצוץ-לא להחליף את הצימקאו (תורם המון) אופן ההכנה: מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מקציפים בקערה נוספת את החמאה,הסוכר החום והסוכרה-דיאט, ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת הביצה ,תמצית הוניל והקמח. ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים בערבוב לתערובת החמאה והקמח . מוסיפים את הצימקאו הקצוץ . שמים עם כף את העוגיות בתבנית -אין צורך להקפיד על הצורה כי בזמן האפייה התערובת נמסה ומקבלת צורה של עיגול. מכניסים לתנור בחום של 180C ל-14 דקות.מצננים על רשת ומתענגים! יוצאות בסביבות ה-18 עוגיות שאינן זהות בגודלן.
 
דובשניות לקרלי מחממות לב

העוגיות המתובלות האלה, מעבירות הנוסטלגיה לטיולים בשוויץ, הן הפייבוריט אצלנו בחורף, לצד חלב חם או תה צמחים. התבלינים שבמתכון נחשבים למחממים ברפואה הסינית, כך שהדובשניות האלה ינעימו בלי צל של ספק שעות של שמירות או ת"ש
מרכיבים: 3/4 כוס דבש מאיכות טובה 1/2 סוכר דמררה 1 כפית של גרידת לימון יפה 1/2 כפית קנמון 1/4 כפית פלפל שחור (רצוי טחון טרי) קורט אגוז מוסקט מגורד טרי קורט ג'ינג'ר טחון קורט ציפורן טחון קורט פלפל לבן (רצוי טחון טרי) כ120 גר' (2/3 כוס) קליפות הדרים מסוכרות (יבשות!) חתוכות לקוביות קטנות 1/4 1 כוס + 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים 3 כפות קירש (אפשר להחליף במיץ לימון) 2 כוסות קמח רב תכליתי 2 כפות קמח מלא 1/2 כפית סודה לשתיה לציפוי: 2/3 כוס אבקת סוכר 1/2 1 כפות מים כפית קירש/לימון אופן הכנה: 1. מניחים בקלחת בינונית את הדבש, הסוכר, גרידת הלימון והתבלינים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והבלילה מתאחדת (כשלוש-חמש דקות). מסירים מהאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את קליפות ההדרים החתוכות, כוס + 2 כפות של שקדים ו3 כפות קירש/מיץ לימון. מבליעים את הקמחים והסודה (רצוי לערבב יחד מראש) ומערבבים עד לקבל בצק (אם נותר קצת קמח שלא מתערבב, ממתינים מעט עד לצינון התערובת כדי שאפשר יהיה ללוש אותה, ומעבדים קלות עד לאיחוד המרכיבים כולם). 2. מוציאים על הנייר אפיה מכוסה בנילון נצמד, משטחים לכדי מלבן בעובי 4-5 ס"מ, עוטפים בניילון ומכניסים לקירור לכמה שעות (אם ניתן - ללילה). 3. מחממים תנור לחום של 200-220מעלות. 4. מוציאים את הבצק המקורר, מסירים את הנילון, ומרדדים על נייר האפייה מקומח קלות למלבן בגודל כ30ס"מ על 25 ס"מ ( שייצא בעובי 0.5- 0.7 ס"מ), מחוררים עם מזלג, מפזרים מעל את 1/4 כוס השקדים הנותרים ומהדקים קלות (אפשר לוותר, עם לא אוהבים). 5. להעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית האפייה, לאפות בתנור כ14 דקות (או עד שמזהיב יפה). 6. בזמן שהבצק נאפה, מערבבים את חומרי הציפוי - אבקת הסוכר עם מים וכפית קירש/מיץ לימון ליצירת תערובת נוזלית אך מעט סמיכה. 7. מוציאים מהתנור ומושחים מיד בציפוי. מוציאים מהתבנית (בעזרת קצוות נייר האפיה) ומצננים לגמרי על רשת. 8. מסירים את נייר האפיה, מיישרים את הקצוות, פורסים עם סכין חדה לריבועים/מלבנים/מעויינים בגודל 3X4 או 4X4. 9. אוכלים בתאבון ומשמיעים אנחות של אושר. מחזיק מעמד (תיאורטית) בקופסה אטומה כשבוע.
 
עוגיות מורל לחייל המורעל

זה הזמן לגייס את האחים הקטנים למלאכה, שיוכלו בהזדמנות זאת להביע אהבה/הערכה/גאווה באח/אחות גיבורים ולפרוק מעט מהגעגועים
מצרכים נדרשים: 100 גר' חמאה בטמפ' חדר 1 כוס אבקת סוכר 3 חלמונים 1 כוס קמח רב תכליתי 1 כף למונצ'לו (או אמרטו, או ברנדי) רצועות צרות של פתקים חמודים עם מילות אהבה, גאווה, בדיחות פנימיות, או כל דבר אחר שעשוי להעלות חיוך על שפתי החייל האהוב/להציף בחמימות ולהזין באנרגיות טובות של בית. רצועות נייר כסף לעטיפת הפתקים 1. מכינים מבעוד מועד את הפתקים (על רצועות נייר ברוחב של כ2-2.5 ס"מ), מגלגלים אותם למגילות צרות, ועוטפים ברצועות נייר כסף. 2. מכינים בצק: טורפים בקערה היטב את החמאה, החלמונים, אבקת הסוכר וכף ליקר. מוסיפים בהדרגה את הקמח (יתכן שלא את כולו) עד לקבלת תערובת בצק אלסטית וגמישה (שלא מתפוררת). 3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ 0.5-0.7 ס"מ, חותכים למלבנים בגודל 7X10 ס"מ, מניחים בכל מלבן את חבילת המורל, מגלגלים ומעצבים לכדי עוגיות שמזכירות ערגליות. (אפשר לגוון, ובחלק מהעוגיות לשים תערובות מילוי 'אמיתיות' - כמו שוקולד ואגוזים, ריבה סמיכה עם אגוזים וכד', על מנת ליצור את אפקט ההפתעה) 4. לסדר בתבנית על נייר אפייה, לאפות בתנור שחומם מראש על 200-220 מעלות כ10-12 דקות. 5. בתום האפייה ניתן לקשת באבקת סוכר או בעיטורי שוקולד מומס (אחרי שהעוגיות מצוננות היטב). * אפשר לגוון את הבצק ולהוסיף לו מעט טעם 'אגוזי' בהחלפת חלק מהקמח באגוזי מלך/שקדים טחונים, או טעם שוקולדי - בהוספת כף שטוחה של קקאו לתערובת הראשונית. אוהבים אותך, אחשלו גיבור!
 
../images/Emo45.gif מצביעים למתכון המנצח ../images/Emo212.gif

הורים ובשלנים יקרים, אתם חלקתם איתנו מתכוני עוגיות מנצחים ועכשיו הגיע הזמן לבחור את המתכון שיזכה בתור חביב הקהל. כל מה שעליכם לעשות זה להצביע למתכון החביב עליכם ע"י שרשור האייקון
כתגובה לאותו מתכון
. שימו
שרשור ההצבעות יחל מעכשיו ויימשך עד ליום רביעי הקרוב, 16.2, בשעה 12:00.
כל גולש יוכל להצביע עד 3 פעמים, לשלושה מתכונים שונים (פעם אחת לכל מתכון).
גולש לא יוכל להצביע למתכון שהוא עצמו העלה. הגולש שיקבל את מספר ההצבעות הגבוה ביותר ויעמוד בכללי התחרות יקבל את תואר "חביב הקהל" ויזכה ב200 ש"ח לקניות בחנות המקוונת סו-שף! ו-ב-נ-ו-ס-ף מתוך המתכונים שיועלו הנהלת הפורומים תבחר ב-2, שיזכו את יוצריהם בפרסים שווים במיוחד!
מקום ראשון - 800 ש"ח לקנייה בחנות המקוונת
מקום שני - 500 ש"ח לקנייה בחנות המקוונת
המתכון שיוצע ע"י הזוכה במקום הראשון יודפס על גלויות שיפרסמו את הפורום ויחולקו להורים.
פרטים נוספים על החנות סו-שף
סו שף - הבית של הבשלנים גם באינטרנט. תנסו את זה בבית! אתר סו-שף נבנה כחנות קונספט ענקית, כוללת מגוון של אלפי מוצרים איכותיים למטבח, במחירים המשתלמים ביותר ובזמינות גבוהה ביותר, ישירות ממלאי היבואן. כל לקוח חובב בישול ואפייה, יוכל למצוא באתר פתרון מושלם לצרכיו הקולינריים ומתנות ייחודיות לקרוב או לחבר. גם אלו שאינם נמנים על אוהבי הבישול והאפייה, לא יישארו אדישים למבחר הייחודי והאיכותי של הכלים והאביזרים למטבח, המוצעים באתר האינטרנט של סושף. בנוסף לדגש על העיצוב וחווית המשתמש באתר, יישמנו מערכת נוחה לניווט והתמצאות, עתירת מידע אודות המוצרים עצמם, תיאורים מקיפים ותמונות נלוות, הוראות שימוש ותחזוקה. המערכת מאפשרת לכם לבדוק זמינות במלאי ולמנוע הזמנת מוצרים שאזלו. בין מותגי הבית תוכלו למצוא: www.woll-cookware.co.il www.yaxell.co.il www.kuhnrikon.ch www.polder.com www.emsa.de ועכשיו חדש בישראל "אופים בבית - קונדיטוריה מקצועית אצלכם במטבח" - תבניות סילבר הנודייז: תבניות אפיה מקצועיות באיכות הגבוהה ביותר, עמידות בשימוש ממושך ואף באפייה מסחרית. סילבר הנודייז הוא הגימור ההולם ביותר לאפייה, ולכן תבניות הסילבר הנודייז מהוות את עמוד השדרה של היצע תבניות האפייה שלנו, והן תבניות הבחירה של האופים המקצועיים וחובבי האפייה. לאתר החנות: http://www.suchef.co.il/
 

kerenret

New member
עוגיות לחילים + ויטמינים

עוגיות עם תמרים להכין בצק פריך לשטוח אותו למרוח בממרח תמרים+ אגוזים גרוסים לגלגל לרולדות ולתנור לפרוס ולשים בקופסא יפה ולשלוח לחיילים
 
למעלה