מצביעים למתכון המנצח

BEAUTY האחת

New member
עוגיות שוקולד צ`יפס חמאת בוטנים בקערה אחת

רכיבים 1 קערה! מה שצריך לעוגיות הכל כך טעימות האלה: זו קערה אחת ,כף וכמה דקות של ערבוב. ואם רוצים להתפנפן ושיהיו מעוצבות, אז יש להקדיש עוד כמה דקות לעיצוב. עוגיות במרקם נעים לאוהבי ז`אנר חמאת הבוטנים ,למרות שטעם חמאת הבוטנים אינו שולט מדי בעוגיות. הרבה שואלים מה עם קמח - אז ,כן העוגיות הן ללא קמח . עוגיות שוקולד צ`יפס חמאת בוטנים בקערה אחת . ציוד : תבניות התנור מרופדות בנייר אפיה המתכון מתאים לכ- 30 עוגיות רכיבים : 260 גרם (1 כוס ) חמאת בוטנים 200 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה אפשר גם סוכר דמררה (חום בהיר) 1 כפית א.סודה לשתיה 1 ביצה טרופה במזלג 185 גרם (1 כוס שוקולד צ`יפס מריר.) הכנה: מחממים תנור ל- 180 מעלות בקערה מערבבים : חמאת בוטנים ,סוכר,א.סודה ,וביצה עד אחידות (אפשר גם להשתמש במערבל בוו הגיטרה). מוסיפים את השוקולד צ`יפס ומערבבים ,העיסה יוצאת מעט פירורית לא לחשוש היא מתגבשת בכדרור בין הידיים . מכדררים כדורים בכמות של כף כל אחד ומניחים בתבנית ,משטחים מעט כל עוגיה לעובי של בערך ס"מ (לא קריטי) אופים* 8-10 דקות (*הערה למטה) עד שמתכהות מעט (אם משתמשים בסוכר דמררה – עד הזהבה .) לעוגיות מעוצבות** : (** הערה למטה) מי שרוצה שיצאו לו גם טעימות וגם מעוצבות ,משיג את המכשיר של המעמולים שבמקרה לפני המון זמן מצאתי כזה בשוק בתקווה שאכין מעמולים . ישב במגירה זמן ממושךךךך אז מעמולים עוד לא עשיתי . אבל עוגיות מעוצבות כאלה כן . קדימה לעיצוב(מי שרוצה) לוקחים בעזרת כפית כמות מהבצק ולוחצים לתוך המכשיר לצורה המבוקשת . ללחוץ חזק ולוודא כי הבצק הגיע לכל החריצים ,אם יש עודף פשוט להחליק עם היד ולהוציא . כדי לחלץ את העוגיה מהמכשיר כאן צריך להפעיל כוח פיזי מתון ,פשוט להפוך את המכשיר כשהבצק בפנים ולדפוק בעוצמה על שולי הקערה או כל שוליים חזקות של כל כלי או פטנט אחר עד שהעוגיה נופלת ,להניח בתבנית. לחזור כך עד שנגמר הבצק . ***טיפטיפון*** * מאוד חשוב להמנע מאפיית יתר פן העוגיות יהפכו לאבני אינתיפדה. גם אם נדמה שהן עדיין רכות מדי ולא מוכנות ,לא להבהל זה בסדר הן ייתיצבו ויתקשו כשייתקררו **למעוצבות – כל עוגיה לדחוס הכי חזק שאפשר לתוך המכשיר כדי להוציא את המירב מהצורה. **למעוצבות - לא לחשוש אם עיסת בצק פירורית היא מתגבשת בלחיצה לתוך המכשיר. **** מי שמכין עם סוכר דמררה הבהיר יותר ,ייצאו לו עוגיות הבהירות יותר מבתמונות וזה בסדר. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1821185
 

BEAUTY האחת

New member
עוגיות אלפחורס עם טוויסט מצויר

מוזמנים להכין ולהנות מעוגיות אלופות עם מתכון לבצק מעולה וקל והזדמנות לשרבט קצת במכחול ולקדיש עוגייות אישיות לחיילנו. עוגיות אלפחורס עם טוויסט מצויר להצלחת המתכון ומרקם העוגיה חשוב לשקול את הרכיבים ובכלל ממליצה לכל אופה חובב לרכוש משקל דיגיטלי אתם לא יודעים כמה מקל את העבודה במטבח. המתכון לכמות של בערך 20 עוגיות כפולות. רכיבים: 112 גרם קורנפלור 125 גרם קמח 1 ביצה 50 גרם חמאה רכה 65 גרם א.סוכר ½ כפית א.אפיה 1 כפית תמצית וניל משובחת. שקית שבבי קוקוס של 100 גרם למריחת מילוי העוגיות: צנצנת ריבת חלב משובחת. לקישוט הציורי: כפית נס קפה מגורען מעט מים להמסה מכחול הכנה: להכין תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה לחמם את התנור לחום הכי גבוה שיש לכם 240-250 מעלות. בקערה לנפות את הקמח יחד עם הקורנפלור וא.האפיה ולהניח בצד . בקערת המערבל להקרים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד שבהיר ואוורירי , להוסיף ביצה ווניל ולהמשיך לערבל עד אחידות . להוסיף את הקמח המנופה יחד עם הקורנפלור ולהמשיך לערבל עד שהבלילה אחידה וחלקה. לרדד על משטח מקומח קלות לעובי של 3-4 מ"מ , לקרוץ עיגולים בקוטר של 5 ס"מ בערך (אני השתמשתי בכוס קוניאק קטנה). להעביר את העוגיות לתבנית ולאפות 5 דקות ולא יותר ,הן אמורות להשאר יפות חלקות ולבנות . לצנן לקירור מוחלט. מי שרוצה לצייר זה הזמן : בקערית קטנה מערבבים את הנס קפה ואת המים ליצירת צבע חום לטבול את המכחול ופשוט לצייר על מחצית מכמות העוגיות או פחות ,כמה שרוצים. מחכים מעט לייבוש וממשיכים. אחרי שציירנו או שלא ,לוקחים עוגייה אחת (לא מצויירת) מניחים באמצע כפית ריבת חלב סוגרים מלמעלה בעוגיה נוספת לוחצים מעט עד שמבצבץ מהצדדים , שמים קוקוס בצלחת שטוחה טובלים כל עוגיה בשוליה בקוקוס ,מגישים ושומעים קריאות התלהבות מיצירתכם . לדעתי טעמן משתבח למחרת. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1686740
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif האלפחורס הרסו אותי ../images/Emo99.gif

 

mary lou

New member
../images/Emo45.gif

עשיתי אותן לאחי הקטן, שבדיוק סיים איזה קורס שבוע שעבר. במקום לצייר כתבתי אות על כל עוגיה ובסוף יצא משפט מצחיק על הקורס. יצא משעשע וכמובן ממש טעים :)) תודה
 

ilana552

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

עוגיות נפלאות ויפות של בתיה האחת!!!
 
למעלה