תחליף לחלבון

אבי519

New member
טיבעונות זאת תנועה \כת\דת שמטרתה להמנע מלפגוע בחיות

לכל מה שהטיבעונים אוכלים אין שום קשר לנושא הבריאותי אם כי יש מחקרים שמצאו שיש אי אלו יתרונות בתזונה שלהם על תזונה מערבית רגילה לא טיבעונית .
הבעיה שלהם שהם אוכלים הרבה אוכל מתועש מלא כימיקלים ,למשל כל תחליפי הבשר מסויה ומחלבון צמחי מעובד אחר.
אם משווים טיבעונים עם כאלה שאוכלים אוכל לא מתועש טיבעי בלי קשר לבשר או צמחים יש יתרון ברור לאלה שנמנעים מאוכל מתועש אפילו אלו שאוכלים בשר ( והכוונה לבשר אורגני )
&nbsp
אבל אם משווים כאלה שאוכלים אוכל לא מתועש עם בשר וחלב לכאלה שאוכלים אוכל צמחוני טיבעי מסתבר שהתזונה הצמחית יותר בריאה .
כדי להגיע למסקנות האלה צריך לקרא כמה ספרים אין כאן מקום להביא את כל הלינקים אבל אפשר להגיע למסקנה הזאת אם קוראים בעיון את הספר של ד"ר גרבר "איך לא למות" https://nutritionfacts.org/ ורצוי גם לקרא חלק מהמחקרים שהוא מפנה אליהם.
&nbsp
https://www.amazon.com/How-Not-Die-...p/1250066115/&tag=httpwwwdrgreg-20?pldnSite=1
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
"מידה "ה דבר נכון וטוב אבל המאמר הזה ממש לא מידתי

גם המחקרים שהוא מתבסס עליהם לא רציניים ולא מוליכים ממש בדיוק לאותם מסקנות שהוא מסיק מהם .
למשל מחקר מבוסס על שאלון שמסיק שיש צמחונים עם תת תזונה ומזה הוא מסיק שצמחונות זה לא בריא ... חבל שלא בדק לכמה אוכלי בשר יש התקפי לב לחץ דם גבוה וגאוט סרטן המעי הגס, ועוד סוגי סרטן שמיוחסים לאכילת בשר, וכמה מתו מפרה משוגעת הרעלת בוטוליזם ,וכן הלאה. ועוד מחלות שבאות מבשר ושאצל צמחונים נדירות ביותר אם בכלל קימות.
אני אישית בעד מידתיות אמיתית, לא ממליץ על צמחונות או טיבעונות אבל גם לא על אכילת בשר מעובד, בשר בקר, בשר על האש בכמויות גדולות, ובכלל בשר בכמות גדולה אישית אני אוכל בעיקר עוף ודג ובכמות של לא יותר ממאה גרם ליום (עוף אורגני שמגודל בלי תרופות ), ביצה אחת ליום ( מתרנגולות חופש אורגניות בלבד,) גבינה לבנה רזה בלי שום תוספות (מכיל רק חלב מלח ). קיטניות (עדשים) עם קצת אורז כל יום והרבה הרבה ירקות , וזה מה שאני ממליץ לעשות .
 
תחליף לחלבון

אני בחור צעיר שמתאמן ורוצה להוריד את צריכת חזה העוף מטעמים של אנטיביוקטיה ועיבוד בעוף.

איזה תחליף בריא, זול וזמין אוכל לקחת?
רוצה לשמור על מסת שריר אבל לא להעלות אחוז שומן

בשיבולת שועל וקינואה יש אחוז גבוה של חלבון?
 

אבי519

New member
חלבון מהצומח לא זהה בדיוק לחלבון מהחי

כל חלבון מורכב מחומצות אמינו בחלבון מהחי יש בדיוק אותו יחס שהגוף צריך ואילו בחלבון מהצומח יש יחס שונה או לפעמים חוסר של חומצת אמינו, מה שזה גורם הוא שחלק יותר גדול מהחלבון הזה ( מהצומח) פשוט משמש את הגוף לאנרגיה בתהליך מטבולי ארוך ולא כלכך יעיל .
ולכן זה אולי טוב ובריא לאכול חלבון מהצומח, אבל זה לא ממש תחליף זהה לחלבון מהחי בכל הנוגע ליעילות המטבולית שלו ופיתוח שרירים .
אם אתה מחפש תחליף זהה יש עוף שמגודל בלי אנטיביוטיקה, יש חלבון מחלב , יש ביצים ויש אבקות חלבון מרוכז שעשוי מחלב .
&nbsp
לפיתוח שרירים מהיר יותר עוזרת מאד אכילה של בשר אדום במיוחד של עגלים , וזה לא בגלל החלבון, אלא יותר בגלל ההורמונים והסטרואידים שיש בבשר זה.
אבל להרבות באכילת בשר אדום זה גם לא בריא כידוע.
 
המון תודה

"אבקות חלבון מרוכז שעשוי מחלב"
לבניית שריר הן עדיפות על צריכת חלב (עם אנטיביוטיקה)?
הן יכולות לשמש תחליף לחלבון מהחי בחזה עוף?

"ההורמונים והסטרואידים שיש בבשר זה."
זה בכלל בריא לאדם לצרוך הורמונים + סטרואידים - ישירות או בעקיפין?
 

אבי519

New member
יש חלב אורגני בלי אנטיביוטיקה

בדרך כלל במוצרי חלב מותססים, יוגורט , לבן, גבינה לאבנה ועד אין אנטיביוטיקה כי אם היה אנטיביוטיקה התהליך של ההחמצה לא היה מתבצע .
אפשר לקנות גם חלב אורגני בלי אנטיביוטיקה, עוף בלי אנטיביוטיקה...
יש גם עוף "עוף טבע וכ"ד בלי אנטיביוטיקה .
לאדם בריא מאד לא בריא לצרוך הורמונים וסטרואידים, זאת אחת הסיבות שבשר של בקר לא בריא כי עגלים לבשר מקבלים הורמונים כאלה .
כמו שיש בשר עוף בלי אנטביוטיקה בארצנו בחול יש גם יש גם בשר בקר בלי תרופות ויש בשר בקר אורגניגם בלי תרופות גום שאוכל רק עשב... רק שזה יקר מאד וקשה להשיג את זה בארצנו.

מבחינת בריאות די ברור שרצוי לאכול מאוזן אבל יותר בריא לאכול יותר מהצומח ופחות מהחי יש לזה אין סוף הוכחות ומחקרים לא אכנס לזה עכשיו, מי שרוצה לקרא על זה אני ממליץ על אתר של ד"ר גרבר תמצא שם אוסף מרשים של מחקרים מדעיים שמוכיחים שתזונה צמחונית וטיבעית ( לא האוכל המתועש שטיבעונים אוכלים) בריא יותר ממזון מהחי .
https://nutritionfacts.org/
 
צמחונית וטיבעית ( לא האוכל המתועש שטיבעונים אוכלים) בריא יות

אז איזה חלבון צמחי ממליצה?

הרי סויה, סייטן וכו' הם מעובדים.
 

אבי519

New member
קטניות שלמות עם דגן מלא מספקים חלבון צמחי מלא

למשל מג'אדרה - עדשים עם אורז זה מקור חלבון צמחי מאוזן ויחסית דל בשומן .
הדגן - למשל האורז משלים את חומצות אמינו שחסרות בקטניות ולהפך.
אפשר גם חומוס עם לחם (רצוי לחם מלא) .
הבעיה בחלבון מהצומח שהוא בא ביחד עם פחממות ושומן וקשה להשיג חלבון צמחי טהור ממקור לא מעובד כמו בחלבון מהחי ( בחלבון מהחי יש מקורות טיבעיים בהם יש יותר חלבן עם מעט מאד שומן או פחממה , כמו גבינה רזה ,כמו חלבון ביצה או חזה עוף בצמחי אין כאלה מקורות)
בכל מקרה אל תצפה לפתח שרירים של בודי בילדר עם תזונה צמחונית .
 

gidishemer

New member
מבחינת חלבון מהצומח

ואני יודע שיש תחליפים לא צמחיים, אבל במידה ואתה מתעניין- קטניות הן הפתרון המשובח ביותר וטופו במיוחד. אין באמת צורך לשלב קטניות ביחד עם דגנים כדי לקבל חלבון מלא. זהו מיתוס עתיק שלצערי עדיין פופולרי. שתי מנות קטניות יהיו עשירות יותר בכל חומצה אמינית מאשר שילוב של מנת קטניות עם מנת דגנים.

שעועית שחורה היא קטנית מומלצת במיוחד למטרות שלך
 
טופו לא מכיל הורמון נשי ומעובד מאוד?

זה החשש שלי.

איזה עוד דוגמאות לקטניות כאלה?

שילוב של קנטיות ודגנים זה אורז + שעועית? (לגבי המיתוס)
 

gidishemer

New member
לא

הוא לא מעובד מאד. טופו זה סויה שעברה גיבון.
הוא לא מכיל הורמון נשי. הוא מכיל פיטאסטרוגנים שאנשים בעבר חששו שיש לו השפעה דומה לאסטרוגן, והיא לא.

השילוב שנתת הוא אכן דוגמה לשילוב שכזה ביחס למיתוס. שלא תבין לא נכון, אין שום בעיה בלאכול את השילוב הזה, אלא שעדשים+עדשים יהיו יותר עשירים בכל חומצת אמינו כלשהי מאשר עדשים+אורז.
קטניות- עדשים, שעועיות למיניהן, חומוס, סויה
 
אז אין חשש לאכול טופו כל יום בצהרים. לפעמים כתחליף בשר?

מבחינת מזון מעובד ותופעות לוואי
וגם מבחינת ערך תזונתי
 
למעלה