חומץ תפוחים

trilliane

Well-known member
מנהל
זה היגיון לא הגיוני במיוחד...

מה הקשר בין נחיצות לבין "לא נמצא בכל מזון באופן טבעי"? ממתי כל מזון מכיל כל דבר?
&nbsp
ומי אמר ש"יש צורך להפיק אותו מלאכותית"? יש לא מעט מלח טבעי בטבע...
&nbsp
הערך "מלח בישול" בוויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/מלח_בישול
&nbsp
בעניין לחץ דם, מדובר כבר בצריכה עודפת של מלח... ומן הסתם מי שסובל מבעיות לחץ דם (או בעיות אחרות הקשורות בצריכת מלח) צריך להקפיד ולהיזהר במיוחד, כמו כל מי שצריך להימנע מחומרים אחרים שאינם טובים לו.
 

אבי519

New member
גם לא קשור ללחץ דם אמר פרופסור בן עמי סלע (בלינק למעלה יותר)

ציטוט :
&nbsp
"ללא כל קשר להשפעת נתרן על לחץ דם, צריכה מוגברת שלו משפיעה באופן שלילי על היפרטרופיה של החדר השמאלי, לייפת של חדרי הלב, ותפקוד דיאסטולי לקוי.
כן גורמת צריכת נתרן מוגברת לנזק לכליות, סרטן קיבה, והפרעה למטבוליזם של מינראלים דוגמת הפרשה מוגברת של סידן בשתן העלולה לגרום לאוסטיאופורוזיס.
ידוע גם שהעמסת נתרן מביאה לדיכוי של הציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, על ידי עיכוב הפרשת רנין מהכליות. פחות ידועה העובדה שעודף נתרן מגביר את העקה (stress) החמצונית המשבשת את פעילות האנדותליום בדופן כלי הדם, גורמת ללייפת בלב, בכליות ובעורקים.
צריכה מוגברת של נתרן, מקשיחה את דופן עורקים גדולים, ותופעה זו (stiffness) ניתנת להחלשה עם הורדת צריכת הנתרן במזון."
 

אבי519

New member
בקשר לנחיצות במזון

בני אדם ובעלי חיים התפתחו במהלך האבולוציה על מזון שקים בסביבתם בלי תוספות.
הגוף של האדם התפתח לשמירה קפדנית על ריכוז של נתרן ואשלגן ואיזון בניהם .
הכליות שלנו בנויות ממסננת שבשלב ראשון מסננת את כל המלחים מהדם אבל בשלב שני באבובית הכליה מחזירה את הנתרן חזרה ואילו את האשלגן לא .,המנגנון הזה אופייני כל בעלי החיים שניזונים מצמחים ובעלי חיים שגם הם ניזונים מצמחים בגלל שבצמחים יש הרבה מאד אשלגן ומעט נתרן והכליות שלנו בנויות בדיוק למצב כזה.
בגלל זה עודף נתרן וגם חוסר אשלגן או יותר נכון חוסר איזון בניהם גורם לבעיות הנ"ל שהראשונה והקלה ביותר לזהוי זה עליה בלחץ הדם אבל זה רק התחלה של בעיה מטבולית יש אנשים שאצלם זה יתבטא בתופעות אחרות

יש מחקרים על חברות פרימיטיביות של בני אדם שמתקיימים על תזונה ללא שום תוספת מלח דורות רבים , ובאורח פלא גם אין להם את המחלות המערביות האלה שנקראות התיסמונת המטבולית.
ובקשר ללחץ דם, היום יודעים שרוב האוכלוסיה סובלת מלחץ דם גבוה מידי.
יש מחקרים שמראים שלחץ הדם הממוצע 120/80 שנחשב בעבר "תקין", מקצר חיים, ואנשים עם לחץ דם נמוך יותר חיים יותר שנים. ( הבאתי לינק כזה כבר בעבר)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כרגיל, מתעלם מניסוחים מרושלים שלך ודופק מגילה לא קשורה...

 

אבי519

New member
עצוב שכל כך הרבה אנשים מתים מהמלח הזה

ומה שיש לך לאמר זה איך AVI5199 מנסח ודופק מגילות.

וקבלי עוד מגילה :
תעשיית המזון בזה שהיא מכניסה מלח סוכר שומן טראנס ויתר כימיקלים וג'אהק למזון הורגת יותר אנשים מאשר כל ארגוני הטרור בעולם .
נכון הם לא עוברים על החוק והם לא הורגים אנשים בכוונה , הם עושים את זה לפרנסתם או לצורך בצע כסף, ולהגנתם אפשר לאמר שהם לא ידעו הרבה שנים שזה הורג אנשים , אבל עכשיו כשהכל ידוע וומשיכים , זה לא שונה מיצרני הטבק ומוצריו שממשיכים לייצר טבק ולהרוג אנשים בצורה חוקית לגמרי.
נב - זה שאת כותבת שאין קשר זה רק בגלל שאת לא מסוגלת למצא\להבין אותו , וזאת לא בעיה שלי.
 

1Shir

New member
אתה טוען שטווח ערכים תקינים של תוצאות בדיקות דם הוא שגוי? כי

לי למשל היה מחסור בנתרן באופן טבעי ואני בריאה כי המים ששותים מורידים את כמות הנתרן
 

אבי519

New member
מדידת הנתרן בדם לא קשורה לאכילה של מלח או נתרן

ריכוז הנתרן בדם \ בסרום של הדם נשמר קבוע ע"י הכליות כדי לווסת את הלחץ האוסמוטי בדם, ולכן מדידת הדם בסרום תהיה תמיד בגבולות התקינים גם אם תאכלי טונה מלח , אם נכנס יותר מידי מלח בדם הכליות יצברו נוזלים כדי לדלל אותו ולהפך.
המלח העודף שגורם לנזק זה המלח שנמצא ברקמות בתוך התאים ושם הוא מחליף את האשלגן וגורם לנזק, לא רואים את זה בבדיקת דם .
מה שחשוב זה האיזון בין אשלגן לנתרן בתאים (לא בדם) .
 

dan912

New member
אם מנטרלים בלחם את המזיקים שהזכרת

אינדקס- אם לחם הוא רק חצי מהארוחה והשאר חלבון שומן וירקות שמעכבים פירוק
גלוטן- בהנחה שאין רגישות
עמילן שרוף- אידוי במקום אפיה ככה שלא נוצר קרום/אקרילמיד (לחם mantou)
מלח- הימלאיה במקום לבן ואם לא עוברים 1,500 מ"ג ליום
רעלנים- אם הכמות כ"כ זניחה לעומת היתר, מה נשאר בעיתי בלחם?
 

אבי519

New member
גם ללחם מלא יש אינדקס גליקמי מאד גבוה

מלח הימליה לא יותר טוב בכלום ממלח עתלית .
המרכיב המלוח במלח זה סודיום כלוריד וזה מה שמזיק והוא נמצא אותו דבר בכל סוגי המלח.
כל היתר שציינת נכון מאד, ומפחית את הנזקים. (האיסלנדים באמת מכינים לחם באידוי.)
אפשר גם לשפר את הלחם עוד יותר אם תקטין את מרכיב החיטה ותכניס ללחם שיבולת שועל , שיפון או דגן אחר או חיטת בר אורגנית טחונה באבן רחיים וכן הלאה .
הבעיהעם החיטה המודרנית שהיא מכילה הרבה יותר עמילופקטין מכל דגן אחר ולכן האינדקס הגליקמי שלה גבוה מאד ( אפילו יותר מסוכר) 0 עימלופקטיןם הוא סוג של עמילן שמתעכל במהירות רבה וגורם לעליה חדה של הסוכר בדם דבר שגורם להפרשת יתר שלאינסולין שגורם לתחושת רעב מוגברת ורצון לאכול יותר ממה שהגוף באמת צריך וכן הלאה...וזה עוד דבר שעלול להוביל לתיסמונת המטבולית .
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קמח (בעיקר מלא) אינו גרוע, חיטה אינה השטן, ונשאות אינה מחלה

כל השאר כבר נאמר (מתועד בדברי ימי הפורום) ונטחן דק יותר מהקמח.
 

אבי519

New member
אתה צודק אבל הסדר קצת שונה

נתחיל מהסוף:
היתרון של חיידקים פרוביוטים בטל בשישים לעומת הרעלנים, שהם בטלים בשישים לעומת המלח שהוא הוא המזיק הכי גרוע .
פרוביוטיקה מקבלים מהסביבה ומהמזון באופן טיבעי כל הזמן, במיוחד אם לא אוכלים הכל סטרילי מידי.
וזה לא בעיה של איזה חיידקים אתה מכניס למעיים, כי אנחנו חיים בסביבה עתירת חיידקים וכל הזמן נכנסים למערכת שלנו חיידקים מכל הסוגים והמינים, העיניין הוא איזה חיידקים ישגשגו ויגדלו טוב יותר אצלך במעיים ואת זה משיגים ע"י אכילת ירקות ופירות מלאים עתירי סיבים ודגנים וקטניות מלאים.
ונמנעים מג'נק פוד וממזון מתועש שמכיל כימיקלים במיוחד חומרי שימור ( חומרי שימור הרי תפקידם להרוג חיידקים) וגם נמנעים מתרופות אנטיביוטיות שלא לצורך. ממתיקים, סוכרים מלוטשים טהורים, שמן מזוקק, ממתיקים טיבעיים ומלאכותיים שונים כי אלה חומרים שמפריעים לחיידקים הטובים לגדול . החיידקים הטובים הם אלה שגדלים על תכולת מעיים של הרבה סיבים ומאוזנת מבחינת סוכרים מלחים ושומנים ונטולת כימיקלים .
&nbsp
 
למעלה