כמות חלבונים - צריך לפרוס לכל היום?

אני אוכל מאוזן. הדבר היחיד שאני לא צורך זה פחממות פשוטות

לא אוכל בכלל לחם. לא פסטה. לא אורז.
כן אוכל קינואה מדי פעם. שיבולת שועל. ברנפלקס בסופש.
&nbsp
האם יש בהם משהו חיוני שאני מחסיר אם אני לא אוכל?
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
מה שדיאטנים קוראים "פחמימות" זה עמילן =סוכר

העמילן במאכלים האלה מתפרק בגוף לגלוקוז =סוכר .
באוכל שאתה אוכל יש פחמימות גם בלי שתאכל לחם.
פחמימות יש בחלב ובפירות ובירקות די והותר הגוף לא צריך את הלחם והפסטה ותפוחי האדמה.
זה שהדיאטנים קוראים ללחם לבן ולפסטה תפוחי אדמה ואורז לבן "פחמימות" זה בגלל שהם רק פחמימות וכמעט כלום יותר מזה.
פחמימות ריקות כמו לחם לבן ופסטה ואורז לבן מוסיפות רק סוכר= אנרגיה= קלוריות, אבל כדי לנצל את האנרגיה הזאת הגוף "מבזבז" ויטמינים שהוא מקבל ממזון אחר ולא מקבל מהפחמימות הריקות האלה, לעומת זאת אם אתה אוכל פרי אתה מקבל הרבה פחמימות וביחד איתם גם את הויטמינים .
 

אבו זקן

New member
הצב "חלבון" במקום "פחמימה" בכותרת

ובמשפט הראשון של גוף ההודעה.
&nbsp
לגבי "מומלץ לצרוך חלבונים לאחר פעילות גופנית, עת יש צורך בבניית השרירים מחדש לאחר שהתפרקו באימון" אני שב וממליץ לחפש מידע על "חלון ההזדמנויות". למיטב ידיעתי הוא נחשב היום כמיתוס חסר ביסוס אם כי, כמו הרבה מיתוסים, מסרב למות.
 
לא הבנתי ככ. אם בא לך להסביר- מה אחליף בכותרת?

חוץ מזה רשמת:

יאגור אותם כגליקוגן או שומן, יחד עם כל העודפים האחרים באנרגיה.

אז גם עודף חלבון ביחס לקצב צריכה עכשיוי של הגוף
יהפוך לגליקוזן או שומן

כלומר יותר מדי חלבון משמין כמו פחמימה?
וזה ביחס לקצב צריכה הגוף (לעכשיו. כלומר אם צרכתי עכשיו 20 גר יותר ממה שהגוף יודע לפרק. זה לא משנה שעוד 5 שעות לא אוכל חלבון. הגוף כבר יאגור את החומצות אמינו של החלבון בצורת שומן) - אז זה תלוי גם בפריסה לאורך היום.

או שאני מפספס משהו
 

אבו זקן

New member
הסבר:

הגב' הרטום כתבה בכותרת "כמות הפחמימות הנספגת בארוחה משתנה מאדם לאדם" ואח"כ "פעם היה מיתוס מקובל שהגוף לא יכול לספוג יותר מ-30 גר' פחמימה בארוחה".

אני חושב שהיא התכוונה לכתוב ""כמות החלבון הנספגת בארוחה משתנה מאדם לאדם" ואח"כ "פעם היה מיתוס מקובל שהגוף לא יכול לספוג יותר מ-30 גר' חלבון בארוחה".

אתה חוזר ושואל לגבי *קצב* הספיגה של החלבון, ואני שב ואומר לך שמבחינת ההשמנה הקצב הזה לא משנה. הוא משנה, קצת, מבחינת השאלה איזה חלק מהחלבון "יבוזבז" (כלומר יהפוך לגלוקוז ו/או שומן) ולא יגיע לבניית שריר. לכן לא כדאי לרכז את כל החלבון לארוחה אחת, אבל גם אין צורך לחלק אותו באדיקות למנות קטנות במשך היממה.
 
למעלה