חלב מסרטן?

dan912

New member
חלב מסרטן?

בכתבה הזאת
https://healthy.walla.co.il/item/2862760
וזאת
https://healthy.walla.co.il/item/2752085
אומרים שחלב מסרטן כי הוא מלא בהורמונים אנטיביוטיקה וכו אבל מה עם חלב אורגני?
ואומרים שהגוף לא יודע לעכל חלב פרה אבל למשל סויה הוא מוצר מהונדס גנטית וגם אותו הגוף לא נועד לצרוך אז למה סויה כן וחלב לא?
 

dan912

New member
למה

כולם אומרים שזה רעל? יש מחקר שבאמת מוכיח את זה?









 

dan912

New member
מאמרים סותרים

https://draxe.com/foods-high-in-calcium/
פה אומרים לצרוך הרבה סידן מחלב

https://www.healthline.com/health/prostate-cancer/milk-prostate-cancer
https://www.healthline.com/nutrition/dairy-and-cancer
ופה אומרים חלב מסרטן

https://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=3560&title=Cows-milk-and-cancer-risk
ופה אומרים את זה
in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPICN, 2008), the UK study concluded that both protein and calcium consumption from cows’ milk were linked to prostate cancer,

למי להאמין?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כי זו דמגוגיה נוחה? כולם יודעים שחלב אינו "רעל". לא מתים מזה

רק לגבי התמונה הראשונה (תגובה 184):
א. הטבע לא "מתכוון" לשום דבר כי אין לו כוונה.
ב. גוף האדם בהחלט ביצע התאמה לצריכה חלב עקב המהפכה החקלאית: רבים מאיתנו ממשיכים לייצר את האנזים לקטאז גם מעבר לינקות ומסוגלים ליהנות מחלב ומוצריו ללא קושי.
&nbsp
על האבולוציה של צריכת החלב באתר דוידסון אונליין:
https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/האבולוציה-של-צריכת-החלב
 

רוב הזמן נח

Well-known member
יש כל מיני טענות. פעם אומרים ככה ופעם אומרים כיכי

אני מקשיב לטעם ולהרגשה שלי אחרי שאני צורך את זה.
ולגבי חלב פרה, שניהם אומרים לי שזה לא מזון אני צריך לצרוך.
&nbsp
 

אבי519

New member
הכתבה הראשונה דווקא משבחת את החלב

בכתבה השניה הסיפור של הפרופסורית הזויה לחלוטין ומנוגדת לידע המדעי והרפואי שיש לגבי סרטן השד . וזה גם כתוב בהמשך של אותה כתבה. כתוב שלפי המחקרים יכול להיות קשר עקיף רב שנים בין חשיפה להורמון אסטרוגן ובחלב יש הורמון אסטרוגן אז אולי יכול להיות שמבחינה סטטיסטית מי ששותה חלב ישיותר סיכוי לחות ממי שלא שותה...
בכל אופן יש רק חשד והחשד הזה הוא רק אחרי חשיפה רבת שנים.
ובטוח במיליון אחוז שלא יכול להיות שום מקרה של ריפוי של סרטן מעצם ההימנעות מחלב.
המסקנה שמובנת מאילה מהמאמר הזה, שהפרופסורית היא או שקרנית ושרלטנית או טועה ומטעה או שניהם. ולדעתי הכתבה מציגה אותה ככזאת.
&nbsp
במיוחד שבהמשך המאמר יש פסקה שאומרת שמחקרים מדעים רבים מראים בדיוק ההפך.
&nbsp
 

אבי519

New member
בהמשך לגבי חלב :

חלב הוא חומר שמכיל את כל אבות המזון שהגוף זקוקו להם בשלבי הגדילה של תינוק וחלב פרה ולחלב אם מבחינת תכולת המרכיבים זה אותו דבר רק היחסים בין המרכיבים שונים .
ולכן לא יתכן שחלב זה דבר לא בריא - כי הרי כל התינוקות ניזונים ממנו.
חלב מכיל כמות גדולה של סידן שנחוץ לגדילה וחיזוק של עצמות ביחד עם ויטמין D וזרחן ואלמנטים נוספים ובריכוזים נכונים ומתאימים להתפתחות הגוף.
יש שלש בעיות עם חלב:
1. התרופות והכימיקלים והזבל שנותים לפרות נמצא גם בחלב - ולכן עדיף חלב אורגני, עדיף חלב של חיות שאוכלות עשב כמו עיזים וכבשים או פרות שרועות ולא כאלה שמקבלות אוכל סינטטי ( בחו"ל יש להשיג חלב כזה ) אותו דבר אפשר לאמר לגבי סויה - כל חומרי הדישון והריסוס שמרססים סויה וכל חומרי העיבוד התעשייתי של חלב סויה לא יותר בריאים.
וכמובן אפשר לאמר את זה על בשר ביצים וכל דבר מאכל אחר.
2. לאנשים מסויימים יש בעיה עם הסוכר של החלב שנקרא לקטוז , יש אנשים עם חוסר באינזים שמעכל את הסוכר הזה ואז זה גורם לגאזים וכאבי בטן ,זה מתחיל בינקות זה הופך גרוע יותר עם הגיל, ויש גם עניין גנטי , אנשים ממוצא מסויים נוטים יותר לבעיה בעניין הזה בגיל מבוגר.
( בגבינות יבשות כמעט שאין בעיה כי הלקטוז נמס במים ויוצא עם המים של הגבינה, במוצרי חלב מותססים כמו יוגורט ולבן ושמנת חמוצה וכ"ג גם אין בעיה כי הסוכר לקטוז מפורק ( מותסס) ע"י חיידיקים פרוביוטים (חיידקים טובים) והופך לגלוקוז וגלקטוז ולחומצה לקטית ואז גם הופך להיות קל לעיכול.
3. יש אנשים שאלרגיים מלידה לחלבון של החלב קזאין ואז מופיעה אלרגיה קשה בגיל צעיר , לפעמים היא חולפת בגיל מבוגר. ילד אלרגי לחלב יודע שהוא אלרגי , אין מצב שמבוגר הופך פתאום לאלרגי לחלב.

יש תנועה ותעמולה גדולה נגד חלב , התעמולה הזאת באה מהצמחונים והטיבעונים והאירגונים שמתנגדים לגידול חיות בחקלאות (אנונימוס ותנו לחיות לחיות וכן הלאה) . ההתנגדות לחלב הפכה למשהו כמו דתי וחסידיה אוספים כל שמץ של מאמר או מחקר שמגלה משהו לא טוב בקשר לחלב ומנפחים את זה ודואגים לפרסם את זה במטרה לבצע שטיפת מוח נגד תעשיית החלב, 99% מזה זאת תעמולה לא מבוססת ולא נכונה.
 

dan912

New member
עוד אחד

https://www.hidabroot.org/article/236502

במאמר הזה נטען:
- כמות הסידן בחלב כ"כ גבוהה שהגוף לא יכול לעכל אותו וזה גורם לעודף/בריחת סידן
- האנזים שאחראי על פירוק הלקטוז/קזאין נעלם ממערכת העיכול אחרי גיל הינקות
- ויטמין D בכמות פי 500 מהמומלץ
- הורמונים של הפרה חודרים לגוף ומשנים את המאזן ההורמונלי
- עליה בסיכון לסוכרת
- המחקר עם השברים בעצם
כל זה נכון או הנפצה?
יש שם עוד טענות שלא נידונו פה קודם?
 
למעלה