נוגדי חמצון נאבדים במקרר?

dan912

New member
נוגדי חמצון נאבדים במקרר?

אם אני מכין טחינה עם הרכיבים האלה:
- מיץ לימון
- שום כתוש
- גינגר מגורד
- פטרוזיליה קצוצה
הבנתי שהטחינה עצמה בלי שום תוספת מחזיקה 6 חודשים במקרר אבל למשל הפטרוזיליה מתקלקלת תוך שבוע
אז לכמה זמן זה יחזיק 6 חודשים או שבוע?
והאם הרכיבים האלה יאבדו את כל הויטמינים ונוגדי חמצון בזמן האחסנה?
 

אבי519

New member
הטחינה עצמה כמו כל שמן לא מתקלקלת כי לא גדלים בה חיידקים

אבל כשמוסיפים נוזלים וחומרים נוספים, יכולים להתפתח בה חיידקים עובשים פטריות ושמרים לקלקל אותה.
בנוסף במקרר מצטברת לחות בשכבה העליונה של הטחינה, בלחות הזאת יכול לגדול עובש העובש מפריש חומרים רעילים לתוך הטחינה ( זה נכון לכל אוכל שנמצא במקרר באריזה שנפתחה כולל ריבות , חלק מהרעלים האלה גם מסרטנים).
אני לא ממליץ לשמור טחינה מוכנה יותר מכמה ימים גג שבוע.
טחינה לא המקור הכי טוב לאנטיאוקסידנטים ולכן מה שקורה לאנטיאוקסידנטים לא משנה הרבה.
קילקול של כל מזון מחיידקים הוא מסוכן לבריאות בגלל חיידקים פתוגנים שעלולים להתפתח ובגלל רעלים שהם מפרישים..

מצד שני בהקפאה כמינוס 10מעלות, או בהקפאה עמוקה כמינוס 20 מעלות, אפשר לשמור מזון הרבה חודשים, כי חיידקים לא גדלים בהקפאה , וגם תהליכים אינזינמטיים וכימיים של פרוק מזון והתחמצנות מתרחשים הרבה יותר לאט או בכלל לא.
 

dan912

New member
זה חיזק את מה שחשבתי

ולגבי הקפאה, זה אומר שהנוגדי חמצון כן ישמרו על האיכות כמו שהם בצורה הטריה? הויטמין c מהלימון ויטמין k מהפטרוזיליה אליצין מהשום ו גינגרול מהגינגר?
 

אבי519

New member
גם להקפאה יש פג תוקף אבל הוא מתבטא בחודשים\שנים

תלוי בטמפרטורה.
תהליכי חימצון ותהליכים אינזימטיים מסויימים ממשיכים גם בהקפאה אם כי בקצב מאד איטי, כדי לדעת בדיוק צריך לבצע מבחני יציבות, ככל הידוע לי למזון אף אחד לא מבצע מבחנים כאלה.
בכל מקרה תמיד עדיף להכין מנות קטנות ולאכול טרי.
&nbsp
 

dan912

New member
ואם בכל זאת בחרתי להקפיא

בכמה אחוזים בערך האיכות תרד ?
אם 50% באמת עדיף טרי אבל אם רק 10-20% אז לא כזה שווה בשבילם לעמוד להכין חצי שעה כל פעם
 

אבי519

New member
כתבתי אי אפשר לדעת כי תעשיית המזון לא עושים בדיקות יציבות

של אנטיאוקסידנטים וזה שונה בטמפרטורות שונות ותלוי בזמן.
בכל מקרה הקפאה לא נראה לי שתהיה ירידה ב 50% .יותר לכוון ה 10% או פחות..
יש בבפורום תזונה טיבעונית בחור בשם גידי שמר שהוא מומחה לדברים האלה אולי תשלח לו מסר , או שאל אותו בפורום תזונה טיבעונית.
[URL]http://www.tapuz.co.il/olamot/UserProfile.aspx?profileID=3405624[/URL]
 

trilliane

Well-known member
מנהל
* גם להקפאה יש תוקף / תפוגה.

"פג תוקף" (= התוקף פג) אינו שם עצם ולכן לא ניתן לומר שהוא "ישנו" או "איננו". זה צירוף כמו "גבה גלי". כפי שלא תגיד "בים יש גבה גלי" אלא "בים יש גלים גבוהים" או "הים גבה גלי" כך אי אפשר לומר שלמוצר יש "פג תוקף" אלא ש"תוקף המוצג פג" או "המוצר פג תוקף". לתאריך שבו התוקף פג קוראים "תאריך תפוגה". זה כמובן לא שיבוש מקורי שלך, אבל מפתיע אותי שאנשים לא שמים לב כמה הניסוח הזה משובש ולא הגיוני.
 
למעלה