למה אכילת סוכר מובילה לסכרת?

soniCBoom2

New member
למה אכילת סוכר מובילה לסכרת?

אולי נשמע כמו שאלה מצחיקה אבל באמת - לא ברור לי.
זתומרת ברור לי שאכילת מוגזמת של סוכר תביא לרמות סוכר גבוהות מדי בדם, אבל למה מי שהגיע למצב הזה לא יכול פשוט לרדת בכמויות סוכר שצורך? למה זה לא משתנה בהתאם לצריכה והופך ל"מחלה" כרונית בעצם?

תודה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בגדול, בסוכרת סוג 2 הגוף מפתח תנגודת לאינסולין

לרוב בגלל עודף משקל (שומן) ולכן האינסולין לא פועל כהלכה (או שהלבלב לא מצליח לייצר די אינסולין). הגוף לא מצליח להשתלט על כמויות הגלוקוז.

אם מגלים בשלב ראשוני אפשר לנסות לסגת ע"י תזונה מתאימה (ואכן הפחתה בצריכת הפחמימות והסוכרים, פעילות גופנית ועוד), אבל לפעמים מגלים מאוחר מדי שבו המצב כבר לא הפיך, בפרט שלא כולם מצליחים (או בכלל מוכנים/רוצים) לשנות את אורח החיים שלהם בגיל מבוגר ואז מטפלים בכך בטיפול תרופתי (כמובן, פחות מומלץ).

לא חסר מידע במרשתת ואין טעם להעתיק אותו לכאן; אפשר לקרוא על כך בויקיפדיה, באתרי בריאות כמו אתר קופת חולים כללית, או למשל לצפות בסרטוני הסברה (לסרטון שצירפתי יש כתוביות גם בעברית, צריך להפעיל אותן אם הן לא מופיעות אצלך אוטומטית).

אני לא מומחית לנושא וכל זה מידע כללי. אם הנושא מעניין אותך יש בתפוז פורום ייעודי לסוכרת.

 

רוב הזמן נח

Well-known member
בגלל זה כנראה יש שמנים בריאים ושמנים חולים

ששומן מתחיל להצטבר בכבד ובאיברים הפנימיים אז ההשמנה היא מחלה. ואז צריך להפחית משם את השומן וזה לא קורה ביום או שבוע אחרי שמפסיקים לצרוך סוכר. ולשומן הזה יש תפקיד חשוב במחלה הזאת.
&nbsp
הסוכר שגורם לזה הוא הפרוקטוז. זה השומן שהופך בגוף לטרגליצרידים ושומן בכבד.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
עוד הסבר: סוכר שהוא רק קלוריות ורק מעלה אינסולין הוא הגלוקוז

אין היום מאכלים ומיצים ממותקים שממתיקים אותם רק עם גלוקוז.
&nbsp
ממתיקים עם
סוכרוז הוא שהוא חצי גלוקוז וחצי פרוקטוז.
&nbsp
או עם סירופ תירס שהוא כבר 60 אחוז פרוקטוז או יותר.
&nbsp
פרוקטוז זה הסוכר שגורם לכבד שומני, טרגליצרידים ולשומן פנימי שגורם למחלות.
וזה מה שגורם לגוף לתנגודת אינסולין.
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
זה כן משתנה בהתאם לצריכה ולא הופך למחלה כרונית תמיד

אצל אדם בריא הלבלב מפריש אינסולין שגורם לקליטת הסוכר והפיכתו לגליקוגן שנותן אנרגיה לתאי השרירים ואו לשומן שמצטבר כרזרבה בתאי השומן ומתפרק חזרה כשהגוף לא מקבל מספיק מזון.
יש אנשים שאצלם הלבלב נפגע , מסיבות שלא קשורות לאכילה בכלל ( זה קורה ממחלה או מפגם גנטי) ואז חסר אינסולין בגוף- זאת סכרת סוג 1 או "סכרת נעורים"
סכרת השניה היא סכרת ניוונית שקשורה לניוון ברמה התאית, בגלל שיש עודף מתמשך של סוכר ושומן בגוף, התאים של הגוף מגיעים למצב שהם לא קולטים אינסולין (התנגודת לאינסולין עולה) ולא משתמשים בסוכר ולכן הוא מצטבר בדם , הסכרת הזאת עלולה להגרם מתזונה לקויה , מהשמנה ומאורח חיים לא תקין .
את הסכרת סוג 2 אפשר לתקן ברוב המקרים , במיוחד בהתחלה, ע"י ירידה במשקל, ואכילה נכונה ובריאה ופעילות גופנית.

הסכרת הניוונית סוג 2 לא נגרמת רק ע"י אכילת עודף סוכר , אלא ע"י אכילה מוגזמת לא מאוזנת ולא בריאה, והשמנה, חוסר פעילות גופנית, הזדקנות, יש מחקרים שמראים שגם אכילת מלח בעודף גם גורמת לעליה בהתנגדות התאים לאינסולין.
ועדיין עולם הרפואה לא יודע את כל הסיבות לסכרת הזאת.

הבעיה הראשונית בכל סוגי זה שעודף הסוכר בדם גורם לפגיעה בכל הדם ולתופעות לוואי קשות מאד ונזק בלתי הפיך לאיברים (למשל פגיעה בראיה, נמקים בקצות הגפיים ושטפי דם וכן הלאה).
 

אבי519

New member
צודקת,סוכרת עם, קובוץ או שורוק


 

trilliane

Well-known member
מנהל
בניקוד קובוץ; כשלא מנקדים מוסיפים וי"ו (בכל קובוץ, אגב).

 

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא שגיאת כתיב אלא הקפדה על מינוח מקצועי נכון ומדויק.

 

אבי519

New member
בכל מקרה זאת דרך לסטות מהנושא לנושאים שוליים ולא רלונטיים

או שנשגבים מבינתך.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא סטיתי לשום נושא וכתבתי על סוכרת בעצמי, זה לא נשגב מבחינתי

 
למעלה