זה כן משתנה בהתאם לצריכה ולא הופך למחלה כרונית תמיד
אצל אדם בריא הלבלב מפריש אינסולין שגורם לקליטת הסוכר והפיכתו לגליקוגן שנותן אנרגיה לתאי השרירים ואו לשומן שמצטבר כרזרבה בתאי השומן ומתפרק חזרה כשהגוף לא מקבל מספיק מזון.
יש אנשים שאצלם הלבלב נפגע , מסיבות שלא קשורות לאכילה בכלל ( זה קורה ממחלה או מפגם גנטי) ואז חסר אינסולין בגוף- זאת סכרת סוג 1 או "סכרת נעורים"
סכרת השניה היא סכרת ניוונית שקשורה לניוון ברמה התאית, בגלל שיש עודף מתמשך של סוכר ושומן בגוף, התאים של הגוף מגיעים למצב שהם לא קולטים אינסולין (התנגודת לאינסולין עולה) ולא משתמשים בסוכר ולכן הוא מצטבר בדם , הסכרת הזאת עלולה להגרם מתזונה לקויה , מהשמנה ומאורח חיים לא תקין .
את הסכרת סוג 2 אפשר לתקן ברוב המקרים , במיוחד בהתחלה, ע"י ירידה במשקל, ואכילה נכונה ובריאה ופעילות גופנית.
הסכרת הניוונית סוג 2 לא נגרמת רק ע"י אכילת עודף סוכר , אלא ע"י אכילה מוגזמת לא מאוזנת ולא בריאה, והשמנה, חוסר פעילות גופנית, הזדקנות, יש מחקרים שמראים שגם אכילת מלח בעודף גם גורמת לעליה בהתנגדות התאים לאינסולין.
ועדיין עולם הרפואה לא יודע את כל הסיבות לסכרת הזאת.
הבעיה הראשונית בכל סוגי זה שעודף הסוכר בדם גורם לפגיעה בכל הדם ולתופעות לוואי קשות מאד ונזק בלתי הפיך לאיברים (למשל פגיעה בראיה, נמקים בקצות הגפיים ושטפי דם וכן הלאה).