יתכן שבפירות יש סם.

רוב הזמן נח

Well-known member
להרבה אנשים זה זניח. מי שאוכל הרבה סוכר לבן במשקאות

ובמזונות, מקבל תוספת של המון פרוקטוז, שאחרת הוא לא היה מקבל אותו
&nbsp
בישראל לפי ידיעתי במשקאות ממותקים וברטבים שונים משתמשים בסוכרוז ולא בסירופ תירס.
 

אבי519

New member
קוקה קולה המפעל בישראל אבל הפורמולות אמריקאיות

אז אני לא יודע .
תמיד כשאי לקרא את מה שתכתוב על התוית. ( אבל צריך גם להאמין שזה נכון)
אני בכל אופן פתור מקריאת תויות כאלה כי אני לא שותה שום משקה מלבד אלה שאני מכין לבד מחומרים טיבעיים או מים .
גם לא אוכל שום דבר שיצא ממפעל מזון כל שהוא .
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
תעשית התירס המסובסדת היא בארצות הברית

לכן שם סירופ תירס זול יותר מסוכר. בישראל ברוב במוצרים משתמשים בסוכר רגיל (סוכרוז)
&nbsp
&nbsp
אבל גם סוכר רגיל שכזה חצי ממנו זה פרוקטוז. וזה המון תוספת פרוקטוז.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ואתה מאוד מטעה

ערך גליקמי זה דבר מיושן שלא אומר הרבה לרוב האנשים.
הפרוקטוז זה למעשה סם שגורם לך לאכול יותר. גם בגלל שהמתיקות שלו מושכת אותך לרצות לצרוך ממנו עוד.
&nbsp
וגם בגלל שהוא לא מעלה את האינסולין, וככה המוח שלך חושב שהוא לא אכל ולכן ירצה שוב לאכול.
&nbsp
 

אבי519

New member
יש לך טעות עם האינסולין- אינסולין גורם להרגשת רעב

ודווקא העלאת רמת האינסולין יוצרת תאבון יתר .
כל העיניין של ערך גליקמי זה שהסוכר מתעכל לאט ולכן לא מעלה את האינסולין.
למשל משקאות אנרגיה שממותקים בגלוקוז "סוכר ענבים" ( שגם הוא מופק מתירס) יש הרבה יותר סוכר ולכן גם יותר מידי קלוריות והם משמינים יותר ממשקאות הרגילים שממותקים בפרוקטוז.
גם הגלוקוז אחרי שהוא מרווה את הגליקוגן ונמצא בדם בעודף, הופך לשומן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
זה מידע נפוץ אבל לא ממש מבוסס מדעית

מה שמבוסס זה שמאז שהתחילו לצרוך יותר פרוקטוז, יש השמנה ומחלות ואנשים גם אוכלים יותר.
כנראה שזה שהאינסולין לא עולה או לא עולה מספיק, משפיע יותר על אכילת הייתר.


ולא ידוע לי על משקאות ממותקים שהם עם גלוקוז בלבד וללא פרוקטוז.
לא נראה לי שעדיין קיים דבר כזה.
 

אבי519

New member
זה שאינסולין גורם לרעב זה מדעי לחלוטין.

וזה שעליית הסוכר גלוקוז בדם גורמת להפרשת אינסולין מהלבלב, ולרעב וצורך באכילת סוכר, זה גם מדעי.
&nbsp
וכל חולה סכרת סוג 1 , שמזריק לעצמו אינסולין יספר לך את זה .
&nbsp
הבעיה עם זה שסוכר מסוג גלוקוז ו\או עמילן מעלה את רמת האינסולין בדם במהירות והרבה מעבר למה שהגוף צריך כדי לעכל את אותו סוכר, ולכן יש עודף אינסולין אחרי עיכול הסוכר ויש צורך לאכול עוד סוכר, זה מנגנון פשוט של התמכרות.
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לגבי פירות, מי שמתנגד להם מעוות את העניין

המקום היחיד שפרוקטוז נמצא בו והוא טוב אלה הפירות.

אבל גם כאן, אני מניח שמי שאוכל כמות מוגזמת זה יזיק. אבל כמה כבר אוכלים פירות בכמות מוגזמת?
הבעיה בפרוקטוז זה המזונות האחרים ששם הוא נמצא בגלל שהוסיפו אותו ושם קל מאוד להגיע לצריכה מוגזמת שלו.
 
למעלה