הנושא ידוע וברור , הפקת הפרוטוז מתירס וכל הסיפור של המטבוליז
המטבוליזם שלו בכבד וכן הלאה.
כול דיירי הפורום הזה גם מן הסתם ראו את ההרצאה ביוטיוב של ד"ר רוברט לוסטיג ומודעים לבעיה.
אין ספק ואין ויכוח שהפרוקטוז הסינטטי המרוכז מזיק.
אבל הוא לא הבעיה היחידה שגורמת להשמנה, ולא הבעיה היחידה שגורמת למחלות .
גם אנשים שלא גרים בארה"ב ולא שותים משקאות עם סירופ תירס עתיר פרוקטוז סובלים וסבלו מסכרת השמנה וממחלות קרדיווסקולריות , סבלו מזה גם לפני שניקסון נבחר לנשיא ארצות הברית ודחף את התעשיה ליצור הסוכר עתיר פרוקטוז...
 
מצד שני לך יש בעיה שאתה לא רואה את הדברים בפרופורציה נכונה , הפרוקטוז הוא בעיה אבל כל הסוכרים המזוקקים והמנוקים הם בעיה .
כמו ד"ר לוסטיג שעורר את הנושא של הפרוקטוז יש גם את ד"ר וילאם דוויס שכתב את הספר "כרס של חיטה" ששם הוא מתאר את הנזק שגורם דווקא העמילן שבחיטה .
יש את הספר וההרצאות על פקטור K הפתרון ללחץ דם וכ"ד- של ד"ר ריצרד מור שגילה שהבעיה היא דווקא המלח והיחס בין נתרן לאשלגן.
ויש את הנושא של השומן טרנס ואת היחס ביןם אומגה 6 ואומגה 3 ועוד...
ובכלל יש מחקרים חדשים שטוענים שתזונה שמבוססת על עודף פחממות זאת הבעיה. ( על זה מתבססים הפליאו ואטקינס ודיטות קטוגניות...)
 
לדעתי זאת לא בעיה אחת שגורמת לכל הצרות אלא זה שילוב של כמה בעיות שנגרמו בגלל המזון הלא טיבעי והלא בריא, ובמיוחד הלא מאוזן נכון , שאנחנו אוכלים .
הבעיה התחילה עוד לפני אלפי שנים כשהאדם שהתפתח מליוני שנים על מזון מסויים טיבעי - ופתאום שינה את הדיטה שלו מקצה לקצה , ובשנים האחרונות עם התםתחות תעשיית המזון זה עוד יותר גרוע.