יתכן שבפירות יש סם.

רוב הזמן נח

Well-known member
יתכן שבפירות יש סם.


סם שהוא מועיל במקור
אבל שעשו בו שימוש רע בהמשך.

זה סם שמשפיע על הגוף והמוח שגורם לך לרצות לצרוך ממנו עוד.
בפירות זה הגיוני. כי פירות זה בריא ואתה צריך לרצות להמשיך לצרוך מהם. ואם צרכת פרי ונחשפת לסם הזה, הסם הזה יגרום לך לרצות לאכול עוד פירות בשביל לקבל ממנו עוד.

אבל שלקחו את הסם הזה וזיקקו אותו לצורתו הטהורה או רק ריכזו אותו בכמות גדולה והכניסו אותו למיצים ולכל מיני מאכלים, זה גרם לאנשים לאכול מהם בכמות גדולה מה שהתחיל לגרום לנזק.

גם בגלל כמות המזון הגדולה וגם בגלל צריכת הסם בכמויות הרבה יותר גדולות ממה שהיה נצרך בעבר מפירות.

הסם הזה הוא פרוקטוז (סוג של סוכר)
 

אבו זקן

New member
שלא לדבר על פרי הפרג

בטח כבר אמרו לך את זה לא פעם: אתה לא נח מספיק.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
יש כאלה שאומרים שסוכר זה סם שממכר אותך

אני פשוט יותר ספציפי ושמתי לב שמדובר בפרוקטוז.

פרג מכיל רכיבים שיכולים להטעות בבדיקת סמים. וזה כבר עניין אחר.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3197740,00.html


למה אנשים היום יותר שמנים מבעבר? למה יש היום יותר סוכרת מבעבר?
האם זה רק בגלל שיש יותר אוכל? או בגלל שמשהו גורם לאנשים לאכול יותר?
 

אבי519

New member
יש עוד סם כזה שנקרא עמילן

ויש גם סם כזה שנקרא סוכרוז .
ויש גם גלוקוז (שאתה אולי חשב שהוא פחות מזיק אבל גם הוא מזיק מאד כשהוא בעודף.)
כולם סוכרים , וכשהם בעודף העודף הזה הופך לשומן .
כולם כשהם במצב נקי הם יותר מידי מרוכזים ולכן גם משמינים, וגורמים למחלות קרדיווסקולריות. (מחלות לב וכלי דם שנגרמות מהשמנה) וכל יתר הצרות שנגרמות מעודף סוכרים והשמנה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא.

סוכרוז זה גלוקוז ופרוקטוז.
עמילן זה גלוקוז.

עמילן זה גלוקוז וזו האנרגיה מהתזונה. וצריך לצרוך כמות יחסית לא קטנה ממנו.

פרוקטוז בטבע נמצא בכמות קטנה בפירות וצריך לצרוך כמות קטנה ממנו.
מה שעשו היום זה שלקחו אותו והכניסו אותו להמון מזונות ומשקאות.


יש ויכוח אחר שמדבר על אם גלוקוז בכמות גדולה שמעלה אינסולין מזיק ועדיף במקומו מזון עם ערך גליקמי נמוך שמשחרר באיטיות גלוקוז לדם.

בכללי עודף קלורי גורם להשמנה. אבל פרוקטוז זה סוכר שבלי קשר לעודף קלורי, גורם ליצירת טרגליצרידים ושומן.
 

אבי519

New member
אנחנו לא צריכים להוסיף לאוכל שום סוכר מזוקק כל שהוא

לא גלוקוז לא פרוקטוז לא לקטוז ולא עמילן ולא שום סוכר אחר.
יש מספיק פחמימות מעל ומעבר למה שהגוף צריך בתזונה הטבעית וכשהן באות בתזונה הטיבעית הן נסבלות היטב ולא גורמות לשום בעיה.
כל תוספת של סוכר או עמילן מלאכותי מזוקק ,מנוקה, או אפילו אכילה של דגנים או של תפוחי אדמה שהושבחו כך שיהיה בהם יותר עמילן היא מזיקה.
ויותר מזה הגוף לא זקוק בכלל לפחמימות ויודע להסתדר עם דיאטה חסרת פחמימות אפילו לחלוטין, (הדיאטה שנקראת "דיאטה קטוגנית") הוכח שהגוף מסתגל לתזונה חסרת פחמימות והוכח שדיאטה כזאת היא אפילו טובה לבריאות, מרזה ומורידה שומנים בדם וכן הלאה..
מחקרים אחרונים מוכיחים שדיאטה שבנויה על יותר פחמימות אינה בריאה, ועדיף להקטין את הפחמימות ודווקא לאכול יותר שומנים וחלבונים .
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בתזונה, ההגזמות הם רעות

אסור לעשות הכללות ואסור לומר שאסור בכל. כי ככה אי אפשר להתמיד בדיאטה.
&nbsp
לפחות בתור התחלה צריך להמעיט בפרוקטוז וההמלצה שלי להחליף את רובו הגדול בגלוקוז.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
מתרגלים , אני כבר ארבע שנים בלי וזה לא חסר לי בכלל

התרגלתי לאכול ולשתות בלי שום המתקה מלאכותית.
התרגלתי לאכול בלי לטגן ולאפות עם שמן ובלי להוסיף שמן נוזלי לאוכל.
התרגלתי לאכול בלי מוצרים מקמח - בלי לחם בלי אורז בלי פסטות .
וגם בלי מלח בכלל.
הדברים האלה לא חסרים לי בכלל ,ואני אוכל הרבה , מכל אבות המזון, אני מכין המון אוכל טעים, וכולו רק מדברים טיבעיים בלי החומרים הלא בריאים האלה. ונהנה מכל ביס.
למדתי שחוש הטעם משתנה ומתפתח ונעשה רגיש יותר, אני מרגיש היום טעמים שלא הרגשתי בעבר .
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
כל אחד יכול להתרגל אם ירצה בכך

יש אנשים שלא מתאים להם להיות בריאים והם מעשנים סיגריות אני לא מדבר על אלה. אני מדבר על אנשים שרוצים לאכול בצורה בריאה ולאה זה מתאים .
&nbsp
יש משל ידוע שנלמד ביוגה על הכלב ואגסי הבר -
&nbsp
http://www.yoga-haifa.co.il/2008/08/blog-post_8842.html
&nbsp
הנמשל הוא שכל אחד יכול להתרגל, וכשמתרגלים פתאום הדברים נראים אחרת..
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
בריא זה יחסי כמובן , אני לא מרגיש שאני קיצוני בכלל

אני עכשיו כמו הכלב שנהנה מהאגסים במשל ההודי.
אני אוהב ונהנה מהאוכל שאני אוכל. ויותר חשוב ירדתי 25 קילוגרם, הבריאות שלי השתפרה פלאים , אני לא משמין בכלל למרות שאני שבע כל הזמן ולא סופר כמויות וקלוריות .
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
לא במיוחד, אני מנצל את הדרך לעבודה לריצה קלה

יוצא לי לעשות בערך עשרים דקות ביום ריצה קלה, בבית קצת יוגה ותרגילי 5BX (פושאפס, סיטאפס וכ"ד 5-10 דקות ) ומקפיד לעלות במדרגות ולא במעליות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
מי שעושה פעילות מאמצת צריך יותר קלוריות

וקלוריות מגלוקוז עדיפות על פרוקטוז.
 

אבי519

New member
קלוריות אני מקבל מכל האוכל - ואם כבר עדיף לקבל קלוריות

מאוכל טיבעי , והכי טוב לקבל את הקלוריות מהמאגרים של השומן בגוף.
 

אבי519

New member
הנושא ידוע וברור , הפקת הפרוטוז מתירס וכל הסיפור של המטבוליז

המטבוליזם שלו בכבד וכן הלאה.
כול דיירי הפורום הזה גם מן הסתם ראו את ההרצאה ביוטיוב של ד"ר רוברט לוסטיג ומודעים לבעיה.
אין ספק ואין ויכוח שהפרוקטוז הסינטטי המרוכז מזיק.
אבל הוא לא הבעיה היחידה שגורמת להשמנה, ולא הבעיה היחידה שגורמת למחלות .
גם אנשים שלא גרים בארה"ב ולא שותים משקאות עם סירופ תירס עתיר פרוקטוז סובלים וסבלו מסכרת השמנה וממחלות קרדיווסקולריות , סבלו מזה גם לפני שניקסון נבחר לנשיא ארצות הברית ודחף את התעשיה ליצור הסוכר עתיר פרוקטוז...
&nbsp
מצד שני לך יש בעיה שאתה לא רואה את הדברים בפרופורציה נכונה , הפרוקטוז הוא בעיה אבל כל הסוכרים המזוקקים והמנוקים הם בעיה .
כמו ד"ר לוסטיג שעורר את הנושא של הפרוקטוז יש גם את ד"ר וילאם דוויס שכתב את הספר "כרס של חיטה" ששם הוא מתאר את הנזק שגורם דווקא העמילן שבחיטה .
יש את הספר וההרצאות על פקטור K הפתרון ללחץ דם וכ"ד- של ד"ר ריצרד מור שגילה שהבעיה היא דווקא המלח והיחס בין נתרן לאשלגן.
ויש את הנושא של השומן טרנס ואת היחס ביןם אומגה 6 ואומגה 3 ועוד...
ובכלל יש מחקרים חדשים שטוענים שתזונה שמבוססת על עודף פחממות זאת הבעיה. ( על זה מתבססים הפליאו ואטקינס ודיטות קטוגניות...)
&nbsp
לדעתי זאת לא בעיה אחת שגורמת לכל הצרות אלא זה שילוב של כמה בעיות שנגרמו בגלל המזון הלא טיבעי והלא בריא, ובמיוחד הלא מאוזן נכון , שאנחנו אוכלים .
הבעיה התחילה עוד לפני אלפי שנים כשהאדם שהתפתח מליוני שנים על מזון מסויים טיבעי - ופתאום שינה את הדיטה שלו מקצה לקצה , ובשנים האחרונות עם התםתחות תעשיית המזון זה עוד יותר גרוע.
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אין קשר למקור הפרוקטוז. פרוקטוז הוא פרוקטוז

ולא משנה מה היה המקור שלו.
וההוספה שלו למיצים ומזונות היא רעה.
&nbsp
 

אבי519

New member
בסירופ סוכר המופק מהתירס הפרוקטוז הוא בריכוז של 80-90 אחוז

ואילו בסוכר רגיל לבן הוא רק 50% בדבש כ 50-40 אחוז... לכן זה גרוע יותר.
בתעשיית המזון מוסיפים את הסוכר עתיר פרוקטוז שמופק מתירס, הזה הזה לא רק למשקאות אלא גם למזון תינוקות לקטשופ ולכל המזון המעובד בארצות הברית.
&nbsp
אבל הפחד ברשת והעליהום על הפרוקטוז מוגזם ותפס גובה יותר מה שהוא באמת צריך.
בנוסף לחסרונות שנטחנו בלי סוף הוא הרבה פחות גרוע מאלכהול מבחינת הנזק לכבד,
יש לו גם אינדקס גליקמי נמוך ומתיקות גבוהה ולכן הוא משביע יותר בכמות קטנה יחסית.
כשהוא בפרי הוא בא ביחד עם כלכך הרבה ערכים תזונתיים טובים וחשובים שהנזק שלו בטל בשישים.
אבל העליהום שעושים עכשיו על הפרוקטוז יצא מכל הפרופורציות ומתחיל להזכיר את העליהום על החלב, ועל הגלוטן ועוד...
וכבר יש תזונאים (שרלטנים לדעתי) שממליצים להימנע מאכילת פירות .
יש ברשת יותר מאמרים נגד פרוקטוז משיש נגד אלכהול או עישון סיגריות.
&nbsp
 
למעלה