הייתי שלושה ימים בדיאטה ללא סוכר לבן בכלל

רוב הזמן נח

Well-known member
הייתי שלושה ימים בדיאטה ללא סוכר לבן בכלל

ועכשיו החלפתי את הסוכר הלבן בסוכר ענבים. סוכר ענבים זה דקסטרוזה שזה למעשה גלוקוז בלבד.

הוא הרבה פחות מתוק מסוכר לבן, שזה חצי גלוקוז וחצי פרוקטוז.

נמצא שפרוקטוז שמקבלים כתוספת בסוכר לבן או סירופ תירס מאוד מזיק לבריאות.

הקפה והתה עם סוכר ענבים הרבה פחות מתוק. זה עניין שאפשר להתרגל אליו. ושמתי לב שאחרי שתיה כזאת הרבה יותר שבעים.

יש טענה שאכילה/ שתיה של דברים עם פרוקטוז משבשת את תחושת השובע
ולכן המוח דורש מזה עוד ועוד.
יתכן שגם בגלל זה הוא מוסף למזון ולכל השתיה המתוקה.

זה, וגם בגלל שללא פרוקטוז המזון הזה יהיה הרבה פחות מתוק. ומתוק לצערנו זה היום מה שמוכר.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
וגם מישום מה סוכר ענבים הרבה יותר יקר מסוכר לבן

סוכר לבן נמכר בחבילה של קילו ועולה בערך 5 שקלים אולי קצת יותר.

סוכר ענבים נמכר בחבילה של חצי קילו. יש כאלה ב- 15 שקל ואפילו קצת יותר ויש כאלה ב 12 שקל ואולי קצת יותר.
וקראתי שמישהו גם קנה ב-8 שקל לחצי קילו.


בכל מקרה גם במחיר הכי נמוך זה יותר יקר מסוכר לבן.
 

אבי519

New member
אני כבר ארבע שנים בלי שום סוכר , ואני ממליץ לכולם לאמץ זאת

ואחרי שהתרגלתי הסוכר לא חסר לי בכלל.
כל הסוכרים (וגם העמילן) גרמים ליצור עודף של אינסולין וזה הורמון שמגביר את תחושת הרעב ועושה חשק לאכול עוד סוכר.
נכון שיש הבדלים בין גלוקוז פרוקטוז ועמילן מבחינה זאת , ומצד שני יש גם את הנושא של ערך גליקמי... אבל כל זה "בקטנה" ,כי בסופו של דבר כל הסוכרים גורמים לתהליך הזה. שמוביל להשמנה.
אני מסתדר בלי סוכרים וממתיקים בכלל וכשבא לי "מתוק" אני אוכל איזה פרי.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לא יכול לשתות תה וקפה בלי סוכר

אז בלי סוכר בכלל זה גם בלי שניהם. וזה יותר מידי.
גם לבישולים סוכר בכמות קטנה זה דבר שצריך.
&nbsp
אז אחרי שחקרתי את העניין הרבה זמן הגעתי למסקנה שסוכר הענבים (דקסטרוזה)
זה הסוכר הכי פחות רע בשבילי. כי הוא מכיר רק גלוקוז ואין שם פרוקטוז.
&nbsp
כי למי שבריא, מדד גליקמי הוא חסר משמעות.
בהעמסת סוכר בודקים כמה זמן אחרי שתית סוכר הוא נשאר בדם.
המחקרים הראו שהדבר שהכי משפיע לטובה על זה זה פעילות גופנית.
&nbsp
לעומת זאת הפרוקטוז זה חומר מזיק שבגללו הגוף מייצר יותר שומן וטרגליצרידים, אפילו אצל מי שלא חולה במחלות שקשורות לשניהם. ככה שעדיף תמיד להקטין מאוד את הצריכה שלו.
&nbsp
&nbsp
המחקרים גם הראו שהבעיה של חולי סוכרת וגם מי שטרום סוכרתי, הוא שהגוף לא מצליח לנצל את האינסולין. (תנגודת אינסולין) והדבר שמשפיע על זה הוא הפרוקטוז שגורם לשומן להצטבר בכבד ובעוד איברים.
ככה שגם כאן מגזימים בנושא של המדד גליקמי גבוהה והנזק שהוא גורם.
&nbsp
אגב, לפרוקטוז יש מדד גליקמי מאוד נמוך. בגלל זה בעבר רופאים ותזונאים המליצו עליו כסוכר למי שחולה בסוכרת. מתברר שזאת היתה טעות קשה וברגע שהבינו את המסלול המטבולי של הפרוקטוז והנזק שהוא גורם הפסיקו עם ההמלצה הזאת.
&nbsp
 

אבי519

New member
אם'תה ממתיק בסוכר ענבים ובגלל שזה פחות מתוק אתה שם יותר סוכר

"יוצא שכרך בהפסדך" כי זה יותר קלוריות.
לדעתי עדיף ממתיק מלאכותי מאשר סוכר כל שהוא .
והכל עניין של פרופורציות וכמויות , הכבד יכול להתמודד עם כמויות קטנות של פרוקטוז כמו שהוא יכול להתמודד עם כמויות קטנות של אלכהול .
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בכמויות שאני אוכל ועם המצב הבריאותי שלי..

(אין לי סוכרת וגם לא במשפחה)
עדיף לי קצת יותר גלוקוז מאשר פרוקטוז.
&nbsp
הבדיקות היום מראות שגם בכמות הקטנה של פרוקטוז שאוכלים (שלא מפירות)
הוא מזיק.
&nbsp
על סוכר מלאכותי אין בכלל מה לדון. מחקרים חדשים מראים שהוא משבש את חידקי המעיים מה שיכול לגרום למגוון בעיות בריאות כולל השמנה.
&nbsp
 
גם אני חשבתי כמוך לא האמנתי שאצליח לשתות בלי סוכר בכלל

כשמורידים משמעותית את הסוכר זה ממש עוזר לשתות בלי. פתאום מרגישים את הסוכר שקיים בכל המזונות האחרים שלנו.
מה שעוזר לי (וזה דיי דוחה אבל שותה את זה כמו ששותים תרופה,וזאת התרופה שלי לתשוקות לפחמימות (שהופכות לסוכרים בדם אחכ) ולסוכרים) זה .... לשתות כף חומץ תפוחים בבוקר ובערב. זה גם שורף את השומן הבטני וגם מאזן את רמת הסוכר בגוף ויש לו עוד המון דברים טובים ובריאים לגוף
 

אבו זקן

New member
שורף את השומן הבטני

כן, בטח.
&nbsp
יש עדויות אנקדוטליות שזה משפיע לטובה על הסוכר בדם, זה נכון. טענות כאלה יש על כמה מאות מזונות אחרים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בפרוקטוז מול גלוקוז, קלוריה מול קלוריה..

נמצא שפרוקטוז מייצר יותר שומן בגוף.
 

אבו זקן

New member
נניח לרגע שזה נכון

איך זה מאשש את הטענה ששתיית חומץ אורגני שורפת שומן בטני?
 

אבו זקן

New member
פותח השרשור דיבר על חומץ

ואמר שהוא שורף את השומן הבטני, ולזה התייחסתי.
 

אבי519

New member
נב = חומץ תפוחים לא שונה מחומץ מפירות אחרים

לשתות כף חומץ - לא נראה לי . כל האגדות שקשורות לחומץ תפוחים לדעתי זה סיפורי סבתא.
(חומץ זה חומצה אצטית כ 3-5% ומים וגם כל מיני מינרלים שהיו בפרי עצמו - אם תאכל תפוח תקבל אותם יותר טוב מאשר בחומץ)
חומץ בכללי זה חומר מחטא מצויין לפטריות בפה וגם ברגליים , טוב נגד אפפטות בפה ... אבל מכיל קלוריות יותר מסוכר (כמעט כמו אלכהול) ואני לא כל בטוח שכדאי לשתות אותו ככה. כשיש לי כאב גרון או אפטות בפה אני שוטף את הפה מגרגר עם חומץ ויורק אותו.
את השומן הביטני שורפים רק ע"י דיאטה נכונה ופעילות גופנית .
 
אני ההוכחה שחומץ עוזר לשירפת השומן הביטני!

התמדתי במשך מספר חודשים וזה פעל ועזר
כשאני רוצה להחזור ולהכנס למסלול של דיאטה (קיטוזיס למי שמבין זה קשור לתזונה הקטוגנית) אני מקפידה על שתיית חומץ תפוחים וזה כמעט ולגמרי הורג לי את התשוקה לסוכרים (אנחנו כולנו מכורים ולא יודעים עד כמה, עוד מספר שנים אחד מתוך שלושה יהיה חולה בסוכרת) מי שכתב שתפוח יכול לעזור לו כמו חומץ... לך על זה
 

אבי519

New member
אני הוכחה שתפוח מקטין את השומן הביטני ובכלל את השומן

רזיתי 25 קילוגרם, והורדתי את השומן הבטני שלי לגמרי, בעזרת דיאטה שמבוססת על ירקות פירות ותפוחי עץ ( לפחות שניים ביום) וגזר , וגם קצת פעילות גופנית מוגברת.
האם רזיתי בגלל התפוחים ?
אולי בגלל הגזר?
אולי בגלל היתר..
אני חושב שזה בגלל המכלול
וגם לדעתי את הורדת את השומן הבטני בגלל כל היתר של מה שאת עושה ולא בגל החומץ דווקא , אם החומץ עוזר לך נגד תשוקה לסוכרים סבבה - ואגב זה לא פלא בכלל כי החומץ בעצמו מכיל הרבה פחממות - מבחינה זאת כוס חומץ = לכוס יין . כי חומץ תפוחים מיוצר מיין תפוחים- הסוכר במיץ תפוחים הופך לאכהול , והאלכהול שביין הופך לחומצה אצטית, שזה אותו מספר פחממות\קלוריות בדיוק.
&nbsp
אגב אני התגברתי על החשק לסוכר פשוט ע"י זה שקיבלתי החלטה לא לגעת בכל מה שמכיל סוכר בצורה מלאכותית . אם אני רוצה משהו מתוק אוכל תפוז, גזר או תפוח עץ...
 
למעלה