גלוטן

אבי519

New member
גלוטן

יש באתר טבע לייף- סדרת מאמרים מעניינים על מחלת צליאק ורגישות לגלוטן בלינק הבא.
לפי המאמר כ 40% מהאוכלוסיה נושאים גן של אי סבילות גלוטן .
אצל כ 1% זה מתבטא במחלה קשה שנקראת צליאק .
כמה אחוזים אחרים 3%-9% סובלים מ"אלרגיה לחיטה "NCGS בדרגות שונות - שזאת בעצם אותה מחלה רק בדרגה פחות חמורה.
יש קשר בין הגלוטן למחלות אוטואימוניות אצל חולים במחלות אלה יש יותר חולי צליאק.
אצל אנשים אלה הגלוטן מיצר פעילות יתר של המערכת החיסונית מה שנקרא תגובה דלקתית , ומכאן כל התופעות הללו .
הבדיקות לאיתור הבעיה קשות יקרות ו\או ולא אמינות , והשיטה הטובה ביותר זה להפסיק לאכול גלוטן לתקופה ולראות אם יש שיפור.
אז אם אתה סובל ממחלה אוטואימונית ( דלקת פרקים, סכרת, פסוריאזיס, דרמטיטיס וכ"ד)או מ תגובות אלרגיות כמו פריחות, אפטות בפה, כאבי בטן ,גודש באף , קשיי נשימה, עניים דומעות,...ועוד...
לדעתי האישית , לכל מי שסובל ממשהו, כדאי להפסיק לאכול גלוטן לתקופה של כמה שבועות חודשים ולראות אם יש שיפור.
ואגב כל הפרסומות על התמכרות לגלוטן והשמנה או הרזיה בגלל גלוטן הן שיקריות לחלוטין - גלוטן לא גורם להתמכרות , ולא להשמנה.
כמעט לכל מוצר עם גלוטן יש בשוק תחליפים ללא גלוטן, הכי פשוט זה במקום מוצרי חיטה וגנים לאכול קיטניות ותפוחי אדמה לתקופה.

http://www.tevalife.com/article.asp?id=4300
http://www.tevalife.com/article.asp?id=4301
http://www.tevalife.com/article.asp?id=4303
 

אבי519

New member
נב- הצלחתי לשכנע את עצמי ולהפסיק לאכול גלוטן

אם זה מעודד דלקות , אפילו שאין תסמינים, בתאוריה לפחות זה יכול לעודד גם תהליכים של טרשת עורקים או תהליכים דלקתיים סמויים אחרים ...
לי אישית אין שום בעיה להמנע מגלוטן לחלוטין כי ממילא כל הגלוטן שאני אוכל בא רק פרוסה אחת- שתיים של לחם ביום , אז במקום זה החלטתי לאכול חצי תפוח אדמה מאודה עם הקליפה...
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אם אתה חי בצמצום קלורי צריך לשים לב למסת השריר

הרזיה זה לא רק במסת השומן.
&nbsp
למי שלא מתאמן (אבל לפעמים גם להם) אין מודעות אמיתית לגבי המשקל שלהם וכמה הוא צריך להיות.
&nbsp
ואז במקרים קיצוניים הירידה במשקל מגיעה גם להמון הפחתה במסת השריר ואז הדרך היא ישירות לאנורקסיה.
&nbsp
הירידה במשקל היא טובה כל עוד היא קשורה לירידה בשומן. ברגע שהירידה במשקל קשורה גם להפחתה במסת השריר אז זה רע מאוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
לא יודע מה זה קשור לגלוטן , אבל אני לא בצמצום קלורי בכלל

בעבר כשעשיתי דיאטה להרזיה הקפדתי לשמור על מסת השריר ע"י אימוני כוח תוך כדי דיאטה.
אבל היום לפי מחשבון הקלוריות אני אוכל יותר קלוריות ממה שנדרש לשמירה על משקל תקין ולא עולה במשקל- וזה כבר ארבע שנים אני ב BMI 24 קבוע.
בכל זאת אני שומר על פעילות גופנית קבועה מתונה ומינימלית כולל תרגילי כוח.- בתרגילים שאני עושה אני משתפר כל הזמן ואני מרגיש עליה מתונה וקבועה בכוח ובכושר הגופני שלי כך שכנראה השריר גודל על חשבון השומן .
&nbsp
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כתבת על "לאכול חצי תפוח אדמה מאודה עם הקליפה"

לכן הסקתי שאתה בצמצום קלורי.
 

אבי519

New member
זה בגלל שאני מצמצם עמילן וסוכר .

הדיאטה שלי לא מוגבלת בקלוריות אבל יש מאכלים ודברים שאני לא אוכל בכלל או מצמצם את כמותם למינימום.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, ה-BMI שלי 25.4 ואולי קצת יותר כרגע

אבל מבחינה רפואית/תזונתית אין לי עודף משקל.
למרות שמבחינה אישית לא יזיק לי להוריד קילו שומן.
&nbsp
אבל גם לאנשים רזים יש לפעמים שומן פנימי. קשה לדעת ללא בדיקות כמה אחוז שומן פנימי יש שגורם לעליה נוספת במשקל (אלא אם כן הוא באחוזים גדולים ומבליט את הבטן)
&nbsp
לכן הורדתי מהתפריט את הפרוקטוז שידוע כרכיב מרכזי ביצור שומן פנימי.
בעוד חודשיים פחות או יותר יהיה אפשר לדעת אם זה קשור ואם יש לזה השפעה על המשקל/שומן וכמה.
&nbsp
 

אבי519

New member
הגוף הוא מכונה מאד מורכבת ולכן להנעל על נושא אחד לא עוזר

בדרך כלל .
כל אלה שננעלים על מרכיב אחד בתזונה וחושבים שככה יפתרו את כל הבעיות שלהם - זה בדרך כלל לא עובד, אבל אם פועלים על כמה משתנים במקביל זה עוזר יותר.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הפרוקטוז הוא רכיב אחד אבל היום הוא בכל מקום

פעם הוא לא היה. כיום זה הרכיב שיש עליו עבודות וממצאים שהוא המזיק העיקרי במיוחד לסוכרת.
&nbsp
&nbsp
מטוגן אני לא אוכל כבר המון זמן. ולכן אני גם לא אוכל שמנים צימחיים מזוקקים שמזיקים לבריאות.
&nbsp
ציבעי מאכל מלאכותיים כמעט כבר אין בשום מוצר.
&nbsp
שומן מוקשה אני גם לא אוכל.
&nbsp
להמנע ממונוסודיום גלוטומט זה שטות.
&nbsp
להמנע מכולסטרול ושומן רווי זה גם שטות.
&nbsp
&nbsp
אז עכשיו נשאר רכיב הסוכר המזיק פרוקטוז, שאני משאר שבעתיד יהיה אפשר למצא מיצים ממותקים שתראה שיהיה כתוב עליהם ללא פרוקטוז. בדיוק כמו שהיום יש מוצרים שכתוב עליהם ללא כולסטרול.
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
להקטין צריכה של שומן רווי זה ממש לא שטות

וזאת עדיין ההמלצה של כל הקרדיולוגים וכל הרשויות שעוסקות בתזונה .
נכון שהגיעו למסקנה שכולסטרול באוכל זה לא הכולסטרול שיש בדם , אבל זה לא נכון בקשר לשומן רווי. ההמלצות להקטין את השומן הרווי באוכל לא השתנו.
צבעי מאכל - זה לא מדוייק מה שכתבת אבל זה "בטל בשישים" לעומת העודף של שומן מלח סוכר שיש במזונות המסחריים.
ושכחת את בעיית עודף הסודיום = מלח. וזאת לא רק בעיה של חולים ביתר לחץ דם.
http://www.tevalife.com/article.asp?id=3540
 

רוב הזמן נח

Well-known member
קשה לרופאים לשנות קביעות.

אין שום בעיה בשומן רווי טיבעי שנמצא במזונות מסויימים.
זה השומן הכי טיבעי לגוף שלא מייצר נזקים.
&nbsp
אומגה 3 בעודף מדלל דם ויכול להזיק. אומגה 6 מעודד דלקת.
שומן רווי זה פשוט שומן שמשמש לאנרגיה ובנית הגוף.
&nbsp
כמובן שבעודף כל רכיב תזונה עלול להזיק.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
אין שום אינדיקציה שאומגה 3 עלול להזיק

נכון שמחקרים חדשים גילו שהשומן הרווי והכולסטרול במזון זאת לא הבעיה של מחלות לב כמו שחשבו פעם .
אבל שומן רווי במקרה הטוב זה סתם קלוריות רבות מיותרות שגורמות להשמנה . בשומן יש פי שניים קלוריות מאשר בפחמימה או בחלבון.
הגוף לא זקוק לשומן רווי בכלל , הוא יכול ליצר בעצמו את כל סוגי השומן הרווי מאבות המזון האחרים (מפחמימות מחלבונים או משומנים אחרים) הגוף זקוק רק לשתי חומצות שומן שנקראות "חיוניות" שהן אומגה 3 ואומגה 6 שהן חומצות שומן לא רוויות נמצאו בצמחים וגם בשומן מהחי .
חוסר של חומצת שומם חיונית גורם לנזק בריאותי כמו חוסר של וימינים .
הבעיה שכדי ליצר מהם את מה שצריך באיזון הנכון הגוף זקוק להם ביחסים שווים פחות או יותר ובתזונה המודרנית יש הרבה מידי מאומגה 6 .
זה שהאומגה 6 מעורר דלקת , זה טוב לגוף ועוזר למערכת החיסונית להלחם בחיידקים הבעיה שכשהוא בעודף גדול מידי מהאומגה 3 הוא מעורר יותר מידי דלקת וזה גורם לבעיות רפואיות .
האומגה 3 לא ממש מונע קרישה, כמו תרופה מונעת קרישה, הוא מאזן את הקרישת יתר שנגרמת עקב מצב דלקתי בגוף , ותמיד עדיף לקחת תוסף אומגה 3 או לאכול דגים ולהוריד את קרישיות היתר של הדם בצורה טיבעית במקום לקחת מונעי קרישה מלאכותיים כמו אספרין וכ"ד..
 
למעלה