עוד גילוי על תעשיית המזון שמרעילה אותנו - "קצה הקרחון"

אבי519

New member
עוד גילוי על תעשיית המזון שמרעילה אותנו - "קצה הקרחון"

http://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.2003460
https://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.4624734
מחקר חדש שהתפרסם ב-Plos Biology חושף כי תעשיית הסוכר בשנות ה-60 העלימה נתוני מחקרים שערכה אשר הדגימו כי צריכה גבוהה של סוכר פוגעת בבריאות.
ע"פ הדיווח, כאשר הגיעו החוקרים למסקנה כי הסוכר עלול לגרום לא רק מחלת לב אלא גם לסרטן בשלפוחית השתן, הוחלט לבטל את המשך המחקר ולא לפרסם את מסקנות הביניים. אחד מהמחברים מדגיש כי "זה ממשיך לתמוך בהנחה שתעשיית הסוכר עושה שנים רבות מניפולציה במדע"
 

רוב הזמן נח

Well-known member
היה על זה תחקיר באחת התוכניות.

הסוכר הבעייתי באמת הוא הפרוקטוז. זה הסוכר המתוק שיש במשקאות ובמוצרי המזון.
&nbsp
אי אפשר ולא צריך להתחמק מהגלוקוז. כי זה הבסיס לאנרגיה. זה נמצא ברובו בפחממות.
אבל אי אפשר לשים (עדיין, בגלל חוסר הדרישה/מודעות) רק גלוקוז במשקאות ובמוצרי המזון, כי הוא פשוט לא מתוק מספיק.
לכן משלבים אותו עם פרוקטוז שנותן את רוב המתיקות המוכרת. או לפעמים אפילו מוסיפים יותר פרוקטוז על מנת שהמוצר יהיה יותר מתוק.
&nbsp
פרוקטוז אמור להיות רק בפירות וירקות שמגיעות עם סיבים ועוד כל מיני חומרים. והכמות שלו שם קטנה מאוד יחסית לפרוקטוז שמקבלים ממוצרים שיש בהם סוכר לבן/חום או סירופ תירס. שאגב, זה היום נמצא בכל המוצרים המעובדים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה