שומשום אורגני מלא

ms88

New member
שומשום אורגני מלא

אני אוהב לאכול שומשום אורגני מלא שאני מערבב עם כף שמן זית. כמה שומשום מומלץ לאכול ביום ? ואגב, כמה כפות שמן זית כתית מעולה (חמיצות עד 0.5%) מומלץ לצרוך ביום ?
 

אבי519

New member
אני לא ממליץ בכלל לא על זה ולא על זה.

שומשום ושמן זית זה שמן עם שמן וזה הרבה קלוריות .
בשמן זית אין שום כלום בריא - השמן הזה יותר בריא משמנים אחרים אבל שמן בכללי זה לא דבר בריא , שמן זית הוא עדיף רק בגלל שהוא הוא פחות מזיק משמנים אחרים ולא בגלל שהוא עצמו דבר בריא..
השומשום והטחינה , מכילים שמן שנקרא אומגה 6 בכמות גדולה וכל השמנים שמכילים אומגה 6 בכמות גדולה הם לא שמנים בריאים .
הסברים יותר מפורטים תוכל לקרא כאן :
http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=1801&sheetid=119
 

trilliane

Well-known member
מנהל
משרד הבריאות דווקא ממליץ...

בריאות בצלחת – יתרונות התזונה הים תיכונית
&nbsp
הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה.
&nbsp
תפריט המבוסס על פירות וירקות טריים, קטניות, דגנים מלאים, דגים, שמן זית, מעט מוצרי חלב ועד כוס יין אדום עם הארוחה (מלבד מי שאסור לו, כמו נשים בהריון), הופכים את הדיאטה הים תיכונית לבריאה במיוחד.
https://www.health.gov.il/Subjects/...te_nutrition/mediterranean/Pages/default.aspx
&nbsp
רצוי שהתזונה תכלול:
• ירקות ופירות מסוגים שונים ובמגוון צבעים.
– לפחות 5 מנות ביממה.
– רצוי להימנע מהסרת הקליפה.
• קטניות ודגנים מלאים, לחם מקמחים מלאים.
• שומן מהצומח (עדיפות לשמן זית וקנולה, אבוקדו,
אגוזים, שקדים וטחינה משומשום מלא).

• דגי ים שמנים (3-2 מנות בשבוע).
• חלקים רזים של עוף, הודו ובשר בקר.
• מוצרי חלב ותחליפיו (3-2 מנות ביממה).
• שתיה מרובה של מים, בעיקר בחודשי הקיץ.
https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/mediterranean_diet.pdf
 

אבי519

New member
כתבתי שזה פחות מזיק משמן אחר

קראי את המאמר על האומגה 6 שצרפתי לך.
שמן זית בריא יחסית בגלל שיש בו אומגה 9 במקום אומגה 6 .
לעומת זאת שומשום ושמן שומשום ושטחינה יש בהם אומגה 6 - בדקי את הערכים התזונתיים שלהם.
בקשר כמה מזיק האומגה 6 והיחס הלא נכון בין אומגה 3 ל6 צרפתי לך מאמר ואם את רוצה אצרף לך עוד.
&nbsp
התזונה הים תיכונית הוכחה כטובה לבריאות אבל תזונה יםפ תיכונית הכוונה ליוון דרום איטליה ודרום צרפת ולא ישראל , לגבי ישראל יש את ה"פרדוקס הישראלי" שלמרות שאנחנו אוכלים תזונה ים תיכונית מספר החולים במחלות קרדיווסקולריות ולב בישראל גבוה יחסית.
זה מוסבר בלינק שצרפתי לך קודם :
http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=1801&sheetid=119
&nbsp
עוד באותו נושא :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/
&nbsp
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12442909
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כתבת שאינך ממליץ בכלל, זה כתוב ממש מעל. משרד הבריאות ממליץ.

ולכן היה חשוב לי להביא את הדברים. זהו, זה הכול. כל הטקסט שכתבתי בהודעה הקודמת הוא ציטוטים מתוך אתר משרד הבריאות (עם הדגשות שלי). אין לי כל כוונה לבדוק, לקרוא קישורים או לפתוח דיון בנושא. בסה"כ הבאתי מידע מגורם רשמי. אם אתה רוצה לחלוק על ההמלצות, כתוב למשרד הבריאות, לא לי.
 

אבי519

New member
הוא לא "ממליץ", הוא "מעדיף" בבחינת הרע במיעוטו..

וכשאי לך לקרא את הלינקים ששלחתי זה מספרות מדעית .
אחרי כן בדקי את תכולת השמנים והיחס בים האומגות בשומשום ובשמנים שונים ותראי בעצמך .
שמירה על היחס בין אומגות זה חשוב מאד לבריאות , למניעת מחלות לב וכלי דם , להתפתחות המוח אצל ילדים, למניעת דמנציה במבוגרים, ל מניעת HDD אצל ילדים, למניעת מחלות אוטואימוניות שונות ועוד.
&nbsp
אומגה 3 יש ב- זרעי פשתן, דגי ים ( סלמון טונה מקרל ) , זרעי צ'יה, אגוזי מלך, עשבים ירוקים ( פטרוזיליה וכ"ד) .בבשר של חיות מרעה, בביצי תרנגולות שאוכלות עשב ירוק.
אומגה 6 - תירס, חמניות, סויה, שומשום, חריע ,נר הלילה, פקאנים, שקדים .
אומגה 9 - קנולה, זית, אבוקדו .
&nbsp
הגוף זקוק ל6 ו 3 ביחס שווה 1ל1 הבעיה שבתזונה המערבית והישראלית יש יחס הפוך דבר שגורם לעידוד דלקות בגוף וכל הנזקים העקיפים כתוצאה מזה.
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא מה שכתוב שם... מינית את עצמך לדובר משרד הבריאות?

חבל שאתה (כהרגלך) ממשיך לדהור ולחפור ומתעלם מבני שיחתך. כרצונך; אתה יכול להמשיך לדפוק מגילות, אני לא קוראת אותן. כפי שהבהרתי, אין לי כוונה לנהל איתך דיון בנושא. כתבת שאינך ממליץ, וטעמיך עמך; אני לא מתווכחת. רק הבאתי את המלצת משרד הבריאות. זה הכול.
 

אבי519

New member
אני ממליץ לקרא את המאמרים על היחס בין אומגה 3 ו 6

וכמה נזק נגרם כתוצאה מהפרת היחס הזה.
ואז להחליט לבד
כמו שכתבי כבר:
אומגה 6 בכמות גדולה (גדולה מידי) יש בשומשום טחינה גם מלאה וגם לא מלאה , בשקדים , באגוזי פקאן , בגרעיני חמניה, שמן תירס, שמן סויה, שמן חריע, שמן נר הלילה ובבשר עוף ובקר שאוכלים תערובת .
אומגה 3 יש בירקות ירוקים, בזרעי פשתן, זרעי צ'יה , זרעי מרווה... ובשמן שמופק מהם (שמן פשתן) ובדגים שמן דגים ובבשר של חיות מרעה, שאוכלות עשב, ובביצים של תרנגולות שאוכלות עשב.
ח.שומן אינרטית שלא מועילה ולא מזיקה זה אומגה 9 שנמצא באבוקדו בזית בקנולה...
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ואללה? זה לא היה ברור ממיליון הפעמים שכבר כתבת את זה


אם יש כאן מישהו שעוד עוקב אחרי הדיון, הוא כבר קיבל את ההמלצה שלך בכל שאר הפעמים שבהן פמפמת אותה. אבל נראה שזו רק אני, ואתה מגיב אליי, גם אחרי שהבהרתי לך שאינך מחדש לי דבר (הנושא ישן ומוכר) וזה לא רלוונטי לי באופן אישי.

עכשיו תורי לחזור על דבריי בפעם המיליון: הבאתי את המלצת משרד הבריאות בישראל כלשונה וככתבה (פשוט העדבקתי). אין לי כוונה להצדיק אותה בשמם (אני לא דוברת משרד הבריאות ולא ממנה את עצמי לתפקיד), להתווכח עליה או להתווכח איתך בנושא באופן כללי. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

צפית פעם ב"החפרנים" בחינוכית?
אז כמו דודו ארז, הריני להכריז: הנושא חפור!

חלאס, די לאכול ת'ראש. שחרר.
 

אבי519

New member
אם את כלכך סומכת על משרד בריאות למה ההתנגדות למדבקות החדשות

חוץ מזה נראה לי שלא קראת את המאמרים האלה כי אחרת הית כבר משתכנעת או לפחות מנהלת ויכוח ענייני על הנושא עצמו.
בקשר לרייטינג של ההודעות אני רואה לפעמים מעל 20 צופים... אז יש עוד מי שקורא את זה חוץ ממך. אפילו שהוא לא מגיב


אני חובב גננות ואני חופר ועודר ומגרף , בכיף .
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר? ההתנגדות שלי היא מכיוון שזה לא יעיל, לא כי זה שגוי

המידע על המדבקות יהיה נכון, אבל מכיוון שהשיטה הזאת לא הוכיחה את עצמה (וכבר יש נתונים ממדינות בחו"ל שניסו אותה) זה לא יותר מבזבוז כספי ציבור (וגם כספים של חברות שיגלגלו את העלויות על הצרכנים).
 

אבי519

New member
וגם משרד הבריאות לא "ממליץ" אלא כותב "עדיפות ל:..."

כי שמן זה לא בריא באופן כללי ויש להקטין צריכה של שומן ושמן בדיטה.
אבל אם כבר משמתשים בשמן עדיף להשתמש בשמן זית אבוקדו קנולה שיש בהם פחות אומגה 6 .
ולא להתשמש בשמן סויה תירס חמניות חריע וכן הלאה שישי בהם יותר אומגה 6 .
אם תבדקי את הערכים התזונתיים של שומשום ושמן שומשום ץווכחי שכאן משרד הבריאות טועה - כי בשומשום יש הרבה מאד אומגה 6.
(בשומשום ובטחינה יש מינרלים חשובים, ברזל סידן וכ"ד, אבל אפשר לקבל אותם בדרכים אחרות עם אומגה 3 במקופ אומגה 6 וזה יותר בריא למשל אגוזי מלך או גרעיני פשתן וזרעי צ'יה ומרווה )
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא! הוצאת את הדברים מהקשרם. כתוב מפורשות

"רצוי שהתזונה תכלול [ = זו המלצה!]...
• שומן מהצומח (עדיפות לשמן זית וקנולה, אבוקדו,
אגוזים, שקדים וטחינה משומשום מלא)."

כלומר ההמלצה היא לצרוך שומן מהצומח כחלק מהתזונה הקבועה, ובתוך הקטגוריה הזאת יש עדיפות לשמנים המסוימים האלה, משמע, הם המומלצים ביותר. לא כתוב שם "שמן זה לא בריא באופן כללי ויש להקטין צריכה של שומן ושמן בדיטה".

כאמור, אם אתה חושב שמשרד הבריאות טועה, אתה מוזמן לכתוב לו. הוויכוח שלך איתו ולא איתי.
 

אבי519

New member
אין לי אינטרס להתוכח עם משרד הבריאות כרגע


אני עושה את זה לפעמים במסגרת עבודתי אחת לכמה זמן אבל זה בנושאים אחרים.
לצערי משרד הבריאות לא כלכך מתעדכן והוא מסתמך על המלצות של משרד הבריאות האמריקאי :
&nbsp
health.gov/dietaryguidelines/2015-scientific-report/PDFs/Scientific-Report-of-the-2015-Dietary-Guidelines-Advisory-Committee.pdf
&nbsp
או המלצות של הסתרות רופאי הלב- סקירה מקיפה של כל הדיטות, מומלץ לקרא גם למי שאין בעיה כזאת:
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/http://his-files.com/pdf/המלצות סופי מתוקן 4.6.15.pdf
&nbsp
וכל הגופים הללו משנים את החלטותיהם אחת לכמה זמן בהתאם למחקרים חדשים.
&nbsp
קראי את המאמרים על האומגות והיחס בניהם - כדאי לך.
את גם יכולה לחפש בגוגל יחס בין אומגה 3 ל אומגה 6 תמצאי חומר על זה.
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אל תתווכח איתו, באמת לא אכפת לי (וגם לא איתי, תודה).

אין לי עניין אישי לקרוא על שמן שומשום, אני לא צורכת אותו בלאו הכי (וגם לא טחינה או חלווה
). בפעם השלישית: בסה"כ הבאתי את המלצות משרד הבריאות כלשונן.
 

אבי519

New member
לי אין עניין להראות מי יותר צודק

אני רוצה שאנשים ילמדו דברים חדשים שאני למדתי .
שמן כזה או אחר בריא או לא זה תכלית הפורום, אם לא מעניין אותך, חבל.

&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לי יש עניין להביא מידע אמין מגורמים רשמיים ומוסמכים

כמו משרד הבריאות.
&nbsp
אתה הבאת המלצה בשם עצמך ("אני לא ממליץ בכלל לא על זה ולא על זה") אני, הקטנה, יודעת שאיני אשת מקצוע ולכן לא ממליצה מטעם עצמי; הבאתי את המלצת משרד הבריאות בנושא (ששונה משלך).
&nbsp
במה אני בוחרת להתעניין ומה בא לי לקרוא בזמני הפנוי הוא עניין שלי בלבד; בפרט, לא מעניין אותי אישית לקרוא על מזון שאיני צורכת בלאו הכי. זכותי. בפעם הלא-יודעת-כמה, הוויכוח שלך אינו איתי!
 

אבי519

New member
אבל אני מצרף לך לינקים למאמרים מדעיים

מה יעזור לך אם בעוד עשר שנים תקראי שמשרד הבריאות עידכן את האינפורמציה שלו ומודה שחומר זה וזה שהוא פעם הרשה להכניס למזון אכן מאד מזיק ומהיום והלאה הוא אוסר אותו ?
וזה לא מדע בדיוני , כי זה קרה כמה וכמה פעמים עם כל מיני חומרים והמלצות שלהם שמתעדכנות באיחור רב. (רב מידי לדעתי).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר הסברתי לך (בדיון אחר) למה זה לא רלוונטי.

 
למעלה