האם יש הבדל מבחינה בריאותית בין מעדני חלב בטעם שוקולד (למשל

האם יש הבדל מבחינה בריאותית בין מעדני חלב בטעם שוקולד (למשל

דני/מילקי וכד') לבין מעדני חלב בטעם פירות (למשל דנונה בטעם תות וכד').

תודה לעונים.
 

אבי519

New member
לדעתי אין שום הבדל ושניהם לא מומלצים בכלל.

יש במוצרים האלה יותר מידי סוכר וכימקלים לא בריאים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מאיזו בחינה? אחוזי השומן וכמות הסוכר מפורסמים על המוצרים

כמו גם הערך הקלורי, כך שלא קשה לבדוק ולהשוות בזמן הקנייה.
&nbsp
מניסיוני אין הבדל משמעותי בין טעמים שונים של מעדני החלב (= פודינג תעשייתי); רובם מיועדים לילדים ולכן מתוקים מאוד. כמובן, אם אתה אוכל מילקי יש גם קצפת ואז אחוזי השומן גבוהים יותר... אבל לא מדובר במוצר שמתיימר להיות בריא אלא קינוח מפנק.
&nbsp
יוגורטים (למבוגרים) מכילים בד"כ קצת פחות סוכר ויכולים להכיל תוספות כמו "חיידקים ידידותיים", סיבים או יותר חלבון, בהתאם לאג'נדה של המחלבות. זה עדיין לא הופך אותם בהכרח למוצר בריא או מומלץ, אבל הכול יחסי... דיאטנים ממליצים על יוגורטים נקיים (לבנים) ללא תוספת סוכר.
&nbsp
___________________
אגב, "מעדן חלב" זה שם גנרי שהומצא למוצרי הפודינג התעשייתי בתקופה שלא היו ערוצי טלוויזיה מסחריים בישראל ולכן לא ניתן היה לפרסם בטלוויזיה מוצרים ממותגים. ה"פתרון" היה תשדירי שירות לילדים ("מעדן חלב בעונג רב") מטעם מועצת החלב... אבל הם מעולם לא כללו יוגורט. יוגורט היה ונשאר פשוט "יוגורט".
 
למעלה