כנראה שקראת מאמרים אחרים מאלו שאני קורא.
אין לי ויכוח איתך שרצוי להפחית פחממות בתזונה, וזה טוב לבריאות כמו שראית בלינק שצרפתי יש לתזונה מופחתת פחחמות יתרונות גדולים.
(אני לא רוצה להכנס לנושא מחלת שומן בכבד שזה מצב פתולוגי, ולא נושא לפורום באינטרנט)
כמה דברים:
סיבים שיש בפירות מאד חשובים בגלל שסיבים מגדילים את נפח הצואה מזרזים את הפרסטלטיקה ואת היציאיות את העיכול וגם מפחיתים את העילות שלו , עובדה שסיבים תזונתיים משמשים כתרופה משלשלת לפתירה של בעיות עצירות.
עוד דבר חשוב שנמצא בפירות (חוץ מויטמינים) זה אשלגן , אחת הבעיות של התזונה המודרנית זה עודף נתרן, יחס לא נכון בין אשלגן לנתרן גורם לבעיות של מחלות קרדיווסקולריות התנגדות לאינסולין והשמנה. (ממליץ לקרא את הספרים של Ruchard D moore
http://www.webmd.com/richard-d-moore)
בקשר למשפט הסופי שלך על חומצות השומן :
"אומגה" 6 או 3 או 9 ...- זה שם שמגדיר את הסוג של חומצת שומן לא רוויה, שנמצאת גם בבשר וגם בצמחים, מספר האומגה מתאר את מיקומו של קשר כפול בקצה השרשרת של חומצת השומן, חומצת שומן הוא מרכיב מולקולת שומן "גליצריד") חומצות שומן מכל הסוגים נמצאות גם בצמחים וגם בבעילי חיים בצמחים השרשרת בחומצת השומן קצרה יותר מאשר בבעלי חיים .
כל ה"אומגות" נמצאות גם בבשר של בעלי חיים - בבשר ובשומן בעלי חיים יש גם חומצות שומן לא רוויות, וגם בצמחים יש חומצות שומן כן רוויות.
נכון שבשומן מהחי יש יותר חומצות שומן רוויות ובשומן מהצומח יש יותר חומצות שומן לא רוויות אבל תמיד יש משניהם.
האומגות 3 6 ...נמצאת בצמחים ואצות בצורת שרשרת קצרה חומצה לינולאית( 6) אלפא לינולאית (3) בגוף החי השרשרת עוברת מטבליזם והופכת לארוכה יותר אבל מה שמאפיין אותה הקשר הכפול בעמדה 3 או בעמדה 6 נשאר כי לבעלי חיים אין יכולת ליצר את הקשר הזה כי המטבוליזם של חומצות שומן בבעלי חיים מתחיל בהמשך השרשרת.
בדגים מסויימים שאוכלים אצות ים יש יותר אומגה 3 , אותו דג אם תאכיל אותו בתירס ובגרעיני חמניה לא יכיל אומגה 3 אלא אומגה 6 במקום.
אותו תהליך קורה גם בבעלי חיים בקר וצאן... ולכן בשר של חיות שאוכלות עשב יכיל אומגה 3 בכמות גדולה יותר ואילו בשר של חיות שניזונות מתערובת תירס ודגנים יכיל יותר אומגה 6.
בקשר לפליאוליטים:
הפליאוליטים הקדמונים שאכלו בשר מחיות ציד קיבלו הרבה אומגה 3 בתזונה שלהם, והפילואיליטים המודרנים מקבלים אומגה 6 במקום (חוץ מכל הסטרואידים והאנטיביוטיקה שיש בבשר).
הפליאוליטים גם לא אכלו בשר עם מלח ולכן לא היתה להם בעיה של עודף נתרן.
אצל צמחונים וטיבעונים יש פחות בעיה של לחץ דם ומחלות קרדיווסקולריות ( את ה יכול לראות את זה בלינק שצרפתי קודם) מאשר אצל אוכלי בשר , ואחת הסיבות היא האשלגן הרב שיש בצמחים (לפי "Ruchard D moore" זאת הסיבה העיקרית).