מה הבעיה??

אבי519

New member
אני בדעה שלא צריך בכלל לאכול פחממות ולא שומן

כל מה שנרא פחחמות "לבנות" : קמח, מאפים, פסטות, לחם,,ואורז, לבן, ועמילן תירס, פריכיות שונות, וקמחים לבנים אחרים, הם סוכרים נקיים מחומרי תזונה שהגוף צריך ומיותרים לגמרי .
גם שמן שומן , חמאה מרגרינה שמן מכל הסוגים ושומן ... אותו דבר.
המוצרים האלה בגוף הופכים לקלוריות מיותרות שנאגרות בצורת שומן .
בנוסף במהלך העיכול להם הם מבזבזים ויטמינים ומינרלים שנלקחים מהמזונות האחרים.
בדברי מאכל בסיסיים כמו פירות ירקות קטניות בשר ביצים מוצרי חלב רזים ונטולי סוכר יש מספיק פחממות ושומנים כך שמי שאוכל בצורה טיבעית מאוזנת לא זקוק בכלל לתוספת של שומן ופחממות באוכל שלו.
בדקי את הערכים התזונתיים של פרי (הקלידי בגוגל ערכים תזונתיים ואת שם הפרי)- ותראי שיש בכל פרי גם פחממות וגם חלבון וגם שומן וכן הלאה .
וכך בכל דבר מאכל טיבעי שלם .
בתוך הפרי יש פחממות כך שלאכול פרי ביחד עם פחממות זה חסר משמעות.
הפחממות הנוספות (כמו אורז לבן פסטה...) הם סתם סוכר נקי, ואפשר לוותר עליהם.
 

גלית355

New member
מה הבעיה??

בת 45. עושה ספורט פעיים בשבוע. שותה כ 7 כוסות מים. כ 5 כוסות קפה. גובה 63. משקל 67 תקוע ולא זז.
תפריט ממוצע:
בוקר: 2 כוסות קפה
אחכ יוגורט עם חצי כפית גרעינים וכף קורנפלקס.
ביניים תפוח
צהריים- סלט גדול עם מעט טחינה. גבינה בולגרית ופרוסת לחם
בשלוש - פרי
בחמש- תפוח ופרוסה
בערב- ביצה. פרוסה. גבינה. ירק. פרי

אחכ קפה או 2 ואולי עוד פרי.
וזהו!!!!!!

מה אני מפספסת?
 

אבי519

New member
למרות שאין כמויות בתפריט הזה, נראה לי שיש יותר מידי פחממות .

1. קודם כל נראה שאת אוכלת יותר מידי לחם, נסי להוריד את הלחם לגמרי (מקסימום פרוסה אחת דקה של לחם מקמח מלא או לחם חי, ביום), וגם את הקורנפלקס - זה סתם עמילן ואת לא צריכה את זה, במקום זה איכלי חלבון רזה וירקות, באותה כמות של קלוריות שהורדת .
חלבון רזה מהחי - גבינה רזה ( חצי או שלושה אחוז) , ביצים , בשר רזה- חזה הודו חזה עוף וכ"ד.
חלבון רזה מהצומח- עדשים, פול, אפונה .
2. הורידי את הטחינה מסלט והוסיפי יותר ירקות במקום.
3. בולגרית גבינה מאד שמנה ומאד מלוחה , במקום בולגרית איכלי גבינה רזה עם פחות מלח ( מקסימום 5% ) או עוד ירקות.
טיפים נוספים- הקטני את כמות המלח באוכל - למשל בולגרית זה יותר מידי מלח - מלח מעלה את רמת האינסולין וגורם להשמנה , השתמשי במלח שמכיל פחות נתרן ומכיל אשלגן במקום מלח רגיל (כמו המלח שמיועד לאנשים עם לחץ דם - האשלגן מוריד את האינסולים בגוף ולכן בצורה עקיפה גם עוזר להרזיה הנתרן עושה ההפך ).
סיבים- בירקות במיוחד פטרוזיליה חסה כרוב גזר וכ"ד יש הרבה סיבים הסיבים מזרזים את העיכול ומגבירים את התנועת המעיים ואת היציאות , זה פועל כמו משלשל טיבעי - הפעולה הזאת מקטינה את יעילות העיכול וגורמת לכך שלא כל הקלוריות שנכנסות נשארות בגוף.
אוכל חריף - עושה אותו דבר (מזרז את המעיים), וגם מגביר את המטבוליזם בגוף ומרזה.
 

גלית355

New member
תודה רבה רבה

ואו... איזו מהירות תגובה. ותגובה מפורטת...
התייחסות: את הטחינה בסלט(2 כפות) אני מוסיפה כי בכל דיאטה מדגישים שצריך להוסיף שומן בריא. לכן אני אוכלת אחהצ פרוסה עם כפית טחינה גולמית. גם לי זה מרגיש מוזר...
לגבי גבינה בצהריים נאמר לי שזו גבינת 5 אחוז. עדיין עדיף לוותר עליה?
נראה שיש כ 1000 קלוריות בתפריט...מעט..
אנסה להפחית עם הלחם. למרות שזה תמיד לחם קל או פריכית. אבל בצורה הזו כמעט ולא ישארו פחמימות בתפריט! ??

בלי קשר- מהי הפחמימה שאתה הכי ממליץ עליה?

תודה שוב
 

אבי519

New member
את לא זקוקה לפחממות נוספות יש לך המון פחממות בלי לחם וקורנפל

ירקות פירות ובמוצרי חלב יש הרבה פחממות.
ויש גם מספיק שומן ולכן את לא צריכה לדאוג בכלל לתוספת שומן ולא לתוספת פחממות.
איכלי מוצרי חלב , בשר, ביצים, דגים, והרבה הרבה - ירקות , וגם פירות - ותקבלי את השומן והפחממות בכמות מספקת בתוכם.
בקשר לטחינה:
השומן שבטחינה זה שומן (אומגה 6 ) והוא לא "בריא" כי מקבלים אותו בעודף גדול מידי ממזונות אחרים , ועודף שלו מעודד תהליכים דלקתיים בגוף.
מה שכן בריא בטחינה זה המינרלים סידן נחושת וכ"ד אבל יש לך את המינרלים האלה גם במוצרי חלב ובשר וירקות בצורה מספקת...
שומן בריא זה "אומגה 3" שיש בירקות ירוקים, בדגי ים,(סלמון מקרל וטונה) בזרעי פשתן, ושמן פשתן, זרעי צ'יה, אגוזי מלך, וקצת גם בשמן קנולה .
שמן זית ואבוקדו הם גם שמנים בריאים יותר מטחינה כי יש בהם פחות אומגה 6.


רוב הדיטה צריכה להתבסס על ירקות ורצוי כאלה שלא מכילים הרבה עמילן (תפוח אדמה מכיל הרבה עמילן לכן מפספיק לאכול חצי תפו"א ביום או חצי בטטה ...)
אני מאדה בסיר של הקוסקוס ירקות שלמים : דלורית , סלרי, ברוקולי, סלק, בצל(שלם), פול או שעועית ירוקה שטוחה, עם קצת מלח פלפל ( מלח מופחת נתרן שמכיל אשלגן %66 ונתרן רק 33%) יוצא טעים מאד כתוספת לייד הבשר בארוחת צהריים.
ו\או עדשים - שהיא קיטניה מאד בריאה ומכיל הרבה חלבון ומעט קלוריות יחסית , אני מנביט אותם ומבשל בישול קצר מאד במים מסנן .

בהצלחה.
 

סיגל1104

New member
שלום

שילוב של לחם ותפוח לא מומלץ . ארבעה פירות נראה לי יותר מדיי, אך מצד שני התפריט נראה חסר . גם שילוב גבינה בולגרית עם לחם אינו רצוי. (אאכ זו שכבה דקה של גבינה רזה).
לא הייתי מוותרת על הלחם , אוליי רק במקום חלק מהפירות. בגדול נראה לי שחסרים בו מרכיבים (כמו שכבר נכתב לך ). מה שאני כותבת הוא מידע וניסיון אישיים. תמיד כדאי להתייעץ עם דיאטנית.
 

אבי519

New member
אשרי המאמין, אני לא מאמין לתורת השילובים

לדעתי הכל מתערבב בבטן.
מה שגורם להשמנה זה רק כמות הקלוריות שאת מכניסה לעומת הקלוריות שאת מוציאה.
לחם - וחיטה בכלל זה אחד הגורמים העיקריים להשמנה בעולם - ממליץ לכולם לקרא את הספר "כרס של חיטה". שם מוסבר שבחיטה יש עמילן מרוכז שהוא בעצם סוכר מרוכז ואכילה שלו מגביר את יצור האינסולין בגוף שזה הורמון שגורם להרגשת רעב ולאכילת יתר.
גורם נוסף שגורם להשמנה בצורה עקיפה זה הנתרן שבמלח. ברוב מוצרי המזון המסחריים יש המון מלח שהוא מוסף גם בגלל הטעם אבל גם בגלל שהוא חומר משמר.
בנוסף למלח יש תרכובות אחרות שמכילות נתרן כמו סודיום גלוטמאט, סודיום ציטראט וכ"ד. (כל חומר שבשם שלו כתוב "סודיום" או "נתרן" מכיל נתרן) , עודף הנתרן בגוף משבש את המטבוליזם וגורם להשמנה .
החומר שעושה את הפעולה ההפוכה לנתרן , ומווסת את הנתרן זה אשלגן ואשלגן יש בצמחים ובפירות בכמויות גדולות. ולכן כדאי כן לאכול פירות , ירקות, וקטניות... ובמקביל להפחית את הנתרן.
 

גלית355

New member
עדכון

אבי תודה רבה על העצות הטובות. כבר שבוע אני לא אוכלת לחם ואוכלת רק פחמימות בריאות כגון עדשים. קינואה וכוסמת... ואני בהחלט מתחילה לראות תזוזה...
אז תודה וחג שמח
 
למעלה