שלום לכולם, חדשה כאן

חידUש

New member
תודה לכם

איך מחשבים מהי כמות של מנת פחמימה או חלבון,
לפי טבלת ערכים תזונתיים של כל פריט?
הפנו אותי למחשבונים, לא הסתדר לי.
תודה רבה
 

אבו זקן

New member
השאלה לא ברורה

אם את מתכוונת למה שמוגדר כ"מנת פחמימה" אחת במקומות שונים, הרי היא 15 גרם פחמימות (את המושג "מנת חלבון" אינני מכיר).

החישוב, אם כך הוא לקחת משקל הפחמימות במזון הניצרך בגרמים ולחלק אותו ב-15. לדוגמא, 250 גרם של פלפל אדום הם בקירוב טוב מנת פחמימות אחת כי
250/100*6=15 .
 

חידUש

New member
דוגמא

המנטור שלי להרזייה קבע כי מעדן הפירות עם 0% שומן,
נחשב : חצי פחמימה + חצי חלבון.
השאלה, איזה חישוב הם עשו?
שאלתי: לא מספרים לי

מנסה להגיע לחישוב.
מצרפת תמונות



 

אבו זקן

New member
רש"י לא גר כאן

המנטור שלך לא מסביר לך מה הוא אומר, ואת מצפה שאנחנו נפרשן אותו?

אגב, צירפת את המרכיבים של איזשהו רסק עגבניות, לא של המעדן עליו את שואלת. במעדן יש בערך אותה כמות של פחמימות ושל חלבון (בערך 7 גרם מכל אחד, כלומר לא רחוק מחצי מנת פחמימה כפי שמקובל לחשב). בכל אופן, אני צמציע לך לדרוש מאותו מנטור תשובות לשאלות שאת שואלת, או לחפש יועץ אחר.
 

אבי519

New member
למנטור שלך יש מושג שנקרא "מנה"

אני לא מבין מה זה מנה.
יש כמות של חלבון ושל שומן ושל פחממות שמומלצת לפי ה רשויות
RDA וכ"ד לפי משקל לפי גובה ופעילות ומספר לקוריות שנדרש הכל צריך להיות באיזון מסויים ...
יש מחשבונים טובים
באתר גלינגו https://www.goleango.com/תזונה.php
ויש באתר נטוגרין http://www.netogreen.co.il/Calculators/
 

אבו זקן

New member
הרכבת הזאת כבר לא בתחנה

כפי שכתבתי למעלה, המושג "מנת פחמימה" הוא מושג מקובל למדי (בעיקר, אבל לא רק, אצל סוכרתיים), וערכו 15 גרם.
 
למעלה