10 פירות וירקות ליום עדיף על 5 - לינק

אבי519

New member
לי זה תמיד היה ברור , אני חושב גם שרצוי לגוון

ולאכול מכל הפירות ומכל הצבעים כי בכל פרי יש יתרונות שונים.
 

אבי519

New member
הבהרה - כמה שיותר זה במסגרת הקלוריות שאדם זקוק להם

אפשר להשמין גם מיותר מידי פירות וירקות - צריך לזכור שהחיות הכי שמנות אוכלות עשב.
ולכן המנות של פרי וירק שאוכלים חייבים לבא על חשבון מנות אחרות ולא בנוסף.
כייון שחובה לאכול כמות של חלבון ושל שומן ובפירות וירקות אין מספיק חלבון ואין מספיק שומן שהגוף צריך, לכן צריך לאכול גם דברים שיש בהם חלבון ושומן למשל אגוזים וקטניות בשר חלב וביצים ...
ולכן המנות של פרות וירקות המומלצות צריכות לבא על על חשבון מוצרי הקמח ועמילן בלבד.
כלומר במקום לאכול לחם פסטה אורז תפוחי אדמה ומאפים וסוכר (ממתקים)... צריך לאכול פירות וירקות .
זאת הכוונה כשכותבים לאכול הרבה ירקות ופירות.

ולכן גם לא צריך לדאוג לפחממות בדיטה כי פירות וירקות מכילים מספיק פחממות.
 

אבו זקן

New member
אזהרה

סוכרתיים או בעלי נטיה לסוכרת צריכים לצרוך פירות במתינות.
 

shronyor35

New member
צודק גם סוכרת וגם הפירות מייצרים כולסטרול גבוה.

בהיותם מכילים סוכר פירות-פרוקטוז.
 

אבי519

New member
עדיף הרבה ירקות , ולהסתפק ב 2-4 פירות

אני אוכל הרבה גזר, קודםכ ל בגלל שאני מאד אוהב גזר, וזה משהו שהוא באמצע מתוק כמעט כמו פרי אבל זה עדיין נחשב ירק .
הבעיה זה הצבע הכתום , הכתום שבגזר "בטה קרוטן", זה אמנם אנטי אוקסידנט מאד בריא אבל יותר מידי גזר גורם לצבע הזה להצטבר בעור ואז יש אצבעות כתומות בידיים וברגליים , וזה נראה קצת מוזר.
 

Shamy

New member
גזר הוא בעייתי

1. יש לו את העניין של יתר בטא קרטאן שעובר פירוק בכבד כי הוא מסיס שומן ויותר מדי ממנו ותהיה כתום. 2. נכון שהוא שורש, אבל הוא עמילני ולכן הוא מתוק..לכן אם אתה נזהר על סוכר הייתי ממליצה להגביל כי הוא עמילני ושייך לקבוצת התפוחי אדמה,בטטה, דלעת וחברותיה..קח בחשבון.
 

אבו זקן

New member
זה בעקבות ההרצאות של דר' lustig?

כדאי לדעת שחלק גדול המימסד הרפואי לא מקבל את טענותיו שפרוקטוז גרוע יותר מגלוקוז (למרות שהוא נשמע משכנע), אבל נראה שכמעט אין מחלוקת בכך שכדאי להפחית צריכת סוכרים מכל סוג.
 

אבי519

New member
ההרצאה עוסקת בצריכת סוכר מזוקק בכמויות גדולות

לא בכמות שיש בכמה מנות פרי טיבעי, הסוכר בפרי בא ביחד עם סיבים תזונתיים ויטמינים אנטיאוקסידניטים ולכן היתרון באכילת פרי עולה על החיסרון בקצת פרוקטוז שיש בו.
לעומת זאת משקה קל , שזה בעצם תערובת כימיקלים בלי שום ערך תזונתי מלא כימיקלים שהכבד צריך גם להפטר מהם, ושבתוכה יש בנוסף גם את כמות הפרוקטוז הגדולה זה בהחלט גורם לבעיה.
וגם על זה שמכניסים את הפרוקטוז לפורמולה של תינוקות - תינוק באופן טיבעי אמור לקבל חלב אם שמכיל באופן טיבעי לקטוז, ובכלל לא אמור להחשף לפרוקטוז עד שמתחיל לא כול בעצמו .
לדעתי גם גלוקוז נקי או עמילן - (עמילן נהפך בגוף לגלוקוז) כשהם "לבנים" בלי סיבים ובלי שום אבות מזון אחרים זאת גם בעיה קשה למערכת המטבולית .
 
למעלה