כייון שהלינק לא עובד טוב להלן תקציר המאמר :
מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד בשיתוף עם יוניליוור, אשר פורסם בכתב העת British Medical Journal, מצא כי צריכה מוגברת של ארבעת סוגי השומן הרווי העיקריים, הנמצאים בבשר אדום, שומן חלב, חמאה ושמן דקלים, עלולה להעלות את הסיכון למחלת לב כלילית. ממצאי המחקר גם מראים כי החלפת שומן זה עם שומנים בריאים, דגנים מלאים וחלבונים מן הצומח, עשויים להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית.
 
ממצאי המחקר למעשה עומדים בקנה אחד עם הנחיות התזונה של ה- USDA, שכוללים הפחתת צריכה של שומן רווי ללא יותר מ-10% מסך צריכת הקלוריות, ולצד זה שמירה כללית על צריכת מזון בריא הכוללת פירות, ירקות, דגנים מלאים, שמנים עשירים בשומן רב בלתי רווי, אגוזים, קטניות, דגים ומוצרי חלב דלי שומן.
 
מחקרי עבר הראו כי לחומצות שומן רווי ישנן השפעות שונות על רמת הליפידים בדם, אך מעט מאוד היה ידוע על הקשר בין צריכת שומן זה לסיכון למחלת לב כלילית. במחקר זה, החוקרים ניתחו מידע של כ-73,000 נשים שהשתתפו במחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2012, וכ-42,000 גברים שהשתתפו במחקר Health Professionals Follow-up Study בין השנים 1986-2010. המשתתפים דיווחו על התזונה שלהם ועל מצבם הבריאותי בשאלונים שמולאו בכל ארבע שנים.
 
תוצאות המחקר הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רווי השכיחות ביותר (לורית, מיריסטית, פלמיטית וסטארית) הייתה קשורה עם עלייה של 18% בסיכון למחלת לב כלילית. החלפה של 1% מהצריכה היומית של שומנים אלו עם כמות קלוריות שווה משומן רב בלתי רווי, מפחמימות מחיטה מלאה או מחלבונים צמחיים, הוערך כמוריד את הסיכון למחלת לב כלילית ב- 6%-8%. החלפה של חומצה פלמיטית, הנמצאת בשמן דקלים, מוצרי חלב ובשר, הייתה קשורה להפחתה המשמעותית ביותר בסיכון.
 
מחקר זה מבטל את הרעיון ש"החמאה חוזרת", כמו גם את ההמלצות התזונתיות לצריכה של חומצות שומן רווי מסוימות, רעיון שחוקרים בחנו בעבר. במקום זאת, המחקר מקדם את הרעיון של החלפת שומן רווי בשומן בלתי רווי, שכן זו אחת הדרכים הפשוטות להורדת הסיכון למחלת לב כלילית.