הזהרו לא לשרוף את האוכל ! זה מסרטן!
מדענים מאנגליה גילו שישי חומר בשם Acrylamide, שנוצר כאשר העמילן שבתפוח אדמה ולחם הופך לחום הוא חומר מסרטן.
. הרמות של ה Acrylamide שישי באוכל הם גבוהים יחסית , והמדענים ממליצים להפתח את המודעות לעניין הזה .
לבשל עד צבע צהוב ולא יותר - כל מה שמכיל עמילן - פסטות לחם תפוחי אדמה, ירקות אורז . (ורצוי לא לאכול את הקשה של הלחם !)
לא לשמור תפוחי אדמה במקרר אם מתכננים לצלות או לטגן אותם - צעד זה עשוי להביא לעליה ברמות Acrylamide. ההמלצה היא לשמור תפוחי אדמה אלו במקום קר וחשוך.
החוקרים ממליצים גם להקפיד על דיאטה מגוונת ומאוזנת - שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת מעל חמש מנות פירות וירקות ביום, מפחיתה את הסיכויים לסרטן.
נכון שכל זה לא משהו שלא ידוע כבר מזמן - פשוט קבוצת מדענים סיכמו מחקרים ומאמרים בנושא וניתחו את התוצאות וחיזקו את המסקנות הללו שרובם ידועות , ופרסמו את זה כדי להזהיר את הציבור .http://www.medscape.com/viewarticle/874874
מדענים מאנגליה גילו שישי חומר בשם Acrylamide, שנוצר כאשר העמילן שבתפוח אדמה ולחם הופך לחום הוא חומר מסרטן.
. הרמות של ה Acrylamide שישי באוכל הם גבוהים יחסית , והמדענים ממליצים להפתח את המודעות לעניין הזה .
לבשל עד צבע צהוב ולא יותר - כל מה שמכיל עמילן - פסטות לחם תפוחי אדמה, ירקות אורז . (ורצוי לא לאכול את הקשה של הלחם !)
לא לשמור תפוחי אדמה במקרר אם מתכננים לצלות או לטגן אותם - צעד זה עשוי להביא לעליה ברמות Acrylamide. ההמלצה היא לשמור תפוחי אדמה אלו במקום קר וחשוך.
החוקרים ממליצים גם להקפיד על דיאטה מגוונת ומאוזנת - שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת מעל חמש מנות פירות וירקות ביום, מפחיתה את הסיכויים לסרטן.
נכון שכל זה לא משהו שלא ידוע כבר מזמן - פשוט קבוצת מדענים סיכמו מחקרים ומאמרים בנושא וניתחו את התוצאות וחיזקו את המסקנות הללו שרובם ידועות , ופרסמו את זה כדי להזהיר את הציבור .http://www.medscape.com/viewarticle/874874