הזהרו לא לשרוף את האוכל ! זה מסרטן!

אבי519

New member
הזהרו לא לשרוף את האוכל ! זה מסרטן!

מדענים מאנגליה גילו שישי חומר בשם Acrylamide, שנוצר כאשר העמילן שבתפוח אדמה ולחם הופך לחום הוא חומר מסרטן.

. הרמות של ה Acrylamide שישי באוכל הם גבוהים יחסית , והמדענים ממליצים להפתח את המודעות לעניין הזה .

לבשל עד צבע צהוב ולא יותר - כל מה שמכיל עמילן - פסטות לחם תפוחי אדמה, ירקות אורז . (ורצוי לא לאכול את הקשה של הלחם !)

לא לשמור תפוחי אדמה במקרר אם מתכננים לצלות או לטגן אותם - צעד זה עשוי להביא לעליה ברמות Acrylamide. ההמלצה היא לשמור תפוחי אדמה אלו במקום קר וחשוך.

החוקרים ממליצים גם להקפיד על דיאטה מגוונת ומאוזנת - שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת מעל חמש מנות פירות וירקות ביום, מפחיתה את הסיכויים לסרטן.

נכון שכל זה לא משהו שלא ידוע כבר מזמן - פשוט קבוצת מדענים סיכמו מחקרים ומאמרים בנושא וניתחו את התוצאות וחיזקו את המסקנות הללו שרובם ידועות , ופרסמו את זה כדי להזהיר את הציבור .http://www.medscape.com/viewarticle/874874
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
ז.א צנימים לא בריא

וכאשר מפשירים בטוסטר את הלחם מהמקפא רצוי לכון למידה שאין השחמה.
וגם שפיתות יותר בריאות מלחם בגלל הקליפה הקשה של הלחם.
 

slepax

New member
מה רע בקליפה הקשה של הלחם?

(תוכן תוכן תוכן, עכשיו יקפוץ?)
 
למעלה