לא מובן לי כלל משהוא שקשור לתזונה

הדר123456

New member
לא מובן לי כלל משהוא שקשור לתזונה

כאשר אוכלים בכמות שהיא לא מדי בארוחה ,כלומר מגיעים לשובע נורמלי,האם עדיין חלק מאותו המזון ייהפף לשומן וייכנס לתאי השומן,או שרק כאשר אוכלים מעבר בארוחה ,חלק מהמזון שהגוף איננו צריך ברגע הנתון ייהפך לשומן?

כאשר אוכלים חלק מהמזון הבפך לאנרגיה מיידת וחלקו נאגר כדליקוגן בשרירים ובכבד נכון?
זה קורה גם כאשר הארוחה מאוזנת ואיננה בעודף מזון??
2-רק כאשר מאגרי הגליקוגן נגמרים לגוף בין הארוחות ,רק אז הגוף ישתמש במאגרי השומן שיש-וכתוצאה מזה תיהיה הרזייה?
תודה רבה
אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן
 

Ron W

New member
אלו תהליכים ממושכים שתלויים במאזן היומי ולא בארוחה אחת

מה שקובע הוא סך האיזון הקלורי היומי
שומנים מנוצלים ונבנים ברצף גם לפי נטיה גנטית והורמונלית
לא רק בעודף או מחסור טוטאלי של גליקוגן
אלא מנוצלים גם בפעילות ספורטיבית ואפילו בשינה
ונבנים גם מהשומן בתזונה וגם מעודפי סוכרים
 

אבי519

New member
רק להוסיף על מה שענו לך כבר

בנוסף לכך שהתהליך העיכול איטי ולכן זה לא משנה אם אכלת לפני או אחרי אימון... ומה שקובע זה המאזן הממוצע היומי - שבועי... **
האוכל מתעכל בקיבה כמה שעות אחרי כן עובר למעי הדק עוד כמה שעות ואחר כך לכבד ...ויכול להיות שחומרשאכלת היום יכנס לשרירים שלך רק אחרי כמה ימים.
יש להביא בחשבון גם שלא כל המזון מתעכל, יעילות העיכול תלויה בכמות סיבים וחומרים שמזרזים את העיכול שנמצאים במזון. ויש גם את הערך הגליקמי שקובע כמה זזמן נמשכת הרגשת השובע.
ולכן יש מוצרי מזון שמשמינים פחות או יותר מאחרים למרות שיש בהם אותו מספר קלוריות תאורטי.

**לראיה - יש מתאמנים בבודי בילדינג מקצועניים שאוכלים הרבה חלבונים ומרעיבים את עצמם מפחממות כל השבוע ורק אחת לשבוע עושים העמסת פחממות וזה מחזיק אותם שבוע שלם אחרי כן. (מבחינת מאגר גליקוגן)
 
למעלה