אם אתה רוצה לשמור על מספר קלוריות קבוע אז אחד על חשבון השני
אם אתה רוצה לעלות במסה ובמשקל אתה יכול לאכול יותר קלוריות ממה שאתה שורף, ואם אתה רוצה לרדת במשקל אז ההפך.
בכל מקרה האיזון של היחסים בין שומן חלבון ופחממות לא חייב להיות כמו בהמלצות של משרד החקלאות האמריקאי " 50 30 20 " ויכול להיות אחר .
יש דיטות של יותר חלבון ופחות פחחמות ( כאשר אחוז השומן קבוע , הגוף זקוק למינימום מסויים של שומן ואם אוכלים יותר זה לא בריא ואם אוכלים פחות מידי אז זה גם לא בריא ) לעומת זאת התחום שאפשר לשנות את היחס בין חלבון לפחממות בלי לפגוע בבריאות הוא רחב ומתחיל מדייטה קטוגנית - שזאת דיטה בלי פחממות כמעט בכלל ועד דייטה של 60 אחוז פחממות .
אנשים שעוסקים בפיתוח גוף מעוניינים ללהגדיל שרירים , ולצמצם את רקמת השומן למינימום.
כדי לעשות את זה הם צריכים קודם כל להתאמן וגם לאכול יותר חלבונים,, כיוון שהשריר בנוי מחלבון, ולכן אוכלים כ 30-40 אחוז חלבון או יותר, אבל הגוף זקוק גם לפחממות כי מהפחממות הוא מקבל את האנרגיה לאימונים , ולכן מידי פעם הם עושים תהליך של העמסת פחממות (אוכלים כמה ימים הרבה פחממות ), לפני התחרויות הם עושים דיטות רצח כמעט בלי פחממות כדי להוריד את אחוזי השומן , אבל בזמן הדיטות האלה יש להם פחות כוח להתאמן וגם השריר יורד קצת בנפח ולכן אחרי התחרות הם חוזרים לאכול יותר פחממות וכן הלאה.
הסבר מלא על התהליך תמצא באתרים של פיתוח גוף למשל כאן :
http://www.israelbody.org/המדריך-השלם-לעלייה-במסה