חישוב קלוריות לפי אבות מזון

סינדי8

New member
חישוב קלוריות לפי אבות מזון

אני מעוניינת להוריד אחוזי שומן (לחטב) בשילוב ספורט, הבנתי שעלי לאכול כמות מספקת של חלבונים 1.5-2 גר' לכל קילוגרם גוף.
כמה גר' פחמימות ושומנים? האם זה גם מחושב לפי קילוגרם גוף? אם כן כמה?
תודה
 

אבי519

New member
החישוב הוא לפי אחוז הקלוריות מכל אחד מאבות המזון

כאשר כל גרם חלבון = 4 קלוריות, כל גרם פחממה = 4 קלוריות, וכל גרם שומן = 9 קלוריות.
את אחוז הקלוריות מחשבים מתוך סה"כ קלוריות שאוכלים ביום אחד
למשל בתפריט של גבר בגובה 175 ס"מ יש כ 2500 קלוריות .
למשל אם בחור הנ"ל רוצה לעשות דייטה של 50% פחממות , %20 אחוז חלבונים, ו%30 אחוז שומנים.
אז הוא צריך לאכול 1250 קלוריות מפחממות שזה 312 גרם פחממות.
ו500 קלוריות מחלבון שזה - 125 גרם חלבון.
ו 750 קלוריות משומנים שזה - 83 גרם שומן..
 

סינדי8

New member
תודה ושאלות נוספות..

תודה רבה על ההתייחסות והמענה המקצועי והמהיר.
זאת אומרת שככל שאצרוך יותר חלבון זה חייב יהיה לבוא על חשבון הפחמימה והשומן.. למשל אם אני רוצה לצרוך 120 גרם חלבון ביום זאת אומרת שהן מהוות 480 קלוריות ומה שנשאר לפחמימות והשומנים זה היתר מ1400?
זה יוצא פחות מאוזן מהדוגמא שלך, האם זה בסדר לצרוך פחות פחמימות.
ושאלה נוספת לגבי אבקת חלבון, אני רוצה לשלבה בתפריט פעם ביום רגיל ופעמיים ביום של אימון. האם חובה להוסיף לה פחמימה? (היא מכילה ממש מעט, 2 גרם), קראתי באחד האתרים שחלבון לא נספג בגוף טוב בלי פחמימה. תודה
 

אבי519

New member
אם אתה רוצה לשמור על מספר קלוריות קבוע אז אחד על חשבון השני

אם אתה רוצה לעלות במסה ובמשקל אתה יכול לאכול יותר קלוריות ממה שאתה שורף, ואם אתה רוצה לרדת במשקל אז ההפך.
בכל מקרה האיזון של היחסים בין שומן חלבון ופחממות לא חייב להיות כמו בהמלצות של משרד החקלאות האמריקאי " 50 30 20 " ויכול להיות אחר .
יש דיטות של יותר חלבון ופחות פחחמות ( כאשר אחוז השומן קבוע , הגוף זקוק למינימום מסויים של שומן ואם אוכלים יותר זה לא בריא ואם אוכלים פחות מידי אז זה גם לא בריא ) לעומת זאת התחום שאפשר לשנות את היחס בין חלבון לפחממות בלי לפגוע בבריאות הוא רחב ומתחיל מדייטה קטוגנית - שזאת דיטה בלי פחממות כמעט בכלל ועד דייטה של 60 אחוז פחממות .
אנשים שעוסקים בפיתוח גוף מעוניינים ללהגדיל שרירים , ולצמצם את רקמת השומן למינימום.
כדי לעשות את זה הם צריכים קודם כל להתאמן וגם לאכול יותר חלבונים,, כיוון שהשריר בנוי מחלבון, ולכן אוכלים כ 30-40 אחוז חלבון או יותר, אבל הגוף זקוק גם לפחממות כי מהפחממות הוא מקבל את האנרגיה לאימונים , ולכן מידי פעם הם עושים תהליך של העמסת פחממות (אוכלים כמה ימים הרבה פחממות ), לפני התחרויות הם עושים דיטות רצח כמעט בלי פחממות כדי להוריד את אחוזי השומן , אבל בזמן הדיטות האלה יש להם פחות כוח להתאמן וגם השריר יורד קצת בנפח ולכן אחרי התחרות הם חוזרים לאכול יותר פחממות וכן הלאה.
הסבר מלא על התהליך תמצא באתרים של פיתוח גוף למשל כאן : http://www.israelbody.org/המדריך-השלם-לעלייה-במסה
 
למעלה