כתבה על לחם בריא ב YNET מזכירה חומרי שימור

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
כתבה על לחם בריא ב YNET מזכירה חומרי שימור

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4824049,00.html

ועוד לא דנו בתוספת הסוכר שבלחם רק במלח
אני בדקתי את הלחם שבבית הוא מכיל לשמחתי E282 החשוד במיגרנות וכאבי ראש ולא את E202 החשוד בסרטן.
בכל מקרה בסופר לידי לא מוכרים לחמים בריאים- יש רשימה בסוף הכתבה.
 

אבי519

New member
אני אופה את הלחם שלי לבד אז אני יודע בדיוק מה יש בו ומה אין

קילו קמח לבן
חצי קילו קמח מלא
כף מלח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
מערבב טוב טוב את החומרים היבשים.
מוסיף מים תוך כדי לישה עד שנהיה בצק אחיד כמו פלסטלינה, לא רך מידי ולא קשה מידי...

נותן לתפוח , לש , ושוב, נותן לתפוח, שוב לש ,יוצר כיכרות שם בתבנית משומנת קלות ומקומחת- נותן שוב לתפוח .
מכניס לתנור (מכוון על חימום רגיל לא על טורבו *) שחומם מראש ל 180 מעלות ל 45 דקות.
(*בטורבו הזמנים והטמפרטורות שונים)

את הלישה אני עושה בידיים, לא במיקסר - קודם כל אין לי מיקסר שמסוגל ללוש קילו וחצי בצק , שנית זה תירגול מעולה לחזק את הידיים.
 

אבו זקן

New member
בלי חומרי שימור

כל עוד אתה אוכל את הלחם תוך יום-יומיים - מצויין. לאחר מכן מיני עובשים שונים עלולים לדבוק בו ועוד בשלב שהם לא נראים לעין הם כבר עלולים להוות מפגע בריאותי גרוע יותר מאותם חומרים משמרים מושמצים.
 

אבי519

New member
אני אופה את הלחם נותן לו להתקרר ופורס אותו ומקפיא

את הפרוסות .
את הפרוסות אני מפשיר בטוסטר לפני האכילה.
אתה צודק בקשר לעובשים , אבל גם החומרים לא בריאים וחוץ מהמשמרים יש עוד כל מיני כימיקלים שמוסיפים ללחם התעשיתי.
ולחם שיוצא מתנור אחרי 45 דקות ב180 מעלות הוא כמעט סטרילי,וממילא אם לא מקפיאים אז בדרך כלל אוכלים לחם בתוך יום יומיים.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מחזיקים את הלחם במקפא במקרר

ומוציאים כל פעם פרוסה לטוסטר שמכוון לחימום ולא לחריכה.
 
למעלה