ערכים תזונתיים של חלקי בשר

ערכים תזונתיים של חלקי בשר

שלום,
האם קיימת דרך לדעת את הערכים התזונתיים של חלקי הבשר (הודו, עוף, בקר, כבש) השונים?
הUSDA מפרסם רשימה חלקית ותהיתי האם קיימת רשימה מפורטת יותר של חלקים שנמכרים בישראל.

אשמח לכל עזרה או הכוונה.
תודה
 

אבי519

New member
כדי לבסס תזונה נכונה לא צריך לעשות דוקטורט על הרכבים

ממילא המספרים האלה לא מדוייקים בלשון המעטה- יש הבדלים מאד גדולים בין פרה לפרה ובין תרנגולת לתרנגולת .
לדעתי האישית למטרת דייטה צריך לחשבב מנת בשר ממוצעת ולא משנה אם זה בשר כזה או אחר או נתח כזה או אחר . אולי להבדיל רק דל שומן (כמ פילה או שריר ) או מאד שמן כמו כבד מוח או בשר שרואים בו ממש שכבות שומן.
אני למשל ביססתי את המנה הבשרית בדייטה שלי על 200 גרם בשר עוף.
ליום . אני אוכל משהו כמו "רבע עוף"
אני לא מתחשבן איזה חלק זה , ואם עם או בלי עור , כי זה פעם ככה ופעם ככה בממוצע זה כ 500 קלוריות .50 גרם חלבון, 30 גרם שומן, 0 פחממות, 0 סיבים, 20 מ"ג סידן, 5 מ"ג אבץ, 3 מ"ג ברזל, 44 מ"ג מגנזיום, וכן הלאה...
בגלל זה לפעמים אני חושב שהכי טוב זאת שיטת הנקודות של שומרי משקל, אחרת זה מכניס אותך לאובססיה של חישובים מדוייקים, והופך את זה לעיסוק העיקרי שלך בחיים, וזה לא נכון כי ממילא מרוח הטעות כאן הוא ענק.
 
אתר ישראלי מעולה לערכים של מזונות

יש אתר ישראלי מעולה למציאת ערכים של מגוון עצום של מזונות, כולל בשרים וכולל מוצרים שיש בשוק הישראלי. הם גם נותנים ערכים ליחידה כפי שאוכלים ולא רק ל 100 גרם.
הנה הלינק:
http://www.foodsdictionary.co.il/
 
למעלה