קודם כל אין הוכחות שטיבעונים לא סובלים מדלקות פחות
מאחרים .
אין גם הוכחה חד משמעית שתוחלת החיים של טיבעונים והבריאות שלהם לא יותר טובה מאוכלי בשר .
שנית האומגה 6 (גם נגזרות קצרות שלה) נמצא גם בשומן מהחי בשר ובחלב וביצים מחיות שאוכלות תערובת שמבוססת על תירס סויה וגרעינים שמכילים הרבה אומגה 6.
במוצרים מחיות שאוכלות עשב השומן שלהם ( החלק הלא רווי) מכיל יותר אומגה 3 ואומגה 9.
התמרה של ALA ל חומצות ארוכות יותר לא יעילה בגוף שלנו בגלל התחרות עם אומגה 6 ולא בגלל שהיא לא מתרחשת.
הבעיה עם אומגה 6 היא לא רק החוסר ב DHA ו EPA אלא שכשהאומגה 6 עוברת מטבוליזם בגוף היא מעוררת דלקת - כלומר האומגה 6 כשלעצמה גורמת נזק.
אדם צמחוני שיאכל רק שומן צמחי עם אומה 3 וביחס גדול יותר של אומגה 3 מאומגה 6 - למשל 3-4 אומגה 3ALA לכל 1 אומגה 6 ( כפי שכנראה אבותינו הנאוליטים\פלאוליטים אכלו ) הגוף שלו ייצר מספיק חומצות DHA ן EPA מהשומנים האלה - בגלל שלא יהיה להם מתחרה.
בכל מקרה לא יופרשו החומרים מעוררי הדלקת שמופרשים מהמטבוליזם של אומגה 6.
בבשר וחלב של חיות מרעה שאוכלות עשב , ובביצים של תרנגולות שאוכלות עשב יש יותר אומגה 3 מאומגה 6 - (גם בבשר הזה ובביצים האלה מדובר גם על שרשראות קצרות ALA ולאו דווקא על DHA ןEPA .)
למשל בביצי אומגה המפורסמות שנמכרות בארצנו כלכך ביוקר יש דווקא יותר שומן מסוג ALA (שרשרת קצרה) ולא DHA EPA , כי מזינים את התרנגולות בפשתן , וההתמרה של השומן חלקית בלבד, בחול שמזינים תרנגולות בשאריות דגים יש בבצי אומגה יותר EPA ו DHA .
http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=26&s=2&id=2824