שאלה על שייקים ואורז גם

satori79

New member
שאלה על שייקים ואורז גם

בוקר טוב,

לפעמים אני מכין לעצמי שייקים ירוקים.. מכל מיני עלים, תפוח וירקות (מלפפון, קולורבי, ברוקולי)

אבל לפעמים אני גם דוחס "סלט" רגיל (יוצא שייק חום אדום) השאלה אם סלט במצב צבירה של שייק הוא טוב כמו סלט במצב רגיל.. חתוך, קצוץ..

ולגבי אורז ותפוחי אדמה.. האם יש אפשרות להסיר עמילנים? ואם לא.. כמה מומלץ לצרוך מהם?

תודה.
 

אבי519

New member
כשאוכלים סלט הסלט מתערבב בקיבה וממילא הופך שם לשייק

ולכן זה לא משנה הרבה , אם תערבב קודם או אפילו אם תאכל את הירקות שלמים.
 

אבי519

New member
אין שום הבדל משמעותי מבחינה תזונתית

אני יודע שיש דעות של כל מיני נטורופטים שאם חותכים ירקות ככה או ככה או עם סכין ממתכת יש איבוד של מרכיבים.
ככימאי אני יודע בוודאות שאלה שטויות במיץ ירקות .
אני מוכן לקחת כל נטורופאט כזה למעבדה שלי ולהוכיח לו בבדיקות אנליטיות שאין שום הבדל משמעותי בתכולת כל החומרים התזונתיים בין סלט חתוך בסכין מפלסטיק או מברזל או קצוץ דק או קצוץ עבר או טחון לשייק.
מצד שני יכול להיות הבדל אם מאחסנים לזמן ארוך שייק כזה , הוא יתקלקל יותר מהר מסלט או מירקות שלמים, וזה בגלל תהליכים של תסיסה ע"י חיידקים התחמצנות ע"י האחמצן שבאויר וכ"ד ... אבל רק אם מדובר על אחסון לזמן ארוך ( כמה ימים) ולא לכמה דקות או שעות מרגע ההכנה ועד שאוכלים.
 

satori79

New member
תודה רבה


 

אבי519

New member
לגבי עמילנים " עמילן זה סוכר העמילן הוא רב סוכר

כל מולקולה של עמילן מורכבת ממולקולות קטנות של סוכר ענבים ( גלוקוז) ולכן מבחינה תזונתית לאכול עמילן זה כמו לאכול סוכר .
בכללי את כמות הסוכר בתזונה רצוי להגביל באופן כללי . וזה כבר תלוי בדיטה שאתה עושה.
אם בדיטה אתה צריך לאכול כמות מסויימת של פחממות צריך לקחת בחשבון את כל הסוכרים והעמילנים שיש בכל האוכל . אם יוצא שיש יותר מידי פחממות בדיטה ורצים להוריד פחממות, אז רצוי לקצץ קודם כל באלה שמכילים הרבה עמילן כמו אורז תפוחי אדמה לחם פסטות וכ"ד , אחרי כן בפירות , וכמובן בדברים שמומתקים בסוכר...
 

רוב הזמן נח

Well-known member
זה לא מדוייק משתי סיבות

א. סוכר רגיל שבשימוש אצל רוב האנשים הוא סוכר לבן או חום שזה דו סוכר שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז.
ושאוכלים תפוחי אדמה, לחם, או אורז לא מקבלים מהעמילן שלהם פרוקטוז.
&nbsp
ב. לעמילנים לוקח זמן להתפרק לכן הם לא נספגים במהירות כמו הסוכר.
ואם יש בהם סיבים אז זה עוד מפחית את מהירות הספיגה שלהם.
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
מי שרוצה לרזות או לשמור על רמת סוכר בדם, צריך לקצץ בכולם

כלומר בכל סוגי הסוכר כולל עמילן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
מי שרוצה לרזות צריך שסך הקלוריות שלו יהיה קטן יותר

מסך הקלוריות שהוא שורף. ואז יש גרעון קלורי שמוביל להרזיה.

רמת סוכר תקינה בדם מהמזון תלויה בגורמים כמו גיל, גנטיקה, פעילות גופנית.
למשל, נמצא שפעילות גופנית משפרת מאוד את רמות הסוכר בדם כמה שעות אחרי שצורכים סוכר.
 
עמילנים נספגים באותה מהירות כמו סוכרים פשוטים

יש אנזים מיוחד, שמו עמילאז, שמפרק ב no time את שרשרות העמילן ליחידות הגלוקוז שמרכיבות אותן. האנזים הזה נמצא כבר בתחילת מערכת העיכול- בפה, וממשיך את פעילותו במעים. מה שיכול להשפיע על קצב ספיגת הסוכר זה נוכחות סיבים, שומן וחלבון- כל מה שמאט את קצב התרוקנות הקיבה וגורם לכך שתכולת הארוחה תיספג במנות-מנות קטנות ובכל מנה יש ערבוב של הסוכר עם עוד אותם מרכיבים (סיבים וחלבונים) כך שהריכוז של הסוכר בכל מנה הוא קטן יחסית. וזה כאמור מה שיאט את ספיגת הסוכר מהארוחה.
כל הסוכרים דינם דומה מבחינת קצב הספיגה ולכן מה שמשנה זה כמות הסוכר פר ארוחה ונוכחות הגורמים האחרים האלה.
יש הבדלים בין סוגי מזונות במה שנקרא האינדקס הגליקמי אבל זה לא קשור לסוכר פשוט או מורכב- למשל לשוקולד יש דווקא אינדקס גליקמי נמוך יותר מתפוח אדמה.
האנטי לסוכר נובע מכך שבדרך כלל הנטיה היא לצרוך הרבה בבת אחת- כוס קולה זה לא מעט סוכר. בפני עצמה זה פחות הסטרי אבל הבעיה שמוסיפים אותה לארוחה ואז זה מעלה המון את ריכוז הסוכרים. שלא לדבר כששותים פחית או בקבוק שאז הכמויות גדולות יותר. מתוקים הם טעימים וקשה להסתפק במעט- זו הבעיה העיקרית של הסוכר.
בעיה נוספת היא היותם קלוריות ריקות- מספקים קלוריות בלי ויטמינים מינרלים סיבים ועוד חומרים בריאים ולכן צריכים לתפוס חלק קטן בתפריט.
אבל מה שקובע שוב- זה בעיקר כמה אוכלים ובאיזה שילובים (שהם רצוים)
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ועדיין נראה לי שמבחינה בריאותית אכילת תפוחי אדמה או חיטה

לבנה בכמות מסויימת, תהיה מאוד עדיפה מבחינת הצריכה של הגלוקוז, מצריכת אותה כמות של גלוקוז מאכילת סוכר ענבים.
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
לדעתי זה בגלל סיבים התזונתיים המינרלים והויטמינים שיש בתפו"א

 
למעלה