מתכונים לשבועות וטיפים איך לא להשמין בחג הטעים הזה

מתכונים לשבועות וטיפים איך לא להשמין בחג הטעים הזה


אני רוצה לגלות לכם איך אפשר לעבור
בשלום את חג השבועות בלי לעלות במשקל,
ועדיין...
  • לאכול גם גבינות שמנות ולחמים טובים
  • לשלב גם מאפים מעניינים וטעימים
  • לבחור דווקא גלידה או עוגת גבינה
  • ועוד טריקים שיאפשרו לכם ליהנות בלי להשמין..
  • אז הנה כמה טיפים איך ליהנות בחג בלי להשמין:
צריך לאכול את הגבינות על לחם ולא כביסים בפני עצמן:
מוצרי החלב מכילים כמות יחסית גדולה של שומנים.
אפילו בגבינה 5% חצי מהקלוריות הן בעצם שומנים..
לעומת זאת בלחם כמעט כל הקלוריות הן פחמימות,
ופחמימות הן לא שומנים, ופוטנציאל ההשמנה שלהן נמוך בהרבה.
לכן למרוח אבוקדו או גבינה על לחם זה הרבה פחות משמין
מאשר לאכול קוביות אבוקדו או גבינות שמנות.
אין שום בעיה עם לחם לבן או אוכל על בסיס קמח לבן ולא מלא:
הקמח הלבן לא משמין יותר מקמח מלא- שניהם נטחנו מאותו גרעין חיטה.
ההבדל ביניהם הוא שקמח מלא נטחן עם הקליפה וקמח לבן בלי.
אבל אפשר להשלים את הסיבים של הקמח המלא על ידי שילוב של ירקות.
כדאי להקטין את כמות השומנים שיש בירקות וסלטים:
שוב, השומנים הם המשמינים וכמות השומנים בצלחת סלטים
עלולה לעבור בקלות את כמות השומנים בפרוסת עוגה.
כדי להקטין את אחוז השומן בארוחה כדאי להכין מגש עם ירקות חתוכים
ולא סלטים מתובלים עם הרבה שמן או רוטב.
כמו כן תיבול עם סויה, חומץ, לימון ואפילו קצת סוכר הוא ללא שומנים
ואם מתבלים את הסלטים עם מעט שמן בזכות השילוב איתם זה גם טוב.
מלוחים לא פחות משמינים ממתוקים:
פשטידות, מאפים מלוחים, לזניות, פסטות שמנת ופיצות
הם בעלי הרכב קלורי ושומנים שאינו שונה בהרבה מעוגות-
גם בהם הרבה שומנים (חמאה, שמנת וכו') וכמובן קמח.
לכן כדאי לבחור מראש 2-3 סוגים ולקחת חתיכות קטנות יחסית
ואת שאר הארוחה לבסס על לחם עם גבינות וירקות חתוכים
ריכוז הסוכר בפירות מאוד גבוה, ולכן לא להגזים באכילתם
גם אם הפירות לא ממש מתוקים ואפילו חמוצים,
בכל פרי בגודל רגיל יש כמות סוכרים של 1-1.5 פרוסות לחם (בפרי אחד!)
ובקלות אפשר לגלוש לריכוז סוכרים מאוד גבוה ועצם הריכוז של הסוכרים הוא המשמין.
לכן עדיף לאכול ממש קצת מהפירות יחד עם כדור גלידה או עוגת גבינה דקה.
ככה גם סוגרים טוב יותר את הצורך במתוק אחרי הארוחה ומרגישים מסופקים
כיוון שזה מתוק "אמתי", ולא חמוץ-מתוק כמו פירות.
והסיכוי שבזאת נסיים את הארוחה הוא הרבה יותר גבוה וגם זה יתרון גדול.
לאכול לאורך היום פחמימות כרגיל בארוחות כל 3 שעות ולא לחסוך לארוחת החג:
ככה מגיעים לארוחה ברגוע ומצליחים לשלוט על הבחירות והכמויות.
מה שכן כדאי זה לשמור כמה שיותר חלבונים ושומנים לארוחת החג.

אני מצרפת למייל גם מתנה מיוחדת-
חוברת מתכונים לחג עם אחוזי שומן נמוכים בלי וויתור על הטעם
כולל מתכון ללזניה, פיצה, פסטות ופשטידות ורטבים לסלטים

ו..
אני מזמינה אתכם לקבל במתנה את הנוסחה להרזיה ולאכילה מאוזנת עם פחמימות ומתוקים, וכן להיכנס לרשימה הפרטית שלי אליה אני שולחת מדי פעם טיפים ומידע להתנהלות נכונה ונעימה עם כל המצבים המאתגרים- חופשות, חגים, עונות השנה וכו'. כדי לקבל את המתנה כנסו ללינק הזה

חג שבועות שמח :)
שלכם
מלי
 

Ron W

New member
חג שמח, לחם משמין יותר מירקות כתוספת לגבינות ומאכלים שומניים

יצא שנקלעתי ללא לחם בכלל ואכלתי חלבונים כמו ביצים וגבינות
בשילוב ירקות ללא לחם בכלל
התחושה מעולה טעים משביע ביותר ובעיקר מרגישים קל
כי פחמימות מורכבות כשלעצמן סופחות נוזלים ומנפחות יותר
קראתי שדוקא גבינות שמנות קשות, שקדים במידה, משביעים ותורמים
לBMI נמוך יותר. סלט ירקות במקום לחם מספק גם נוזלים ומינרלים
למי שנוטה לשכוח לשתות מספיק ובזמן
אגב שתיה, הוספתי לתפריט מיץ רימונים (מבוקבק ללא חומרי שימור)
שנמצא מפחית כולסטרול (מדעית) גם תפו"א בננה וכל מה שעשיר
באשלגן מומלץ ללוקים בבעיה הווסקולרית במקביל להפחתת נתרן.
 

אבי519

New member
אצלי זה פשוט יותר

שמרתי בקפדנות על התפריט הקבוע שלי גם בחג, ואפילו ירדתי קצת במשקל.
מצד שני אני נהנה מהרגשת הסיפוק כשאני רואה אחרים זוללים עוגות גבינה עתירות שומן סוכר קלוריות, ומצליח להתגבר על יצר הזללנות...
הכל בראש.
 
למעלה