סיר טיגון באויר

  • פותח הנושא axe9
  • פורסם בתאריך

axe9

New member
סיר טיגון באויר

שלום רב
האם טיגון ציפ'ס בסיר טיגון באויר ( עם כף שמן אחת בלבד) הופך את הצ'יפס לתוספת ליגיטימית לכל ארוחה ?
איך זה לעומת אורז ?

תודה מראש:)
 

אבי519

New member
מה את מתכוונת לגיטימית ?

אין שום דבר חוץ מרעל שאינו לגיטימי.
אם השאלה שלך היא האם צ'יפס זה בריא או דייטטי ...
התשובה לגבי שתי השאלות היא לא. אבל כמובן שהכל יחסי.
זה מכיל פחות שמן מצ'יפס בטיגון עמוק
אבל הצבע הזהוב של הצ'יפס מעיד על שמן שרוף ועל פחממות שרופות (אקרילאמיד) כלומר נוכחות של חומרים מסרטנים.
חוץ מזה שהתפוח אדמה עצמו מכיל עמילן שזה בעצם סוכר (גם אורז)
אני לא אומר שזה "לא לגיטימי" בכלל לאכול צ'יפס - אבל כדאי להגביל את הכמויות ואת התדירות .- בריא זה בטוח לא.
 

axe9

New member
השאלה היא ...

קודם כל זה אתה ולא את ...
תוספת כזו יכולה להיות חלק מתפריט מאוזן יומי
 

אבי519

New member
תלוי בכמות הקלוריות וגם בפחממות ושומנים

כשעושים דיטה צריך להגביל את הקלוריות אבל גם לאכול כמות נכונה ומאוזנת של שומנים חלבונים ופחממות ויטמינים ומינרלים.
במנה הזאת יש יותר מידי פחממות ושומנים ואין חלבון ואין הרבה ויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים.
אם בנוסף לזה אתה אוכל דברים שמשלימים את היתר ולא חורג מהקלוריות, ומהאיזון של אבות המזון, אז זה "לגיטימי".
 
סיר טיגון באוויר

אין ספק שטיגון צ'יפס בסיר הזה הוא עדיף בהרבה על טיגון בשמן עמוק. טיגון בשמן עמוק זה המון שומנים, הרבה מעבר למה שהגוף צריך לתפקוד התקין, מה גם שהחימום של השמן לא טוב מבחינה בריאותית. וכמובן עודפי הקלוריות של השמן בקלות יופנו לרקמת השומן, כך שיש כמובן עניין של משקל
כך שההכנה באוויר הרבה יותר טובה ובאמת מורידה את כמויות השמן לרגילות כמו שיש בהכנה של אורז.
ואם תשאל מה בריא כמעט תמיד תגלה שמשהו לא בריא. לגבי אורז מדברים על חומר ריסוס ארסן, בטיגון יש את בעיות אחרות וכו.
לכן ההמלצה שלי היא תמיד לגוון כמה שיותר בכל הסוגים גם מטעמים בריאותיים אלה.
 
למעלה