גבינה לבנה 0.5% שומן

פריז10

New member
גבינה לבנה 0.5% שומן

היי, רציתי לדעת אילו חברות מייצרות גבינות לבנות 0.5% שומן?
כל הזמן מדברים על בריאות, ולהפחית את אחוזי השומן במזון, אז האם יתכן שרק תנובה מייצרת גבינה כזאת?
מה עם שטראוס? טרה? אולי עוד חברה שאני לא מודעת אליה?
אשמח לעזרתכם.
תודה
 

אבי519

New member
חפש בסופר מרקט .

אני קונה ואוכל רק תנובה משתי סיבות.
קודם כל הגבינות של תנובה לדעתי הן טעימות יותר ( לדעתי)
שנית בתנובה יש קו יצור "גלאט-כושר \ כשרות בד"ץ" שמשתמשים שם רק מחלב ישראלי תחת השגחה קפדנית של החרדים.
ולא בגלל שאני דתי או שומר כשרות, (ממש לא ) אלא בגלל שאני יודע שיש להם בקוים של הגלאט כושר מישהו שמשגיח שלא יכנס חלב ממקור לא ידוע ואבקת חלב מסין או ממקור בלתי ידוע .
ההשגחה של הכשרות כוללת גם השגחה על נקיון ומניעת ערבובים.
ובגלל שאני יודע שבתעשיית המזון הפיקוח האמיתי היחידי שיש הוא של החרדים, כל היתר כמו האישורים של משרד הבריאות , הISO, הGMP, השרות הוטירינרי... זה חארטה בארטה, ואי אפשר לסמוך עליהם בכלל. (כל האישורים האלה זה רק ניירת לצורכי כיסויי תחת וביקורת חפיפית של פקידים חנטרישיים וממש לא מקצועיים בקושי אחת לשנתיים)
 
אני לא בעד גבינה 0.5%

זה ממש לא הרעיון להוריד כמה שיותר את אחוזי השומן בטח לא בגבינות. השומן גם משמעותי לספיגת הסידן וגם הנוכחות של שומנים בארוחה מגבירה את השובע. נכון אם יש עוד מקורות שומנים בארוחה אז זה יכול להסתדר אבל אם אוכלים לדוגמא רק לחם וגבינה זה לא רעיון טוב גבינה חצי אחוז. חוץ מזה שזה ממש לא טעים..
 

אבי519

New member
השומן בגבינה פחות בריא משמן צמחי, שמן זית למשל

לכן אולי עדיף לאכול גבינה חצי אחוז עם קצת שמן זית מאשר גבינה שמנה יותר...
אני אוכל גבינה כמו שאוכלים גבינה לבאנה במסעדה מזרחית - כמו שעושים עם חומוס מעגל כשבאמצע יש עם כל מיני דברים טובים, אני שם באמצע של הגבינה סלט קטן עגבניות פלפלים עשבים ושום ... אפשר לשים גם רק שמן זית וזעתר ...
פעם היתי משתמש בגבינה לאבנה 5% , או גבינה לבנה 9% או 5% , אבל לאחרונה מצאתי שגבינה חצי אחוז גם טעימה בצורה הזאת במיוחד עם קצת שמן זית.
 
למעלה