שלום - יש לי שאלה לגבי שקדים וסידן

אבי519

New member
אותו דבר.

אבל בשביל מה לך לקנות "מולבנים".
קח שקדים אורגניים טיבעיים השרה אותם במים רותחים ותוך כמה דקות הקליפה יורדת מהם והם הופכים למולבנים.
כך תדע בטוח שלא הכניסו לך שום צבעי מאכל או חומרי הלבנה כימיים לשקדים.
בכל מקרה כמות הסידן לא משתנה.
בשקדים יש אמנם הרבה סידן אבל גם המון קלוריות
( 575 קלוריות ב 100 גרם) וחומצת השומן שיש בהם היא אומגה 6 , ולכן לא הכי בריא לצרוך אותם כמקור לסידן.
למשל - ב 300 גרם גבינה לבנה חצי אחוז למשל יש כמות סידן דומה ורק חצי מהקלוריות שיש ב100 גרם שקדים - וכבונוס גם הרבה חלבון.
במקום שקדים אפשר גם לאכול זרעי פשתן טחונים :
בזרעי פשתן יש סידן כמו בשקדים (וגם קלוריות כמו בשקדים) אבל חומצת השומן שיש בהם היא אומגה 3 שהוא שומן בריא (בניגוד לאומגה 6 הפחות בריא שיש בשקדים.)
 
תודה רבה

טוב שיש התראות ב"תפוז" כי שכחתי לגמרי ששאלתי את זה ושנכנסתי לפורום הזה
 
למעלה