שמירת מיץ סלק במקרר

cavok

New member
שמירת מיץ סלק במקרר

כל יום אני שותה מיץ סלק+גזר שנסחט במכונת סחיטה איטית.
ברור ששתייה מיידית לאחר הסחיטה היא הכי מומלצת אך אם אסחוט מראש לכל השבוע עד כמה אני אפגע ברמת המרכיבים?
 

אבי519

New member
ככל שזה עומד יותר זמן מתרחש חימצון של אנטי אוקסידנים

וויטמינים שהם אנטי אוקסידנטים כמו יטמין C.
זה גם תלוי אם זה בכלי פתוח או סגור ובאיזו טמפרטורה...
אי אפשר לאמוד כמה בדיוק .
אבל באופן מעשי הנזק של איחסון של כמה ימים במקרר זה בטל בשישים.
ודב שני זה שהכי בריא זה לאכול את הירקות שלמים ולא לסחוט מהם את המיץ כי יש בהם מרכיבי תזונה חשובים שאובדים בזמן הסחיטה עצמה.
 
למעלה