זה תלוי בכמויות השמן והשומן הכללי שאתה אוכל
אם אתה רוצה להוסיף שקדים לתזונה מסיבות בריאותיות אז דווקא שקדים לא כלכך בריא להוסיף לתזונה הישראלית כי הם מכילים הרבה שומן וחומצת השומן שיש בהם היא חומצה לינולאית אומגה6.
יש כמות יומית מומלצת של שומן כללי באוכל
לאדם בוגר בערך 66 גרם שומן כללי .
מחומצות השומן החיוניות צריך לצרוך : חומצה לינולאית (אומגה6) לא יותר מ 14 גרם.
מחומצה אלפה לינולאית ( אומגה 3) מעל 1.6 גרם ( ורצוי שחומצה לינולאית ואלפה לינולאית יהיו בכמויות שוות)
בישראל יש בעיה שבתזונה יש יותר מידי חומצה לינלאית ( אומגה6) ויש מחקרים שטוענים שחוסר איזון בין אומגה 3 לאומגה 6 גורם לנזק לכלי הדם , ללב ועוד.
ולכן לכאורה ישראלים אמורים להמנע\ להפחית את כמות האומגה 6 שהם צורכים למשל משקדים, מטחינה שומשום, חמניות ושמן חמניות, סויה ושמן סויה, ושמן תירס ומוצרי תירס.
במקום זה להרבות באכילה כל מה שיש בו אומגה 3 וגם אומגה 9 ( שהיא חומצת שומן נאוטרלית שמנטרלת את ההשפעה הרעה של האומגה6 ) למשל אגוזי מלך, שמן קנולה, שמן זית, שמן אבוקדו ואבוקדו , זרעי צ'יה, זרעי פשתן, ודגים - במיוחד דגי ים כמו סלמון וטונה מקרל וכ"ד. ( אגב עדיף טונה בשמן קנולה ולא בשמן סויה) וביצים עם אומגה 3.