חישוב משקל של בשר קפוא

חישוב משקל של בשר קפוא

כיצד אמור לחשב את המשקל של חזה עוף,שווארמה,פרגית דג שהוא קפוא או שהוא מופשר? אני מניח שהחישוב תמיד זה לפני בישול ולא אחרי בישול.
גם מתאר לעצמי שבחזה עוף פרגית שווארמה קפואים פחות נאגר נוזלים לעומת דג קפוא, שאחרי ההפשרה יכול לאבד איזה 100 מיל מים(ששוקל המון גרם)
 

אבי519

New member
בטבלאות טובות כתוב מה המצב שבו יש לשקול

למשל אם כתוב שב100 גרם חזה עוף מבושל במים בלי עור בלי עצמות -ככה וככה קלוריות- כלומר הטבלה מתיחסת לשקילה במצב לאחר בישול (בלי המים)

אם יש טבלה במצב קפוא אז צריך לשקול במצב הזה.

אבל זה לא מדע מדוייק ולצרכי דייטה מספיק לשקול בקרוב. מספיק אפילו לאמוד לפי טבלאות שמציינות כמה יש במנה בקרוב , למשל "שוק עוף עם עור ", או "כרע עוף מבושל בלי עור"...וכ"ד וגם המונחים "גדול" ,"קטן", "בינוני " מספיק טובים.
 
היום שקלתי

150 גרם שווארמה קפוא
במחבט ראיתי שזה איבד המון נולים
הבעיה שרוב המחשבוני קלוריות מתייחסים למוצרים כאל מוצרים טריים, ככה שאין לי שום כיוון לדעת כמה גרם/קלוריות אכלתי.
 

אבי519

New member
יש טבלאות שבהם כתוב כמה זה כשזה מבושל או צלוי

http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

 
כדאי להתייחס למשקל לפני בישול בטבלאות המזון

בכל הנושא של בישול מזון יש שינויי משקל וצריך לשים לב למה מתייחסים בטבלאות המזון \ תוויות המזון. במקרה של אורז, פסטות וכו יש תוספת מאוד נכבדת של מים למשקל המזון המבושל, במקרה של בשרים יש איבוד של מים. בעקרון טבלת המזון מפרטת על מה מדובר- אם מדובר בבשר לא מבושל או בבשר מבושל \ צלוי וכו. באופן כללי כדאי להתייחס למשקל הבשר לפני הבישול כדי לנטרל את הגורם של כמה "שורפים" את האוכל.
לכן אני באופן כללי ממליצה להתייחס למשקל לפני בישול, זה הכי נייטרלי.
 
בשר לפני בישול

ואם הבשר קפוא?
אני מפשיר אותו שעה-שעתיים אבל עדיין זה לא מאבד את כל הנוזלים בשביל שיחשב לטרי
כנל לגבי דג אני שם אותו במים ומפשיר שעתיים, אבל עדיין מרגיש שיש בתוכו נוזלים לפני הבישול.
אני מניח שהשיטה שלך טובה רק אם אני מפשר את המוצר בין 4 ל 5 שעות ואז אין בבשר שום מים
 
בשר לפני בישול ומופשר

זה לא קשור רק להפשרה. יש תוספת נוזלים בבשר שלא יוצאים בהפשרה. בכל מקרה הכוונה בטבלאות המזון היא לבשר מופשר לפני בישול
 
למעלה