אובדן ערכים תזונתיים

cavok

New member
אובדן ערכים תזונתיים

אפשר לדעת עד כמה מאבדים ערכים תזונתיים אם סוחטים מיץ לימון ושמים במקרר לבין שתייה מיידית?
 
עיקר האבדן הוא חמצון של וויטמין C

החימצון תלוי בזמן, יותר זמן יותר מגע עם חמצן, יותר הרס של וויטמין C
אם המיץ נמצא בתוך בקבוק, במקרר, סגור במכסה, עם מינימום אוויר בבקבוק, ומספר מזערי של פתיחות של הבקבוק במהלך השימוש, אבדן הוויטמין יהיה מינימלי.
היות וכל כך הרבה פרמטרים משפיעים על הרס הוויטמין אי אפשר לאמר מראש כמה ממנו יהרס בלי לדעת את התשובה לכל אלו.
 

אבי519

New member
נכון , לדעתי זה בטל בשישים.

למשל בכוס מיץ תפוזים סחוט, בכל כוס שעשויה מיותר מארבעה תפוזים יש יותר מ פי שניים* ויטמין C ממה שאדם זקוק ליום, אז לא קורה כלום אם חלק קטן מזה מתחמצן.

*(בכל תפוז יש כ 50 מ"ג ויטמין C, הכמות שאדם זקוק היא פחות מ 100 מ"ג ליום)
 

cavok

New member
לימון בדבש

השאלה באה על מנת לקבל החלטה אם לסחוט כל בוקר לימון או לסחוט כמות לכל השבוע
רציתי לדעת עד כמה יהיה נזק משמעותי אם אכין מראש
תודה על התשובות
 
למעלה