ספיגת ברזל מהמזון
הי
קודם כל צריך לעשות התאמות תזונתיות רק אם רמת הברזל בדם היא נמוכה. אני מניחה שזה המצב אחרת לא היית שואלת אבל בכל מקרה הייתי חיבת לציין זאת..
בכל מקרה לשאלותייך ובמידה ואת כן צריכה לדאוג למצב הברזל בגופך- אכן יש תחרות על ספיגת הברזל עם טאנינים שנמצאים בתה ויין אדום ואגב גם בשוקולד. וזה לא קשור אם זה בבישול או לא.
לגבי סיבים- אכן יש עניין של תחרות בספיגת הברזל עם חומצה פיטית (בעיקר בדגנים מלאים) וחומצה אוקסאלית (ירקות עליים כהים כמו תרד). לכן לא כדאי לשלב אותם ספציפית עם אכילה של מוצרים עשירים בברזל (בשר אדום- בקר והודו ואיברים פנימיים). הכוונה היא שילוב באותה ארוחה- אם את אוכלת בארוחה אחרת זה בסדר. חוץ מזה כדאי לשלב מוצרים עשירים בויטמין סי (פרי הדר, עגבניות, פילפל).
לסיכום שוב- ההמלצות הנ"ל הן למצב של חוסר ברזל, והן מדברות על שילוב באותה ארוחה, לא להימנע לגמרי מהמוצרים המתחרים עם הברזל ברמה היומית