נהוג לקלף תפוחי אדמה לפני בישול. למה?

מרב נוב

New member
נהוג לקלף תפוחי אדמה לפני בישול. למה?

אני מבשלת ואוכלת עם הקליפה.
 
אכן מנהג פסול שבמקור נבע בגלל הקליפה הלא יפה עם פגמים וכל

מיני דברים דוחים. כיום תפו"א באים עם קליפות יפות ונקיות ואין שום סיבה לקלף אותו במיוחד שהקליפה כוללת ויטמינים הבריאים לגוף.
 

אבי519

New member
גם אני אוכל עם הקליפה

בנוסף: אני גם לא מקלף גזר , אני אוהב לאכול את הקליפה של מנגו... גם דלורית אני מבשל\מאדה ואוכל עם הקליפה.
בתפוחי עץ אני אוהב את הקליפה וגם את החלק האמצעי שכולם זורקים עם הגרעינים .
אני אוכל גם גרעינים של אפרסקים, גוגואים של מישמש ... אני יודע שבגרעינים של תפוח מישמש אפרסק יש קצת ציאניד (כמו בשקדים מרים - שגם אותם אני אוהב) אבל גרעינים זה יותר בריא מאשר מזיק, ואם לא אוכלים כמות מאד גדולה בבת אחת, העקבות של ציאניד שיש בהם לא מזיק בכלל , ורק נותן טעם טוב של מרציפן.
אגב גם קליפות של לימונים אני אוכל, אני שם בסלט לימונים שלמים עם הקליפה חתוכים לקוביות קטנות .
 

מרב נוב

New member
נהדר אתה.


 

רוב הזמן נח

Well-known member
הכל תלוי בחוש הטעם שלך

שמבשלים תפוחי אדמה שלמים עם קליפה בתוך מים
אז הטעם של הקליפה עובר למים במהלך הבישול ונספג אחרי זה לתפוח אדמה ומשנה קצת את טעמו.
&nbsp
אפשר לבשל תפוח אדמה שלם עם קליפה במיקרו. בגלל שהוא לא בתוך מים אז טעם הקליפה לא מגיע לתפוח האדמה עצמו.
&nbsp
מבחינה קולינרית לא יעלה על הדעת להכין פירה מתפוחי אדמה שבושלו במים עם הקליפה.
במיוחד כאשר משתמשים לפירה בחלק מהמים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

moshec5

New member
גם אני מבשל תפוחי אדמה עם הקליפה

אני מנקה אותם ביסודיות כמובן. ולדעתי הקליפה מוסיפה טעם.
 
למעלה