לא אוכל אוכל שעשתה זוגלובק במכונה ( אפילו טבעול לא אוכל)

DANIAVNI

Well-known member
לא אוכל אוכל שעשתה זוגלובק במכונה ( אפילו טבעול לא אוכל)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4747850,00.html

ושזוגלובק לא יבלבלו את המוח על חומרים משמרים.

אם זה נוצר במכונה ויש לזה חיי מדף של יותר מחודש
זה לא יכול להיות בריא, גם אם זה טופו, סייטן וכו'.

חריגים שלי
- לחמניה אחת ביום
- טחינה ושמן זית בכמויות מדודות
- גבינה צהובה 9%
- יוגורט
- טונה משומרת
- פטריות, מלפפונים וזיתים משומרים
- רסק עגבניות
- רטבים : סויה, צ'ילי וכו' - כמויות קטנות
מה לעשות ? צריך לאכול משהו .

- מדי פעם מתפנק במה שבא אבל לא מגזים

אבל לאכול על בסיס קבוע כל מיני מוצרים תעשייתיים
בשום פנים ואופן לא
זה רעלל!!!

אני מאמין שכל התעשייתיים מטמטמים ומשגעים את הגוף
וזה בטח לא טוב לבריאות גם אם לא משמינים מזה.
 

אבי519

New member
הוא נתן כמה דוגמאות

אני למשל משתדל להמנע ממוצרים תעשייתיים ככל הניתן.
יוצאים מהכלל גבינה שמכילה רק חלב - (יש כאלה גם של תנובה וגם טרה).
מרשה לעצמי לחטוא עם קפס נמס , וסוכרזית- פעם ביום , קקאו בלי סוכר.
אוכל הרבה ירקות טריים , פירות, ירקות מאודים .
בשר עוף טרי ודג טרי מבושל ואפוי, (בלי שמן או עם מינימום שמן )
קטניות מבושלות במים.
ביצים.
לחם אני אופה בעצמי.
תבלינים טריים (התבלינים המיובשים והמשומרים עוברים תהליכי עיקור והקרנה ומכילים צבעי מאכל וכימיקלים) .
שותה הרבה מים מהברז , ותה מצמחים שאני מגדל בגינה, קקאו גולמי מבושל, קפה שחור בוץ.
בכללי כחלק מהשיכנוע העצמי שלי לאכול פחות, אני משתדל להוציא מהראש את האוכל כמשהו מהנה, משכנע את עצמי שאוכל זה כדי לחיות בלבד, ומשתדל להנות מדברים אחרים חוץ מאוכל.
משתדל לאכול אוכל אחיד ומשעמם בכוונה, "אכול כדי לחיות רק כדי לא להיות רעב, ולא כדי להנות מאוכל ".
מנסה להוציא את האוכל מהראש, הפסקתי לצפות בתוכניות אוכל ולהתעניין בבישול .
לא אוכל מתוקים, ומנות אחרונות, ועוגות, הכי מתוק שאני אוכל זה תפוח עץ.
לא הולך למסעדות ובתי קפה, מעדיף צורות בילוי שלא קשורות לאוכל.
לא שותה יותר אלכהול בכלל.
 

DANIAVNI

Well-known member
טוב, אם אני דתי לאומי אתה כבר נטורי קרתא

אני לא מסוגל עדיין עד כדי כך.
 

DANIAVNI

Well-known member
מה כן אוכלים

- מוקפץ עם ירקות וחזה עוף
- בשר טחון צרוב במחבת עם בצל וכף טחינה
- טונה במים+אריסה+לימון כבוש+זיתים : מזכיר סנדביץ טוניזאי
- המבורגר של 100 גר' בשר טחון מהסופר
- ביצה
- שיבולת שועל מבושלת

יש הרבה אפשרויות, רק מה, זה דורש כח רצון למשל
יצאתי להליכה וסידורים ונהייתי רעב וקר בחוץ
כמה בא לי איזה שני בורקס גבינה חמימים ועתירי שומן טראנס
או איזה פלאפל באורדע ( 10 ש"ח מנה : בבית זה עולה יותר!)
אבל לא
הגעתי הביתה
ואז עוד יש לי חצי שעה להחזיק כדי לבשל לעצמי
בינתיים בלעתי איזה עגבניה ופלפל אדום וקצת שיבולת שועל
 
למה לוותר על אוכל כאחת מהנאות החיים

ברור שזה לא רעיון טוב לאכול אוכל תעשייתי או לאכול בדוכני רחוב או להזמין אוכל ממסעדה במקום להכין ארוחה ביתית. רק מצד שני להתייחס לאוכל כפונקציונלי בלבד זה חבל. כי אוכל זה כן אחת מהנאות החיים ולבטל את ההנאה הזו לגמרי זה הפסד. אני ממש לא אומרת שצריך לזרום עם מה שמתחשק כמה שמתחשק ומתי שמתחשק. אבל אם אוכלים במסעדה פעם בשבוע ואם מדי פעם אוכלים פלאפל או בורקס - לא בגלל זה הורסים את הבריאות. יש כל כך הרבה מה לעשות כדי לקדם את הבריאות- לשמור על משקל תקין, לאכול ארוחות סבירות בגודלן, לאכול ירקות, לאזן בין סוגי המזון, לגוון בכל קבוצת מזון כדי לכסות על מגוון וויטמינים ומינרלים, לאכול כל 3 שעות ולא להגיע למצבי רעב שמשבשים את פעילות הגוף והתפקוד בכלל. אלה דרישות לא קלות לרוב האנשים ומי שמצליח לעמוד בהן זה כבר כבוד גדול. ומי שעושה את זה עשה כבר את הרוב הגדול של העבודה. אז מדי פעם "חוטאים" אז מה?
 

אבי519

New member
אני רואה את זה כמו שאלכהוליסט מוותר על האלכהול ונרקומן מוותר

על הסם שלו כשהם רוצים להגמל.
עבורם זה ויתור על הנאת חיים אבל שמזיקה להם ולכן הם צריכים להגמל .
אנחנו נרקומנים \אלכהוליסטים של אוכל ולכן עבורנו ההתמכרות לאוכל היא אותו דבר. והגמילה צריכה להיות על אותו בסיס.
ההבדל הוא שאי אפשר לחיות בלי אוכל בלבד, ולכן צריך להגמל מההנאה שבאוכל המיותר , ולאכול רק מה שנחוץ כדי לחיות.
ההבנה שלי שהאוכל בשבילי זה התמכרות וההסתכלות על האובססיה שלי לאוכל כמו על התמכרות עזרה לי לעשות דייטה ולרזות, לא יודע איך זה אצל אחרים , אני מתאר לעצמי שלא כולם כמוני אבל אולי יש עוד כמה שלהם תעזור רק צורת חשיבה "פאטלית" כזאת.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני מאמין יותר בללמוד להתפנק במידה

ולא להתנזר.
 
אוכל כהתמכרות

קודם כל הגישה שלך וכמובן הביצוע ראויים להערכה מה שלא יהיה. ואני מסכימה איתך שמה שהכי חשוב זה שזה עובד לך ואתה מצליח לשמור על המשקל כי זה הכי חשוב לפני הכול. אין על ההרגשה, הבריאות, המראה, המצב רוח ובעצם הכול כשאוכלים מאוזן והמשקל תקין. זה יקר מפז וכל מי שנמצא במקום הזה צריך לטפוח לעצמו על השכם.
ברור מאליו שהגישה הזו מוכרת לי ואני לא בעדה ביסודו של עניין. מעבר לגישה הבסיסית של אוכל כאחת מהנאות החיים יש פה את העניין של המלחמה על סף בלימה ודיברנו על זה רבות אתה ואני. החשש הוא שמחזיקים את הכול על בסיס של כוח רצון והוא עלול להיסדק.
חוץ מזה בניגוד להתמכרויות אחרות כמו לסיגריות או אלכוהול- את החשיפה אליהם אפשר די למנוע. לפחות ברמה היומיומית והאישית. לא קונים ואין. אבל אוכל מציף אותנו מכל עבר, יושבים ליד השולחן עם כולם בארוחות המשפחתיות, וכו וכו.

אני לא מנסה לשנות את דעתך, ממש לא. חס וחלילה להסיט אותך מדרכך. אני באמת מנסה להציג דרך אחרת שאני עובדת לפיה וגם בה המון אנשים עושים תהליכים מדהימים של ירידה במשקל ולא מתנזרים מהכיף.
וכל אחד צריך לבחור את דרכו.
מה שבטוח כולנו מסכימים שאין טעם לשפוך כמויות של שמן באוכל. גם אני אישית מבשלת עם כף של אורז מדודה על סיר שלם ולא עושה סיבובים של שמן מעל הסלט. ושאפשר להכין אוכל נורא טעים בלי הרבה שמן. ברור שאין על מטוגן וזה הכי טעים אין מה לעשות, אבל אפשר לעשות הרבה דברים באפיה עם מינימום שמן. אני מכינה שניצלים עם פירורי לחם בתנור וצ'יפס במכשיר המיוחד להכנה עם מעט שמן. וכן, אפשר להכין הרבה מאכלים בוורסיה עם פחות שומן וזה טעים מאוד. לא נתכחש שהטעם פחות טוב, אבל עדיין טעים מאוד ונותן הרגשה טובה.
 

DANIAVNI

Well-known member
אתן לך דוגמא מה אכלתי היום ואת תחליטי אםן זה רק פונקציונאלי

חזה עוף מתובל בגריל מוקפץ עם
בצל ופטריות +רוטב צ'ילי והוי סטיר
בלחמניה מקמח מלא
עם טחינה וסלט ירקות

העניין הוא שבשבילי חלק מההנאה זה בבישול עצמו .
כך שאי אפשר להשוות אותי למי ששונא לעמוד במטבח

אני כן אוכל בחוץ אבל פעם ב- 5 ק"ג ירידה

או שפעם ב
אוכל פלאפל בפיתה או שווארמה בתור ארוחת צהריים ואוכל הרבה סלט כרוב וגזר לפני ולא משתולל עם הטחינה או עם הקצוות פיתה המטוגנים וכו'.
הנה אכלתי ארוחה לפני כמה ימים ובאמת נדפקתי ב-200 גרם בקצב הירידה
שזה בערך 2200 קלוריות חריגה אבל היה שווה.

אבל גם כן מקפיד על סבירות
שהמנה תהיה בגודל הגיוני
בגלל זה
אני לא אלך למקומות כמו מסעדות דגים של 20 סלטים+20 פיתות
כי זה לבלוס יותר ממנה אחת.
ואם אוכל בכזה מקום אגביל את מספר הפיתות לאחת או שתיים
אבל השנייה כבר תחליף ארוחת ערב באותו יום.
מצד שני, אין לי בעייה לאכול מנת שחיתות של המבורגר + צ'יפס
אבל רק מנה

אני כבר אכלתי כל כך הרבה מרורים
שהיום ברוך השם למדתי לנהל את עצמי מבחינה תזונתית כמו שצריך
אבל כבר עברתי את
הרבבלוף, אטקינס, דיאטת לחמניות וכו'
בסוף למדתי אחרי שעשיתי את כל הטעויות האפשריות
 

DANIAVNI

Well-known member
אפשר להכין אוכל מאוד טעים ובריא ודיאטתי

לדוגמא : במקום פריקסה טוניזאי ( לחמניה מטוגנת עם טונה בשמן וסלטים משמינים )
אני מכין
לחמניה מקמח מלא + טונה במים מעורבבת עם בנפייבר,גזר מגורד אריסה ולימון כבוש זיתים קצוצים ואפשר גם להוסיף ביצה וצלפים - יוצא פיצוץ!!!
 

אבי519

New member
רק מלקרא את זה אני נעשה רעב אפילו שאכלתי צהריים


גם אני מאד אהבתי לבשל , לצפות בתוכניות ותחרויות בישול ולנסות כל מיני גורמה במטבח, ללכת לכל מיני מסעדות ...
בשלב מסויים הבנתי שאני לא מסוגל לשלוט על זה ולווסת את זה, ולהנות רק קצת מאוכל כמו שאתה כותב, ולשלוט בכמות של מה שאני מכניס לבטן העולה ותופחת.
כשעשיתי חשבון של המשקל שאני צריך לרדת והקלוריות שאני צריך לאכול כדי לרזות... הפער בניהם היה כלכך גדול שלא ראיתי שום מקום להכניס את כל הפינוקים.
קיבלתי החלטה להיות רזה ולשלם מחיר ולוותר על ההנאה שבעצם האכילה, לדעתי זה שווה את המחיר. אני מרגיש כאילו סחבתי על עצמי כל החיים תיק של 20-30 קילו והורדתי אותו בבת אחת.
אני מרגיש קל יותר, נוח יותר, שיפור גדול בכושר הגופני, בכושר מיני, בעירנות ובכושר מנטלי ...
שלא לדבר על בעיות רפואיות שפשוט נעלמו - כולסטרול, לחץ דם, צרבות ...
ושלא לדבר על הבגדים שאני יכול ללבוש עכשיו 4-5 מידות פחות מקודם , אני יכול ללבוש את הבגדים של הבן שלי .
ובקשר לאוכל, עכשיו אני לא זקוק לאוכל טעים במיוחד כדי להנות, אני אוכל סתם אוכל טפל, וגם ממנו אני נהנה מספיק, אפשר לאכול את המינימום כדי לחיות ולהנות מדברים אחרים.
 

DANIAVNI

Well-known member
אפשר להנות מאוכל ועדיין לשמור ולרדת

אם בשבילך אוכל שאפשר להנות ממנו זה למשל פטוצ'יני אלפרדו או פיצה משפחתית
שלימה עם פפרוני אז אנחנו בבעייה
אבל
מה הבעייה במוקפץ של 100 גרם אטריות ביצים ( גולמי) + ירקות + 2 כפות שמן + רטבים ???
זה גג 800 קלוריות ואם האטריות מקמח מלא או אודון יפאני ומבושלות אל דנטה אז בכלל .

אני חושב שיש לך אמונה שגוייה שטעים = משמין וזה ממש לא כך .

נגיד ניגוב חומוס עם בשר
100 גרם סלט חומוס + פיתה מקמח מלא+ 50 גר' בשר טחון מוקפץ + סלט ירקות גדול
בערך 800 קלוריות
אתה רוצה גם צ'יפס?
תחתוך תפוח אדמה דזירה לסלייסים דקים במנדולינה
תצבע אותו עם טיפל'ה שמן זית ותשלח ל-5 דקות במיקרוגל בעוצמ מירבית
או שתשקיע במכשיר הזה של 1000 שח לציפס עם כף שמן אחת של טפאל.

אז נכון : תשפוך מלמעלה ימבה שמן זית ותאכל 3 פיתות מקמח לבן עם צ'יפס מטוגן ליד ואולי גם כמה פלאפלים
וגמרת את תקציב הקלוריות היומי של היום ואולי גם מחר אבל אפשר כך ואפשר גם אחרת.
 

אבי519

New member
תראה אני הגעתי לתובנה שלא כולם אותו דבר

מה שעובד אצלי אולי לא עובד אצלך ולהפך.
אני חושב שאני נשאר רזה רק בגלל שהפסקתי לחשוב שאני צריך לעשות מה שאחרים עושים.
אני כבר שנה וחצי אוכל רק כשאני חייב לאכול, ורק את מה שקבעתי לעצמי מראש .
התפריט שלי מבוסס על ירקות טריים ומאודים פירות, גבינה רזה, קטניות מבושלות, בשר רזה, דג, ביצים. ושתי פרוסות לחם מקמח מלא ביום, וגרעינים, ואגוזים.
שנית אני לא מוסיף בכלל שום שמן לאוכל, ולא אוכל שום דברים מטוגנים בשמן.
אני לא אוכל חומוס וטחינה בכלל , בגלל שאני מתיחס לטחינה כמו אל שמן נקי, (מבחינה תזונתית זה לא רחוק מזה) מקסימום אוכל רק כף אחת חומוס ביתי שאישתי עושה לפעמים כף אחת על פרוסת לחם , בערך פעם בחודש, (רק כדי שלא אשכח בכלל מה זה ).
לחם אני אוכל רק שתי פרוסות לחם מקמח מלא אורגני פעם ביום.
לא אוכל איטריות בכלל, שום פסטות, לא מאכלים שמכילים הרבה עמילן כמו אורז פסטות מאפים תפוחי אדמה בטטות (זה כמו סוכר כי עמילן =סוכר).
יוצא מהכלל אולי תפוח אדמה\בטטה מתוקה 1-2 יחידות קטנים פעם בשבוע או פעם בשבועיים , ורק מבושל בלי שמן או מבושל במים או מאודה.
וזה לא רק העניין של מספר הקלוריות אלא של הכרה עצמית ,זה עיקרון שאם אני שובר אותו אני נסחף די מהר לצלחות עמוסות חומוס והימבה שמן זית ועם בשר כבש או פול באמצע ולאפה או שתי פיתות לייד...


התפריט שלי הוא תפריט קבוע ומוכן ומחושב במסמרות.
אני יודע מראש בדיוק מה אני אוכל באיזו שעה היום מחר בעוד שבוע ובעוד חודש.
הגוון שלי הוא רק בקצת המרכיבים בסלט או בצורת הטיבול של הבשר או איזו ביצה למשל חביתה או עיין .
אני מאמין שככל שהאוכל יותר "מונוטוני ומשעמם ואחיד " ככה יותר קל לי לעמוד בדייטה הזאת לאורך זמן ולא לרצות לחרוג ממנה.
 

DANIAVNI

Well-known member
הבנתי אותך לגבי הכל חוץ מהשמן

לפי הידוע לי
ולפי מה שנמסר לי על ידי דיאטנים מקצועיים
יש לגוף צורך גם בשומן בריא ( שמן זית, טחינה, אומגה 3, קנולה )
לא לצרוך בכלל מהשומן הטוב זה גם לא נכון .

HDL / LDL - אתה מבין אותי נכון ?
 

אבי519

New member
יש נושא של שומן הכללי , ויש נושא של סוג השומן

שומן כללי:
הגוף זקוק לסה"כ כמות של שומן שהיא כ 30% מסך הקלוריות שהוא מקבל מהתזונה (זה לפי המלצת הרשויות בימנו)
למשל גבר בגובה 175 שצריך כ 2500 קלוריות כדי לשמור על משקל תקין זקוק ש 750 מהקלוריות האלה יגיעו משומן.
אם נחלק ל 9 (כי בכל גרם שומן יש 9 קלוריות) נקבל שגבר בגובה 75 ס"מ זקוק ל 83 גרם שומן כללי בתזונה שלו.
כל מה שהגוף מקבל מעבר לכמות הזאת זה שומן מיותר שנצבר בגוף בשכבות השומן כרזרווה לשעת צרה- וזה מה שגורם לנו להשמין.
חומצות שומן:
השומן מורכב מיחידות שנקראות חומצות שומן ,( בגלל שמבחינה כימית הם חומצות אורגניות) החומצות ההלו מחברות ע"י מולקולה של גליצרין לטרי גליצריד שהוא השומן .לכל סוג של שומן יש תפקיד שונה בגוף ולכן הגוף זקוקו לסוגים שונים לתיפקוד תקין.
את רוב חומצות השומן הגוף יכול לפרק ולהרכיב כרצונו , הוא יודע גם להפיק חומצות שומן מחומרים אחרים כמו פחממות וחלבונים ... חוץ משתי חומצות שומן שהוא לא יכול להרכיב בעצמו ולכן זקוק לקבל אותם מהמזון כמו שהן- אלה נקראות חומצות שומן חיוניות - אומגה 3 ואומגה 6.
אם הגוף לא מקבל את אחת או יותר משתי החומצות האלה הוא משתמש בשומנים אחרים במקומם ומיצר את השומנים בצורה לא נכונה, ואז הם גורמים למחלת יתר שומנים בדם לטרשת עורקים וכן הלאה.
בנוסף נמצא שאם הוא מקבל את אחת החומצות הללו בעודף (בדרך כלל הבעיה היא עם עודף של אומגה 6 ) הוא ישתמש בה במקום החומצה השניה, וגם אז יווצרו שומנים לא טובים ובעיות בריאותיות. במזון שלנו יש עודף גדול מאד של אומגה 6 , ולכן ממליצים לאכול אומגה 3.
באופן כללי:
בכל דבר שאנחנו אוכלים יש שומן- אם תבדוק את הערכים התזונתיים של פטרוזיליה וחסה וגזר שנדמה שאים בהם שום שומן תראה שאפילו בהם יש שומן .
סכ" השומן שאתה אוכל ביום בתזונה הרגילה עולה בדרך כלל בהרבה על ה %30 האלה שכתבתי בהתחלה .
אם אתה גם אוכל ביצים בשר וגבינות שבהם יש באופן טיבעי הרבה שומן וגם מוסיף שמן לאוכל אתה עובר די בקלות את הערך הזה.
ולמה אני נמנע משמן ? - כי שמן הוא מוצר מזוקק - למשל שמן סויה: לוקחים את גרעין הסויה שמכיל הרבה חומרים בריאים ויטמינים חלבונים ... מסלקים ממנו את כל החומרים האחרים, ומזקקים ממנו רק את החומר הכי פחות בריא שיש בו - השמן .
לכן תמיד עדיף לאכול את הצמח השלם גרעין החמניה או גרעים התירס או פול הסויה אבוקדו שלם או זית שלם ולא את השמן שלו.
שמן זה מוצר תעשייתי כמו מיץ של פרי - במיץ של פרי מסלקים את כל הסיבים התזונתיים חלק מהויטמינים את החלבון ויתר הדברים הבריאים ומשאירים את הסוכר והמים שיש בפרי.
 

DANIAVNI

Well-known member
תודה, מסובך לי ..., אני צריך לחשוב על דבריך ואז אחזור לנושא

 

אבי519

New member
בשורה התחתונה אם אתה אוכל מוצרי חלב בשר ביצים

אגוזים וגרעינים אבוקדו אולי חומוס או טחינה , קטניות שונות, מאפים (לחם), דגנים, אתה מקבל מספיק די והותר שמנים וכל שמן נוסף שתוסיף לאוכל בשיול בטיגון או בצרת טיבול הוא מעבר למה שהגוף צריך.
 
למעלה