עוגה ראשונה...

עוגה ראשונה...

היא קצת עלובה כי רק רציתי להתנסות בחומר ולא ממש תכננתי מה אני הולכת לעשות.... עשיתי שימוש סמלי בחותכנים ובצבעים סתם כדי לראות איך זה ולא שקדתי מדי על שילוב צבעים ועיצוב מורכב אז תסלחו לי :) העוגה יצאה לי שוב נמוכה למרות ששיניתי את המתכון וגם לא ממש הצלחתי ליישר אותה עם סכין אבל לא נורא... לא יצא יפה לדעתי אבל יצא מאדדד טעים! בכל אופן המסקנות הן ש: - ללוש בצק ולרדד אותו שורפים ה-מ-ו-ן קלוריות! זה היה ממש קשה! - צריך לשים מ-ל-א צבע מאכל בבצק כדי שזה יתפוס. בבצק הורוד בכלל שמתי צבע אדום וכמה שהוספתי והוספתי זה עדיין נשאר וורוד! והצבע בקושי ירד לי מהידיים... - אסור לשים את הבצק על עוגה חמה! אני לא יודעת מה עבר לי בראש כשעשיתי את זה אבל זה לא היה חכם! - נעשו לי סדקים בבצק ואני לא יודעת למה :( - הרוטב שוקולד שהכנתי לציפוי העוגה מאד מלכלך! כפי שניתן גם לראות בתמונה, זה קצת לכלך את השוליים של הבצק ואת הבסיס. - הבצק סוכר פשוט טעים!!! מתכננת עוד ניסיון היום, אולי לצייר על עוגה, נראה...
 

net the jet

New member
יצא לך יופי לעוגה 1. לגבי המסקנות...

הלואי ולישה היתה שורפת קלוריות- כבר הייתי דקיקה
לצבע חזק צריך די הברה צבע- תלוי גם איזה צבע.... יש צבעים שטיפת צבע יוצרת צבע כהה, כמו צהוב למשל... לאדום\שחור צריך להוסיף די הרבה ! הסדקים בגל שהעוגה לא מונחת על משטח יציב, כל תזוזה גורמת לסדקים בבצק היבש. למניעת ליכלוך, אני מניחה חתיכות נייר מתחת לעוגה לפני הציפוי ואז פשוט מסירה.
 

lzabari

New member
יופי של עוגה ראשונה

קצת אימון ואיתו בא הניסיון. את רואה שכבר למדת על בשרך כל מיני טיפים לשיפור העבודה בבצק. מוסיפה לדבריה של נטע.. מומלץ להוסיף סגירה לעוגה ואז לא יראו את השוקולד שמציץ מתחת לבצק וגם יאטום את העוגה
 
יו תודה לשתיכן על המחמאות והתשובות ../images/Emo9.gif

בהחלט הולכת עוד להתאמן הרבה, זה כיף!!! עכשיו שאלה קטנה בקשר לציור על עוגה. ראיתי בכמה מקומות שלפני שמניחים את הנייר אפייה עם השרטוט הפוך כדי להעביר את הציור, צריך להרטיב את העוגה קלות... מכיוון שההרטבה הרי לא מתייבשת וסתם עושה לי בלאגן, הייתי מעדיפה לא להרטיב, אבל האם הציור יעבור באותה הקלות?
 

lzabari

New member
אני תמיד מעבירה את הציור

ללא הרטבה ותמיד על בצק טרי וזה עובר מצויין. מצאתי שההרטבה דווקא מעצבנת כי זה גורם לכל העניין להיות דביק ולא נוח לעבודה
 
עוגה שנייה...

טרי טרי! היה יותר קל והיה כיף לצייר! סוף סוף העוגה יצאה לי לא נמוכה כ"כ! בדיוק יש לי היום מסיבת יום הולדת של חברה אז במקרה גם יצא שהעוגה תמצא בית חם :) והציור באמת יצא בקלות גם בלי מים! ושמתי ניירות מתחת לעוגה כשמרחתי את השוקולד אז גם היה הרבה יותר נקי הפעם
אז תודה על העצות המועילות... ועוד שבועיים תהיה עוד עוגה (הפעם ה-עוגה, ליומולדת של אמא!)
 

lzabari

New member
איזה מהירות...

כל הכבוד!!! שיפור משמעותי .. הציור יצא לך נהדר ... מחכים לעוגות הבאות
 
האותיות...

עם זה
זה עלה 20 ש"ח בפרטי טיים וזה נחמד, אבל זה לא הכי נוח וזה דורש קצת אלתור...
 
האותיות...

עם זה
זה עלה 20 ש"ח בפרטי טיים וזה נחמד, אבל זה לא הכי נוח וזה דורש קצת אלתור...
 
וואוו איזו השתפרות!

עוגה נהדרת!! הכתב נהדר! והציור מהמם! כל הכבוד! והמתכון לעוגה ללא שמן שהבטחתי: כוס וחצי קמח כוס וחצי סוכר קליפה מגוררת מלימון שלם מיץ מלימון שלם 6 ביצים מופרדות חצי שקית א. אפיה. להקציף חלבונים וסוכר ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים ולאפות בחום ביינוני עד שהקייסם יוצא יבש. אני מחליפה לפעמים את הלימון בכל פרי הדר אחר ויוצא נהדר! אפשר להוסיף אגוזים ומה שבא לך להעשרת הבלילה. אני אשמח לשמוע איך יצא לך!
 
למעלה