לא מצליחה

לא מצליחה

איפה שלא קראתי והסתכלתי ברגע שרוצים לאפות עוגה בחושה שתתפח ותגבהה צריכים לרפד את התבנית בנייר אפייה יותר גבוה מהתבנית. אני עושה את זה, אני אפילו מכינה בלילה כפולה לעוגה והעוגה לא מגיעה לקצה התבנית בכלל......למה??? ועוד אחרי שאני מוציאה מהתנור שהיא מתחילה להתקרר היא עוד יורדת קצת.....למה? איך אני יכולה לאפות עוגה שתצא לי גבוהה? איך אני יכולה לאפות את העוגה שתצא לי שווה בגובה בכל התבנית [למרות שאני אופה על טמפרטורה נמוכה] כי אחרי כל אפיה יוצא לי לחתוך את העוגה בשביל שתצא שווה בגובה וככה זה מקטין לי את העוגה....
 

net the jet

New member
קודם כל - המתכון. כמו שכתבתי יותר מפעם אחת

וגם במאמר בטאגלינס של הפורום השני כתבתי- מתכון לעוגה ישרה זה ענין של כימיה של המרכיבים השונים.... אז עד שנופלים על מתכון כזה 0 או שמנסים או מפה לאוזן ) יכול לקחת זמן. אז אני יכולה להגיד שהמתכון של העוגה שלי יוצא ישר כמו פלס.... מקסימום בטן קטנטנה של חודש ראשון שעם הקירור יורדת. זה כמובן בתנאי שמודדים כמו שצריך ולא מחפפים....( כמויות החומרים שבעוגה ) דבר שני- גובה זה פונקציה של כמות בלילה ביחס לתבנית. אז שוב... לומדים.... מנסיון שלי, העוגה שלי בלילה וחצי בסיר ג'חנון\רינג 24 יוצאת מאד גבוהה. כמות אחת ב 22 תצא ענקית..... אפיה בחום 160 לאורך זמן. אם עוגה שוקעת אחרי האפיה סימן שלא נאפתה מספיק. לא לפחד לאפות עוגה עד שקיסם י-ב-ש. במיוחד אם זו עוגה שאח,כ מצפים בבצק סוכר.. יחד עם קרם\ריבה או כל מה שלא מורחים+הבצק שאוטם ושומר בפנים על הלחות היא לא תצא יבשה ! ככה שבאמת לא לפחד לאפות כמו שצריך. מקוה שעזרתי. בהצלחה
 
לא הבנתי

אני לא מוצאת במאמרים מתכון לעוגה בחושה אפשר לשלוח לי קישור בבקשה? ולא הבנתי, את אופה את העוגה שלך בסיר ג'חנון? בסיר ג'חנון [קוטר 24] את אופה את הכמות של בלילה וחצי?
 

net the jet

New member
בפנים קישור להמון מתכונים- הרוב שם עוגות

בחושות. אני אופה בסירי ג'חנון, חוסך לי את הכנת הנייר לרינג.... והגודל זהה. בסיר 24 אני אופה כמות וחצי.
 

bhs

New member
הצלת אותי -אחרי עוגה שיצאה כמו הר

עשיתי לפי המרשם - במקום אשל שמתי דנונה רום וצימוקים במקום חמאה כוס שמן - ויצא נפלא גבוה ויציב. תודה
 
למעלה