y o y o i t
New member
קצת חדשה עם המון שאלות
אני מודה שהפורומים האלו ממכרים (זה והמקביל) ואני יכולה לשבת שעות ורק לתכנן עוגות לעתיד אז בקרוב יש לי הזדמנות לעוגת יומולדת (עוד שבועים) לחברה. עשיתי עוגה לבת שלי במעון (מצ"ב) ויש לי המון שאלות שהסקתי ממנה לעוגה הבאה: 1. התכנון היה בכלל של עוגת מתנה- חשבתי שזה פשוט רק לחתוך סרטים ולהניח מסביב...מסתבר שזה מסובך מאוד למי שאין גלגלת מיוחדת.אז יש דרך אחרת שפספסתי? (ואני עוד לא מדברת על הפרח שבמרכז שאותו בכלל זה כנראה סיפור) לכן התוצאה היא רק הפרחים מחותכנים האלו. 2.הגנאש מאוד מלכלך!!! איך אני מצפה את העוגה בלי שכל העולם יתלכלך? הציפוי צריך להעשות על המשטח איתו אני מגישה?מה שמביא אותי שוב לשאלה איך אני עושה את הסוף של העוגה (לדחוף מתחת?) בלי שהכל יתלכלך? 3.עם איזה מכחולים משתמשים?מיוחדים לאוכל?אפשר גם של אומנות?(חדשים כמובן...)אפשר של איפור?(חדשים כמובן?) 4. איך מגיעים לצבעים החזקים והמרהיבים שיש בעוגות כאן?יצאו לי צבעים פסטליים למדי... 5.מכיוון שאני לא עוסקת בזה באופן מקצועי אלא רק פה ושם... על מה אפשר להניח את העוגה שתהיה יציבה (אני לא מתכוונת ללכת לנגר בשביל 3 מגשים...בעצם אם זאת התשובה אז אולי כן אלך) 6.לא יודעת אם שמים כאן לב- אבל הייתה לי בעיה רצינית עם הספרה- 2. רציתי להדגיש אותה בעזרת תיחום בצבע מאכל בשוליים ויצא נוראי. אז אין איזה מחק או משהו כזה? כי כבר הדבקתי אותה והיא נשארה דבוקה- אין דרך להוציא מה שהדבקתי בלי למשוך את כל הציפוי? 7. עשיתי את אותה עוגה לחגיגה למשפחה בבית ובעוגה תקעתי שיפודי ממתקים(אין לי תמונה) השיפודים זזו וקרעו לי את הציפו במין "שבילים" מאוד לא יפים... איך עושים את זה? הרי ראיתי כבר כמה עוגות עם שיפודים תקועים בהם... זה בגלל השיפוע? הכובד? החומר? אני מאוד מודה למי מכם שתהיה סבלנית לענות לי על מה שאפשר
ואשמח להצטרף כפעילה ויוצרת
אני מודה שהפורומים האלו ממכרים (זה והמקביל) ואני יכולה לשבת שעות ורק לתכנן עוגות לעתיד אז בקרוב יש לי הזדמנות לעוגת יומולדת (עוד שבועים) לחברה. עשיתי עוגה לבת שלי במעון (מצ"ב) ויש לי המון שאלות שהסקתי ממנה לעוגה הבאה: 1. התכנון היה בכלל של עוגת מתנה- חשבתי שזה פשוט רק לחתוך סרטים ולהניח מסביב...מסתבר שזה מסובך מאוד למי שאין גלגלת מיוחדת.אז יש דרך אחרת שפספסתי? (ואני עוד לא מדברת על הפרח שבמרכז שאותו בכלל זה כנראה סיפור) לכן התוצאה היא רק הפרחים מחותכנים האלו. 2.הגנאש מאוד מלכלך!!! איך אני מצפה את העוגה בלי שכל העולם יתלכלך? הציפוי צריך להעשות על המשטח איתו אני מגישה?מה שמביא אותי שוב לשאלה איך אני עושה את הסוף של העוגה (לדחוף מתחת?) בלי שהכל יתלכלך? 3.עם איזה מכחולים משתמשים?מיוחדים לאוכל?אפשר גם של אומנות?(חדשים כמובן...)אפשר של איפור?(חדשים כמובן?) 4. איך מגיעים לצבעים החזקים והמרהיבים שיש בעוגות כאן?יצאו לי צבעים פסטליים למדי... 5.מכיוון שאני לא עוסקת בזה באופן מקצועי אלא רק פה ושם... על מה אפשר להניח את העוגה שתהיה יציבה (אני לא מתכוונת ללכת לנגר בשביל 3 מגשים...בעצם אם זאת התשובה אז אולי כן אלך) 6.לא יודעת אם שמים כאן לב- אבל הייתה לי בעיה רצינית עם הספרה- 2. רציתי להדגיש אותה בעזרת תיחום בצבע מאכל בשוליים ויצא נוראי. אז אין איזה מחק או משהו כזה? כי כבר הדבקתי אותה והיא נשארה דבוקה- אין דרך להוציא מה שהדבקתי בלי למשוך את כל הציפוי? 7. עשיתי את אותה עוגה לחגיגה למשפחה בבית ובעוגה תקעתי שיפודי ממתקים(אין לי תמונה) השיפודים זזו וקרעו לי את הציפו במין "שבילים" מאוד לא יפים... איך עושים את זה? הרי ראיתי כבר כמה עוגות עם שיפודים תקועים בהם... זה בגלל השיפוע? הכובד? החומר? אני מאוד מודה למי מכם שתהיה סבלנית לענות לי על מה שאפשר