שרשור מתכונים קלילים ומהירים

נתחלי?- קציצות בשר אפויות

קציצות בשר אפויות רכות ונימוחות - ניקי ב מצרכים: חצי קילו בשר טחון בטטה קטנה רכה מעוכה 2 בצלים קצוצים מטוגנים חצי כוס פירורי לחם חצי כפית א. סודה לשתיה ביצה פטרוזיליה קצוצה מעט קינמון (לא חובה) א. מרק מל"פ הכנה: לחמם תנור בחום בינוני, לערבב את כל המצרכים. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן,ליצור קציצות ולשטח. לסדר בתבנית, להכניס לתנור, בסביבות 30 דקות בתנור. 10 - 15 דקות כל צד עד שמשחים - מזהיב בתאבון
אני לא שמה קינמן וסודה לשתיה.
 
כבדים ביין עם פסטה פנה

כבדים ביין עם פסטה פנה המצרכים: 1 חבילה פסטה פנה 400 גר' כבדי עוף 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול, חתוך לטבעות 2 שיני שום פלפל שחוק גרוס גס 1/2 כוס יין לבן יבש מלח פטרוזיליה אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבצל בשמן זית. 2. כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים למחבת את השום ואת הכבדים, חתוכים כל אחד ל-4 חלקים. 3. מטגנים את הכבדים והופכים מעת לעת עד שהם משנים את צבעם (מקסימום 5 דקות) 4. מוסיפים למחבת את היין, הפלפל השחור והמלח ומבשלים על אש גבוהה במשך 6 דקות נוספות. 5. מבשלים את הפסטה אל-דנטה. 6. כאשר הפסטה מוכנה, שופכים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הכבדים. 7. מערבבים דקה נוספת על האש ומגישים מייד. 8. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או "תלתלי פרמזן".
 
תבשיל עוף בדבש

תבשיל עוף בדבש 1 עוף 3 בצלים גדולים 1/4 כוס רוטב סויה 3 כפות דבש 1 כפית פלפל שחור 1/4 כפית פלפל אנגלי 1 כפית מלח 1 כוס מים רותחים 2 כפות שמן 1.פורסים את הבצלים ומחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. 2. מוסיפים את העוף לסיר ומטגנים כרבע שעה. מערבבים את הדבש במים הרותחים עד שהוא נמס לחלוטין. 3. מוסיפים לסיר את התבלינים, הסויה ותערובת המים והדבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה, כשעתיים. * התבשיל מוכן כשהבשר רך מאוד ושחום ונותרים מעט מאוד נוזלים
 
ועוד קצת עוף

עוף בציפוי קריספי-ניקי ב מצרכים: 10 שוקיים 1/4 כוס שמן זית 1 כפית גדושה שום כתוש 1 כפית גדושה פפריקה 1 כף אבקת מרק 1 כף דבש מל"פ 2 שקיות ביסלי גריל מרוסק חצי כוס פירורי לחם אופן ההכנה: לחמם תנור ל200 מעלות. לערבב את כל החומרים (חוץ מפירורי הלחם והביסלי), "לסבן" את השוקיים מכל הכיוונים. לערבב את הביסלי המרוסק ופירורי הלחם. לטבול את השוקיים בתערובת פירורי הלחם והביסלי ולצפות מכל הכיוונים להניח את השוקיים בתבנית על נייר אפיה שהברשנו בשמן, לטפטף מעל השוקיים שמן זית. להכניס לתנור , בסביבות 30 - 40 דקות, או עד שמשחים להפוך את השוקיים מידי פעם. לגזור ריבועים מנייר כסף ולעטוף את רגל השוק.
הערה: אני לא שמה ביסלי גריל אלא רק פירורי לחם
 
תפוחי אדמה קריספיים

תפוחי אדמה קריספיים - ניקי ב מצרכים: 4 תפוחי אדמה שריככנו מראש (חצי בישול) 1/4 כוס שמן זית 2 כפות שמן זית 2 כפות פירורי לחם כפית פפריקה פטרוזיליה קצוצה א. מרק כמון מלח גס פש"ג (פלפל שחור גרוס) הכנה:. לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות. לערבב את שאר המצרכים (חוץ מ 2 כפות שמן זית), לצפות את תפוחי האדמה מכל הכיוונים. לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית. להוסיף לרוטב שנשאר בקערה 2 כפות שמן זית לערבב. ליצוק בעזרת כף את שארית הרוטב על התפוחי אדמה. בסביבות 30 דקות בתנור. הערות: לא לערבב את תפוחי האדמה שהם בתנור
 
במיוחד ללילה הקר - מרק ירקות

זמן ההכנה ללא בישול בערך 10 דקות. (הבישול כמובן מאריך את משך הבישול) המצרכים: בצל קצוץ. 3-4 שיני שום כתוש (ניתן קפוא) ראש סלרי (קלוף) שורש פטרוזיליה (קלוף) חופן של גבעולי פטרוזיליה קשורים בחוט 1.5 ליטר מים שקית של לקט נורמנדי של סנפרוסט הכולל גזר ברוקולי וכרובית 4 כפות שטוחות אבקת מרק עוף (פרווה או בשרי) 4 כפות גדושות שיבולת שועל (קווקר) מלח ופלפל אופן ההכנה: להזהיב את הבצל ולקראת הסוף אני מוסיפה את השום. מוסיפים את המים, ראש הסלרי, שורש פטרוזיליה והפטרוזילה ומביאים את המים לרתיחה (על אש גבוהה) לאחר שהמים רתחו מוסיפים את לקט הנורמנדי ומביאים שוב לרתיחה (אש גבוהה). לאחר שרתח מקטינים את האש מוסיפים את אבקת המרק, את שיבות השועל, המלח והפלפל מערבבים ומשאירים על אש נמוכה/בינונית כחצי שעה http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1170067
 
לזניה

משמנים תבנית אפיה, מניחים עליה איטריות ללזניה - אלו שלא מצריכות בישול קודם. בקערה מערבבים 2 קופסאות קוטג', 1 קופסא קטנה של רסק עגסניות,מעט שום כתוש (לפי הטעם) שאריות של גבנ"צ מכל הסוגים שיש, מורחים שכבה מהתערובת על עלי הלזניה, מכסים בשכבת עלי לזניה נוספים וכך עדשמסיימים את המילוי - שכבה אחרונה צריכה להיות מהמילוי ולא מהעלים. שופכים למעלה מיכל שמנת מתוקה שעירבבנו בו ביצה (לשומרי משקל אפשר להשתמש עם חלב במקום השמנת). מכנסים לתנור לאפיה על שהעלים רכים והלזניה מוכנה. טיפים - ניתן להוסיף לתערובת הגבינות עשבי תיבול, זיתים, פטריות, בצל מטוגן,עגבניות טריות קצוצות , והשוס שגילינו לאחרונה זה להוסיף פירה מבטטה לתערובת. בתאבון
 
למעלה