לזניה
משמנים תבנית אפיה, מניחים עליה איטריות ללזניה - אלו שלא מצריכות בישול קודם. בקערה מערבבים 2 קופסאות קוטג', 1 קופסא קטנה של רסק עגסניות,מעט שום כתוש (לפי הטעם) שאריות של גבנ"צ מכל הסוגים שיש, מורחים שכבה מהתערובת על עלי הלזניה, מכסים בשכבת עלי לזניה נוספים וכך עדשמסיימים את המילוי - שכבה אחרונה צריכה להיות מהמילוי ולא מהעלים. שופכים למעלה מיכל שמנת מתוקה שעירבבנו בו ביצה (לשומרי משקל אפשר להשתמש עם חלב במקום השמנת). מכנסים לתנור לאפיה על שהעלים רכים והלזניה מוכנה. טיפים - ניתן להוסיף לתערובת הגבינות עשבי תיבול, זיתים, פטריות, בצל מטוגן,עגבניות טריות קצוצות , והשוס שגילינו לאחרונה זה להוסיף פירה מבטטה לתערובת. בתאבון