שרשור מתכונים קלילים ומהירים

Noich80

New member
../images/Emo32.gif שרשור מתכונים קלילים ומהירים

אז ככה- אתמול היום לי אורחים לארוחת ערב קלילה. מכיוון שעבדתי מאוחר וחזרנו מהסופר רק חצי שעה לפני שהם הגיעו, הכנתי ארוחת ערב ב 15 שעה, שבעיני נראתה מיליון דולר. אבל (או ברוח ארץ נהדרת אמה-מה), יש לי ממש מעט מתכונים כאלה, מנצחים, שלוקח רבע שעה גג להכין. אז חשבתי - אולי נחלוק כאן מתכונים כאלה- לכל אחת/אחד בטוח יש כמה משלה/ו...
אבל- רק מתכונים שלוקח 10 דקות רבע שעה להכין! זו הפואנטה של השרשור... יאללה- שפכו- אני יודעת שיש לכן/ם
 

יעל 55

New member
יש לי יש לי

כרובית עם פרורי לחם: לוקחים כרובית, חותכים לפרחים בנוניים, שמים בשקית קוקי. שופכים לתוך השקית שמן זית ומנערים טוב טוב שהפרחי כרובית יהיו מצופים בשמן זית. מוסיפים פירורי לחם, מלח, ופפריקה מתוקה ושוב מנערים טוב טוב עד שהפרחי כרובית מצופים בתערובת. שמים את השקית קוקי על צלחת ומחוררים למעלה כמה חורים עם קיסם. מכניסים למיקרו ל- 12 דקות וזהו
 

Noich80

New member
../images/Emo71.gifאני אתחיל- לביבות תירס מעולות

חומרים: 1.5-2 קופסאות תירס משומר (אפשר טרי אם אוהבים, הכמות תירס תלויה בכמות התירס שרוצים בפנים, אני אוהבת הרבה) 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 4 ביצים 6 כפות קמח סה טו. מערבבים הכל בקערה, יוצקים לביבות למחבת (בגלל שהן די עתירות קלוריות אני מטגנת אותן על טפלון עם טיפטיפה תרסיס שמן, לדעתי טעים יותר שהן לא ספוגות בשמן) מטגנים בערך דקה מכל צד. גיוונים: אפשר להוסיף צ'ילי גרוס או עירית לתערובת... גיוונים 2: אפשר להכין יוגורט עם עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ לשים מעל
 

Noich80

New member
../images/Emo71.gif הסלט של כפרה

כפרה חברה שלי עושה את הסלט הטעעעעעעעעעעעעעעעעים הזה: פקאן סיני פטריות חתוכות בצל ירוק חתוך סויה מערבבים הכל בקערה, מוסיפית את הסויה לפי הטעם. גררררר גיוונים: אני הייתי מוסיפה קצת טופו מוקפץ בסויה למי שחובב את הזאנר כמוני...
 

ק א סי

New member
../images/Emo45.gif סלט מעולה. ואפשר גם פקאן רגיל מוקפץ קלות

ואני גם מוסיפה לפעמים שומשום קלוי.
 

Noich80

New member
../images/Emo71.gif קוביות חלומי

זה כל כך טעים!!!! גבינת חלומי (אני אוהבת של מחלבות גד) ביצה קמח פירורי לחם חותכים את גוש החלומי כפי שאוהבים (קוביות קטנות, אצבעות, פרוסות "שניצל") ומכינים כמו שניצל- מקמחים, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם. מטגנים במחבת עם שמן קנולה מכל הצדדים עד להזהבה. הגשה: אני אוהבת לחתוך חסה ולהניח עליה את הקוביות. אפשר גם לשפד את הקוביות על שיפוד זה בכלל יוצא חמוד. אפשר להגיש עם רוטב פסטו או : הצעה לרוטב איולי צ'ילי 3 כפות מיונז כף צילי מתוק חריף (הרוטב התאילנדי) שום כתוש לפי הטעם מלח פלפל מערבבים הכל ושמעים באמצע הצלחת בכי יפה (אני שמה בכוס "שוט")
 

dify

New member
בעיני המארח האולטימטיבי

הוא פופקורן. זה מהשקית ולא זה למיקרו. הוא עולה 8 שח לקילו (גרושים) יכול לעמוד בארון שנים בלי למות, ולוקח חמש דקות להכין, רבע שעה לנשנש ויכול להתחלק בין כולם בקלות. אני יודעת שלא לזה התכוונת אבל בכל זאת הוראות הכנה- לשים על תחתית של סיר שכבה+שליש שכבה מעליה. לשים שמן ולנער קצת שכל הגרגרים יתכסו בשמן אבל לא יטבעו. לסגור במכסה, על אש גבוהה. לתת לזה זמן להתפוצץ, גם אחרי שהקצב יורד להמשיך לחכות עד שתדירות הפיצוצים יורדת ורק אז- להוציא הכל לקערה, להוסיף מלח, וואלה :) מוכן :) לאניני הטעם- להוסיף גבינה לבנה וכפית :) (כן, כן, אני יודעת שלא לזה התכוונת, תיכף אגיב ברצינות :):):)))
 

ק א סי

New member
רוצה לקרוא קטע?

לילד יש בבית הספר חוג במסגרת לימודי העשרה "טבחים צעירים". ומה הם בישלו שם באחד השיעורים? פופקורן. נפלתי מצחוק. הקטע שאחרי זה עשו מרק דלעת ואורז סיני דברים שהילד לא נוגע. אז הוא מתגעגע לפופקורן...
 

dify

New member
../images/Emo71.gif הקצרים שלי

אז הכי קל וזמין- תפו"א קטנטנים. קונים הרבה ושומרים במקרר לכל הזדמנות. אם מישהו מגיע- מכניסים אותם בשלמותם עם הקליפה (כמה שיותר קטנים יותר קליפה יותר טעים) למיקרו ומחממים עד שהם רכים. עכשיו, הכי כייף זה לאכול אותם ככה בלי כלום (אחרי שהם התקררו קצת) אבל לאירוח- מוערכים קצת את התפו"א עם מזלג (ככה שנשארות חתיכות גסות) מוסיפים לבן ומיונז (לפי הטעם) מטבלים בשמיר/אורגנו/בזיליקום יבשים ומלח/פלפל וזהו. יוצא ממש ממש טעים. על רעיון דומה אנחנו מכינות פסטה, חותכות קצת ירקות וזורקות פנימה, ולזה עושות רוטב של לבן+מיונז+אורגנו/בזיליקום/אורגנו יבשים+ מלח/פלפל. אם בא לנו להשקיע- גם צימוקים או משמשים יבשים חתוכים דק, אולי כף סילאן או שום או סחוג- מה שיש בבית לפי הטעם. אורז במיקרו- כוס אורז+כוס וחצי מים רותחים+מלח (אפשר כף שמן, לא הכרחי), כלי פלסטיק, להכניס לתוך שקית, לעשות חורים בשקית בעזרת סכין, להכניס ל11 דקות למיקרו (או יותר או פחות בהתאם למיקרו שלך) יוצא אורז מעולה בלי עבודה אבל הכי טוב- אין מה לנקות הוא לא נדבק בחיים לפלסטיק ולוקח חצי שניה לנקות את זה. ומתכון עוף מנצח (אלא שבשיל זה צריך שיהיה עוף זמין ושעה שלמה לחכות אבל שקה אחת בדיוק הכנה)- מניחים על רשת עוף. מתחת שמים תבנית עם מלח גס (הכי כדאי על נייר אפיה כי אז קל יותר לנקות) וזהו! שעה לתנור יוצא טעים רצח. זה מה שאני זוכרת בינתיים קפה כבר הסברתי איך מכינים?
 

Noich80

New member
2 שאלות:

מתכונים מעולים!!! התפוחי אדמה אני כבר אכין לשנינו לארוחת ערב מחר!!! שכחתי שיש אותם, כשגרתי בירושליים היינו מכינות כאלה כל הזמן. .1. מה זה רשת עוף? .2. את הכלי של האורז מכסים במכסה ואת כל הכלי מכניסים לשקית?
 

dify

New member
היה חסר פסיק :)

מניחים על רשת, עוף. במילים אחרות- על הרשת שמגיעה עם הטוסטר אובן, מניחים את העוף, זה הכל, הכי בסיסי :9 מתחת שמים את התבנית שמגיעה עם הטוסטר, ממלאים במלח וזהו. זה הכל. לא יאמן כמה פשוט. לגבי האורז- אני משתמשת בכלי הפלסטיק של 2 ליטר מהפלסטיק הלבן השקוף שבו מוכרים אוכל חד פעמי או גלידות זולות. זה הפלסטיק שעד היום עבד הכי טוב. לא משתמשים במכסה בכלל! רק השקית עם החורים שזורקים בסוף החימום.
 
מתכון מעולה ובריא

ירקות אפויים בתנור (הקרדיט לפורום בישול חלבי). לוקח 5 דקות להכין אבל האפיה היא חצי שעה שעה. טעים מאוד. ירקות: בצל חתוך לרבע, בטטות, גזרים, תפוחי אדמה, גמבות, פטריות, ברוקולי, כרובית ועוד מה שרוצים. שמים הכל בתבנית של התנור, ומכינים רוטב: 1/2 כוס שמן 4 כפות אבקת מרק בצל 4 כפות סילאן (אני מעדיפה דבש) 2 כפות חומץ רגיל כף גדושה פפריקה מתוקה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או פפריקה חריפה לפי הטעם כף רוטב סויה קורט קינמון מלח ופלפל שחור 2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי או להשאיר שלמים 2 עלי רוזמרין שלמים לקישוט מעל מערבבים הכל ביחד ואופים שעה בתנור.
 

ק א סי

New member
שאלה : אפשר מתכונים שלוקח 15 דקות להכין אבל

אח"כ מתבשלים עוד? כי אם כן, יש לי המון. אני מכינה רק מאכלים כאלו.
וכל הכבוד על השרשור. יש לנו פינת מתכונים במאמרים אז אוסיף אותם לשם.
 

Noich80

New member
ברור שאפשר!

הכוונה היתה למינימום עבודה. מה שהתנור עושה זו בעיה שלו!!!
 

ק א סי

New member
אז קבלו ארוחה טעימה וקלה :

עוף בקולה החומרים 6-5 כרעיים 1 כוס קולה ½ כוס רוטב סויה 1 כף דבש 1 כפית מלח פלפל שחור 2 כפות שמן זית אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים על העוף בתבנית. משאירים במקרר כחצי שעה. אופים בתנור ב-180 מעלות עד שהעוף משחים. אבל זו רק דוגמית, יש עוד, רק תכתבו מה רוצים...
 

ק א סי

New member
קבלי :

עוף עם בצל ופטריות חומרים 4 כרעיים 4 בצל בינוני 1 קופסת שימורי פטריות 1 כפית מלח 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית פלפל שחור 5 כפות שמן אופן ההכנה לשפוך את השמן אל תוך סיר רחב על להבה הכי נמוכה. את הבצלים יש לחתוך לטבעות ולפזר בסיר (אין צורך לחכות להזהבת הבצל). להוסיף את הפטריות לסיר לאחר שנשטפו וסוננו. להרתיח רבע כוס מים ולהוסיף לכוס את המלח ואת כל התבלינים, לערבב טוב . לשפוך חצי מכמות תערובת המים והתבלינים מעל הבצל והפטריות ולערבב . להניח את חתיכות העוף מעל הבצל, ולשפוך את שאר תערובת המים והתבלינים מעל העוף באופן שווה . לכסות במכסה ולבשל על להבה נמוכה ביותר, במשך שעה שלמה.
 

Noich80

New member
מממ...

נשמע כמו משהו שהבנזוג יאהב. אפשר לוותר(טכנית) על הפטריות או שהן חשובות להפרדה בין התחתית של הסיר לעוף?
 

ק א סי

New member
במתכון המקורי לא היו פטריות

אבל אני אוהבת, אז הוספתי. והאמת שעל הבסיס הזה את יכולה להכין מה שבא לך. להוסיף ירקות, לשנות תיבול. למשל 1/2 סויה ו-1/2 צ'ילי, יוצא יאממי. או רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות.
 

Norma Desmond

New member
המממ... פטריות מוקפצות זה טוב? ../images/Emo13.gif

זה ממש פשוט וממש ממש טעים אז ככה, המצרכים: סלסלת פטריות טריות (שמפיניון או כל סוג אחר שיש בסופר, העיקר שיהיו טריות) רוטב סויה רוטב טריאקי ההכנה: חותכים את הפרטיות לפרוסות בינונויות (בגודל ביס, נניח) שמים קצת שמן במחבת (קנולה או שמן זית- על פי ההעדפה שלכן. אני אישית לא מחבבת את הטעם של שמן הזית ולכן משתמשת בקנולה), מחממים וכשהשמן רותח שופכים את הפטרית החתוכות, שופכים עליהן כפית סויה, כפית טריאקי, מקפיצים כמה דקות, טועמים, מוסיפים עוד סויה/ טריאקי אם מתחשק (אני מזהירה מראש- הסויה מלוחה, לא להתלהב עם הכמויות שלה). זהו, מוכן וממש ממש טעים. אני מחסלת כמויות של הפטריות האלה בעצמי. בתאבון
 
למעלה