שלום לנמצאות ותודה על התשובה הקודמת שקיבלתי (רציתי לענות אבל לא הצלחתי להגיב באנונימיות). אשמח שוב לעזרתכן האדיבה:
1. הנחיות ללפני הבדיקה
יש לי תור למי שפיר באסותא רמת החייל בת"א. בגלל עניינים לוגיסטיים יצא שהזזתי את התור כמה פעמים ורק בפעם האחרונה הפקידה שדיברתי איתה נתנה לי פתאום הנחיות שלא קיבלתי לפני זה (לא מפקידות קודמות וגם לא בקבצים שהם שלחו לי באימייל) ולא קראתי כאלה בשום מקום וניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי כלום...
בקיצור, היא אמרה לי למשל לא לאכול מתוק ביום הבדיקה (הבדיקה בערב) שזה אולי הגיוני (כי מתוק מזיז יותר את העובר?) ובשבוע לפני להימנע מפעילות גופנית בכלל, אפילו יוגה או פילאטיס, שזה כבר נראה לי קצת מוגזם... לא? בכל מקום קראתי שממליצים להימנע בשבוע שאחרי, אבל לפני? באמת??
אני עושה פעמיים בשבוע פילאטיס וזה חשוב לי כי בעבודה אני בעיקר יושבת וזו הפעילות העיקרית שלי והיא חשובה לי וגם ככה יצא שפעם אחת השבוע כבר פספסתי אז את הפעם השנייה בשבוע הבא הייתי רוצה לעשות כי הרי פעמיים אני לא אעשה בשבוע שאחרי, וכשאני עושה הפסקה ארוכה מדי אני מרגישה "חלודה"... עד כמה ההנחיה הזאת הגיונית ואם כן, איך יכול להיות שזאת הפעם הראשונה והאחרונה ששמעתי אותה? (לצערי אין לי איך ליצור קשר מראש עם הרופא המדקר ואין לי איך לדבר עם רופאת הנשים הרגילה שלי לפני הבדיקה).
2. הנחיות לאחרי הבדיקה
מנוחה כתוב בכל מקום, אבל דברים קצת אחרים... חלק אומרים שמנוחה ממש 24 שעות אבל לא חייבים במיטה ומספיק שבבית ונמנעים מפעילות, חלק כותבים ממש 48 שעות במיטה כמה שפחות לזוז... בבי"ח אחד שביררתי בו אמרו לי שלמחרת (כלומר 24 שעות אחרי הבדיקה שהיא בבוקר) כבר אפשר ללכת רגיל לעבודה, ולעומת זאת יש מקומות שאומרים 3 ימים מנוחה. הפקידה מאסותא אמרה לי אפילו לא לעלות במדרגות (בעיה, אני גרה בבניין ישן בלי מעלית...).
אז ביממה שאחרי אני אשאר מאוזן כמה שאפשר, אבל יומיים אחרי יש אירוע משפחתי שקיוויתי להיות בו וזה בצהריים (והבדיקה בערב, אז יוצא בערך הפרש של 40 שעות ככה) ועכשיו אני מתלבטת אם ללכת (כלומר לנסוע. וכמובן באירוע אני רק יושבת גם ככה, זה לא משהו שכולל "פעילות"). ברור שההריון חשוב יותר מהאירוע, אבל הרבה כותבים שמנוחה לא באמת משנה משהו ושאין סיבה אחרי 24 שעות להישאר בבית ופשוט לא להתאמץ וכו' וזה מספיק, ואני לא רוצה לטפס על הקירות ולהרגיש היסטרית סתם...
3. שמירת תאים
נראה לי כמו רעיון לא רע אם המחיר סביר, אבל אף אחד לא מפרסם מחיר! זה ממש סוד כמוס במדינה, לנסות לברר כמה עולים דברים... מישהי יודעת מה הטווח הצפוי? (באסותא הכי טוב, אבל גם במקום אחר אם יש לכן מושג).
תודה!