מיונז בהולנד :)

sela29

New member
מיונז בהולנד :)

אז אני טסה לאמסטרדם ומתה לאכול את הצ'יפס המפורסם ברחובות.
מישהי כבר התנסתה בסיטואציה ויוודעת להגיד לי מראש אם המיונז שם מפוסטר ומותר בהריון :) ?
 

חיפאית88

New member
מניחה שתלוי איפה

מיונז תעשיייתי זה בסדר, מיונז ביתי לא.
תמיד כדאי לשאול במקום עצמו.
 

sela29

New member
בקיצור-

אי אפשר לדעת מראש איזה מיונז הם מוכרים בחנויות צ'יפס המפורסמות בהולנד, ולשאול אם זה מפוסטר או home made ?
 
לפחות בארץ הרבה מסעדות עובדות עם ביצים מפוסטרות

כך שגם מיונז שהוכן במסעדה יכול להיות בטיחותי. הייתי פשוט שואלת אם הביצים במיונז מפוסטרות, הם בטח רגילים לשאלה.
 

a morph

New member
השאלה אם אפשר לסמוך על התשובה...

מניסיוני, בכל השאלות האלה נוסח "האם הביצים מפוסטרות", "האם יש משטח נפרד לסושי צמחוני" וכו' - אף פעם אי אפשר לדעת אם המלצרית סתם אומרת "כן" כי היא ממרום ניסיונה הרפואי חושבת שזה שטויות, או אם היא שאלה מישהו שבעצמו לא יודע, או אם הם בטוחים שכן ומישהו אחר במטבח בכלל לא מודע לבעייתיות ומערבב הכל מכל...
לגבי מיונז, אני הייתי לוקחת איתי ארוז של חברה ידועה וזהו.

(או קונה במקום אם יש כזה).
 

חיפאית88

New member
צודקת

לצערי הרבה טבחים, בעיקר שלא למדו באופן מסודר לא מודעים לבעיות הבריאותיות של תנהלות לא הגיינית.
כשהייתי בהריון יצא לראות בטח חותך דג חי עם כפפות ואז באותה היד שנגעה בדג שם פרמז'ן של פסטה. אז טוב ויפה שהפסטה מנה מבושלת חמה אבל חוסר התשומת לב הזו הרסה הכל וזה כאילו הלקוח אכל דג חי בעצמו.
 
מיונז טבעוני


אפשר לקנות ואפשר להכין לבד בבית - באמת שזו דקה של הכנה וחוסך את כל הדאגות אח"כ -

יחס של 1:2 שמן קנולה:חלב סויה לא ממותק של אלפרו (אני בד"כ שמה כוס שמן וחצי כוס חלב סויה), כפית חרדל, מעט לימון. לערבב הכל בבלנדר מוט וזה מוכן. לשמור במקרר.
 
למעלה