רפואי ובריאות לאמצ"ש

רויטל 32

New member


אמאל'ה!!!!
חזרו התוצאות של הבדיקת דם שעשיתי אחרי השקיפות עורפית.
הכל יצא תקין!!! אבל שמתי לב שבהורמון הבטא התוצאה הייתה 45.9.
ובפעם האחרונה שבדקתי בטא היה ממש בתחילת ההריון וזה עמד על עשרות אלפים.
אלוהים שישמור אותי. למה זה צנח לרמה כמעט אפסית???????????????????
 

mitmit11

New member
הבטא עושה אחרוה פנה ויורדת משלב מסויים של ההריון

השלב הזה הוא בערך בשבוע 11-13 אז את בול בזמן...
 

רויטל 32

New member
וואי אני בשוק! יורדת עד לרמה של 45.9?

איזה פחד! וכן אני באמצע שבוע 13.... וואי אני בשוק שהרמה של הבטא כל כך נמוכה.
 

mitmit11

New member
אין לי מושג לגבי הרמות

לא חושבת שאי פעם התעכבתי על זה...
 

פמברלי

New member
בעקבות ההודעה שלך בדקתי שלי היה בשקיפות 25.6 אני היום בשבוע

33, והכל תקין
 

רויטל 32

New member
ברוך השם. הרגעת אותי... הייתי בהלם מהירידה

הזו .... זו רמה שמתאימה לשבוע 4.... כל כך נלחצתי כבר.
איףףףףףףףףףףףף
 

winterfell

New member
ממה שאני זוכרת

תפקיד הבטא הוא לשמור על ההריון כל עוד אין שיליה.
מרגע שהתפתחה השיליה (ובשבוע 11 היא כבר בוודאות קיימת) אז היא אחראית על שמירת ההיריון ברחם והפרשת כל ההורמונים הדרושים.
זו גם הסיבה שכל התופעות שקשורות ברמות הורמונים גבוהות (כמו בחילות) נעלמות לקראת סוף השליש הראשון.
כאמור, זכרון עמום משיעורי ביולוגיה רחוקים, אל תקטלו אותי אם טעיתי...
 
זה לא אותה בטא

בתחילת ההריון בודקים beta-hcg ובשקיפות בודקים free-beta-hgc. זה שני דברים שונים.
הבטא מתחילה לרדת בשליש השני אחרי שהשליה מתפקדת אבל לא כל כך מהר..
 

mitmit11

New member
רופא
לא בהכרח. רק להוריד את החום

כמובן שאם נמשך יותר מיום כן להיבדק. יש שימליצו לך ללכת בכל מקרה לרופא ולעשות משטח גרון שאם הוא חיובי תקחי אנטיביוטיקה מתאימה משלב מוקדם.
&nbsp
 

Caitriona

New member
ביצים ופשטידה

יש לי שאלה- אפיתי עכשיו פשטידת פטריות עם קוטג' וביצה.
אפיתי בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. כשהוצאתי את התבניות- עשיתי בכאלו של מאפינס- זה כבר נראה מוכן מלמעלה- זאת אומרת המעטפת כבר חומה לגמרי אבל בפנים המאפינס לא התמצקו. בכל מקרה, טעמתי אחד ועכשיו אני מוטרדת כי זה לא התמצק. בתכלס, אפייה בטמפ' כזו אמורה להספיק מבחינת הביצים, נכון?
לדעתי לא התמצק בגלל המרכיבים- הרבה קוטג' ושמנת ומעט קמח.
בקיצור, מודאגת עכשיו מאיזה ליסטריה/סלמונלה.
מה דעתכן?
 

winterfell

New member
אם עוד רלוונטי - מסכימה איתך

קורה לי גם לפעמים. 40 דקות בטמפ' גבוהה יהרגו הכל.
 

Caitriona

New member
תודה


בינתיים אכלתי מזה עוד- אבל פעם אחת חיממתי במיקרו עד שעלו אדים ובפעם השנייה שמתי בתנור לעוד 20 דקות על 180. נראה לי שזה בסדר...

תודה
 

ori האחת

New member
אלכוהול באפייה

היי :)
אני יודעת שאלכוהול לא מתנדף לגמרי.. לכן שואלת-
האם ניתן לאכול מעוגיות (אפייה קצרה יחסית) שיש בהן (בכל הכמות) כפית- שתיים אלכוהול?
תודה מראש <3
 

Caitriona

New member
לדעתי מותר אבל אני לגמרי לא סמכות

סה"כ זו כמות מאוד קטנה וגם עוברת אפייה.
אבל שוב- אני לא סמכות...
 
למעלה